Formanyomtatványok hibaellenőrzése:


Fontos: bármilyen, nem a Jogkódexből kapott, de a Jogkódexet „hibáztató” hibaüzenet csak akkor valós, ha az xml-t az e-Szignó ellenőrző hibásnak jelzi.

Ha hibás az xml → forduljon hozzánk

Ha nem hibás az xml → forduljon annak a szoftvernek a készítőjéhez, amelyik szoftverből a hibaüzenetet kapta (függetlenül attól, hogy ezen hibaüzenetnek mi az értelme)


1. A Jogkódex által kiexportált XML-t ellenőrizze le az e-Szignó "A Cégnyomtatvány XML ellenőrzése" eszközével:

https://srv.e-szigno.hu/cgi-bin/cegnyomtatvany_validator.cgi

2. Ellenőrzés eredményétől függően:

a) Ha hibüzenetet ír ki:

"A kérelem formanyomtatványa nem felel meg a Cégszolgálat honlapján közzétett, 2021. január 1-tõl / 2021. április 1-tõl érvényes XML sémadefiníciónak."

Oka: Hibásan töltötte ki a nyomtatványt. Kérjük ellenőrizze a kitöltést, vagy küldje el nekünk a helpdesk@hvgorac.hu címre a kitöltött KFN fájlt, és írja meg az elérhetőségeit.

b) Ha nem ír ki hibaüzenetet, de az e-akta aláíró program (e-Szignó, NETLOCK, stb.) mégis bármilyen hibaüzenettel hibásnak jelzi a nyomtatványt:

Az XML megfelel a formai és tartalmi ellenőrzésnek!

Kérjük forduljon az aláíró program ügyfélszolgálatához!


További információk: https://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu/fejlesztoknek

Formanyomtatvány

Formanyomtatvány XML megjelenítése

A Cégszolgálat által megadott formátumú XML fájlt megnyitni csak Microsoft Internet Explorer vagy Windows 10 esetén Edge böngészőben lehetséges, ha abban engedélyezve van a Távoli tartalmak hozzáférése (XSS). Ha nincs engedélyezve, akkor a nyomtatvány helyett, annak a forráskódja jelenhet meg.

Más böngésző esetén, vagy ha nincs módja módosítani a Microsoft böngészője beállításait, akkor használhatja a lenti Megjelenítőt is, vagy a Jogkódexben nyissa meg az XML fájlt.

Előfordulhat, hogy az E-Akta benyújtására használt – más szolgáltatótól származó – programban is a fent leírt hibajelenség jelenik meg. Ekkor vegye fel a kapcsolatot a program szolgáltatójával.

 

Egyszerű e-Szignó Formanyomtatvány XML Megjelenítő (BETA)

1. lépés Válasssza ki Jogkódex Online alkalmazással
kiexportált XML fájlt
2. lépés Kattintson a Küldés gombra

Megjegyzés: