Minta szerinti kft. alapítás 2024-től

Verziófrissítés szükséges a kft. létesítő okirat űrlapokhoz

A Jogkódex legújabb, 10.4.130-as verziója szükséges az űrlapos Kft. társasági szerződés és az egyszemélyes Kft. alapító okirat XML készítéséhez.

A Jogkódex verzióját az Eszköztár/Szoftveradatok menüpontban ellenőrizheti. Amennyiben korábbi verziót használ, frissíteni kell a Jogkódexet (Eszköztár/Szoftverfrissítés menüpont). Frissítés után újra kell indítani a Jogkódexet.


XML

PDF
Létesítő okirat XML-ből a Céginformációs Szolgálat záradékával* ellátott PDF készítése

2024-től a jogi képviselő választhat, hogy - minta szerinti alapítás esetén - a kft. társasági szerződését / egyszemélyes kft. alapító okiratát

- a korábban megszokott módon, szerkeszthető iratminta felhasználásával,

vagy

- elektronikus űrlap (formanyomtatvány) felhasználásával

állítja elő.

Mindkét módszer végső eredménye egyenértékű, a velük létrejövő létesítő okirat e-aktába becsatolható és a Cégbíróságra benyújtható.
Az elektronikus űrlap segítségével létrehozott létesítő okiratnak az az előnye, hogy az - még a cégbírósági benyújtás előtt - átesik egy alapszintű, formai informatikai vizsgálaton.

A létesítő okirat előállítása elektronikus űrlappal

A létesítő okirat előállítása szerkeszthető iratmintával (hagyományos módszer)

 1. A Jogkódexen (a Cégeljárási nyomtatványok felületről, vagy a keresőmező találatai közül kiválasztva) nyissa meg valamelyik űrlapot (formanyomtatvány):

  • Kft. társasági szerződése - ELEKTRONIKUS (.xml) szerződésminta - 2024.01.01. - formanyomtatvány

  • Egyszemélyes kft. alapító okirata - ELEKTRONIKUS (.xml) alapító okirat mintája - 2024.01.01. - formanyomtatvány

 2. Töltse ki értelemszerűen az űrlap rovatait (az űrlap csak adatbevitelre szolgál, az nem követi a Cvhr. szerkezetét ⇒ a Cvhr. melléklete szerinti formaiságú létesítő okiratot - a folyamat későbbi szakaszában - a Cégszolgálat honlapja állítja elő).

 3. Kitöltés utáni teendők (az .xml és a .pdf előállítása)
  Miután kitöltötte az űrlapot (formanyomtatványt), el kell menteni a .kfn kiterjesztésű fájlt, majd - a cégeljárási kérelmekhez hasonlóan - .xml-t kell belőle generálni. (Ha a Jogkódex nem ír ki hibát, akkor) a lementett .xml fájlt fel kell tölteni a Cégszolgálat erre a célra szolgáló honlapjára:
  https://cegeljaras.e-cegjegyzek.hu/#/xml-upload

 4. A Cégszolgálat honlapja - az .xml informatikai vizsgálata után - visszaad egy, a Cvhr. melléklete szerinti formaiságot biztosító, letölthető .pdf fájlt (amely záradékolt* is). Kérjük, ekkor ismételten ellenőrizze, hogy ezen visszakapott .pdf-en minden adat megfelelően szerepel-e.

 5. A visszakapott .pdf fájlt a jogi képviselő - saját és ügyfelei lehetőségei szerint - kétféle módon használhatja tovább:

  a) amennyiben minden érdekelt rendelkezik elektronikus aláírási lehetőséggel: a .pdf-et az aláírók - elektronikusan - megfelelően aláírják, majd ez az elektronikusan aláírt állomány az e-aktába becsatolható;

  VAGY

  b) papírra kinyomtatják, azt az aláírók hagyományos módon aláírják, majd ez a kézzel aláírt dokumentum - beszkennelés után - az e-aktába becsatolható.

* A záradék nem jelenik meg látható módon a PDF oldalain. A Céginformációs Szolgálat a PDF összeállításakor abba metaadatként beágyazza az XML-t, amelyből készült, végül digitálisan aláírja.

 1. A Jogkódexen (a Cégeljárási nyomtatványok felületről, vagy a keresőmező találatai közül kiválasztva) nyissa meg valamelyik iratmintát:

  A teljes iratminta eléréséhez be kell jelentkezni!

 2. A megfelelő gombbal töltse le az iratminta szerkeszthető (.docx) állományát.

 3. Egy szövegszerkesztő programmal töltse ki értelemszerűen az íratminta üresen hagyott (pontozott) mezőit.

 4. Nyomtassa ki papírra, majd a dokumentum aláírás és beszkennelés után az e-aktába becsatolható.

Ugrás az oldal tetejére