Formanyomtatványok hibaellenőrzése:


Fontos: bármilyen, nem a Jogkódexből kapott, de a Jogkódexet „hibáztató” hibaüzenet csak akkor valós, ha az xml-t az e-Szignó ellenőrző hibásnak jelzi.

Ha hibás az xml → forduljon hozzánk

Ha nem hibás az xml → forduljon annak a szoftvernek a készítőjéhez, amelyik szoftverből a hibaüzenetet kapta (függetlenül attól, hogy ezen hibaüzenetnek mi az értelme)


1. A Jogkódex által kiexportált XML-t ellenőrizze le az e-Szignó "A Cégnyomtatvány XML ellenőrzése" eszközével:

https://srv.e-szigno.hu/cgi-bin/cegnyomtatvany_validator.cgi

2. Ellenőrzés eredményétől függően:

a) Ha hibüzenetet ír ki:

"A kérelem formanyomtatványa nem felel meg a Cégszolgálat honlapján közzétett, 2021. január 1-tõl / 2021. április 1-tõl érvényes XML sémadefiníciónak."

Oka: Hibásan töltötte ki a nyomtatványt. Kérjük ellenőrizze a kitöltést, vagy küldje el nekünk a helpdesk@hvgorac.hu címre a kitöltött KFN fájlt, és írja meg az elérhetőségeit.

b) Ha nem ír ki hibaüzenetet, de az e-akta aláíró program (e-Szignó, NETLOCK, stb.) mégis bármilyen hibaüzenettel hibásnak jelzi a nyomtatványt:

Az XML megfelel a formai és tartalmi ellenőrzésnek!

Kérjük forduljon az aláíró program ügyfélszolgálatához!


További információk: https://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu/fejlesztoknek

JOGKÓDEX telepítése számítógépre

Telepítés az alábbi operációs rendszerekre:

Telepítési útmutató Windows operációs rendszerre

1. Kérjük, indítsa el a letöltött telepítőt (hvgorac.msi). Amennyiben nem találja a letöltött fájlt, nyissa meg a Start menüből a Számítógépet, majd a felugró ablakban a baloldalon kattintson a Letöltésekre. Ezt követően a Letöltések mappában indítsa el a hvgorac.msi fájlt.

ok1

  2. Amennyiben Windows 7 operációs rendszert használ, a fájl indítása után az alább látható ablak fog megjelenni Önnek. Itt kérjük, kattintson a Futtatás gombra.

telepito_1

  3. A Telepítő Varázsló előbukkanó ablakában kattintson a Tovább gombra.

telepito_2

  4. A következő ablakban kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szerződési Feltételeket. Ha egyetért az Általános Szerződési Feltételekkel, kattintson az Igen, elfogadom az előfizetői szerződés feltételeit. szövegre, majd a Tovább gombra.

telepito_4

  5. A következő lépésben adja meg a telepítés helyét, majd kattintson a Tovább gombra.

telepito_4_1

  6. A következő ablakban kattintson a Telepítés gombra.

telepito_5

  7. Amennyiben Windows 7 operációs rendszert használ, egy újabb előugró ablak jelenik meg, melyben engedélyeznie kell, hogy a telepítő módosításokat hajtson végre számítógépén. Ha szeretné, hogy a telepítés folytatódjék, kattintson az Igen gombra.

telepito_6

  8. Végül kérjük, kattintson a Befejezés gombra.

telepito_7

  9. Amennyiben a telepítés sikeres volt, a Windows asztalán megjelenik a Jogkódex Online ikon, melyre duplán kattintva indíthatja el a JOGKÓDEX-et.

telepito_8

     

Telepítési útmutató OS X operációs rendszerre

1. Kérjük, indítsa el a letöltött telepítőt (setupmac.dmg). Amennyiben nem találja a letöltött fájlt, nyissa meg a Finder-t, majd a Downloads könyvtárat. Ezt követően indítsa el a setupmac.dmg fájlt.

telepito_1

  2. A felugró ablakban húzza át a Jogkódex Online ikont az Alkalmazások mappába.

telepito_2

    3. Az Alkalmazások (Applications) mappában kérjük, kattintson a Jogkódex Online ikonra.

telepito_3

4. Ezt követően egy előugró ablak figyelmeztet arra, hogy az Internetről letöltött alkalmazásról van szó. Amennyiben szeretné elindítani a JOGKÓDEX-et, kattintson az Open gombra.

telepito_4

       

Telepítési útmutató OSX Yosemite rendszerre

1. Jogkódex letöltése és telepítése 2. Java telepítési útmutató (amennyiben nincs még telepítve) 3. Biztonsági beállítások (engedélyezni kell a külső helyről származó telepítőket)   1. Letöltés és telepítés Kattintson az oldal tetején lévő “JOGKÓDEX szoftver letöltése” menüpontra. A betöltött oldalon kattintson az OSX ikonra

telepito_8

A telepítő fájl letöltése után megjelenik, és az OSX felkínálja a futtatás illetve a fájl helyének a megnyitásának lehetőségét. Válasszuk a futtatás lehetőségét (kattintson a setupmac.dmg fájlra)

telepito_8

A következő felugró ablakban a “Jogkódex Online” ikont bele kell húzni az “Alkalmazások”-ba

telepito_8

Az áthúzást követően megjelenik az alkalmazások listája és közte megtalálható a Jogkódex ikonja. Az ikont áthúzva az oldalsó eszköztárra rögzíthető az ikon a könnyebb indítás érdekében. Felugró hibajelzés esetén ugorjon a 2. illetve a 3. pontra. Az ikont elindítva rákérdez a megnyitásra. Itt a megnyitás gombra kell kattintani.

telepito_8

  2. Java telepítés Amennyiben nincs telepítve még a Java vagy más verzió van telepítve, akkor az indítás után jelezni fogja a Jogkódex ennek a hiányát. A felugró üzeneten a “További infók…”-ra kell kattintani

telepito_8

Be fogja tölteni a Java megfelelő verziójának a weboldalát, ahonnan le lehet tölteni. A “Download” gombra kell kattintani a letöltéshez.

telepito_8

A telepítő fájl letöltése után megjelenik, és az OSX felkínálja a futtatás illetve a fájl helyének a megnyitásának lehetőségét. Válasszuk a futtatás lehetőségét (kattintson a JavaForOSX2014-001.dmg fájlra)

telepito_8

A megjelenő JavaForOSX.pkg fájlt kell elindítani és követni kell a telepítés lépéseit

telepito_8

  3.Biztonsági beállítások A beállításoktól függően előfordulhat, hogy továbbra sem engedi a futtatást az OSX, mert ismeretlen helyről származik a program. Ennek a blokkolásnak a feloldásához a “Rendszerbeállítások”-ba kell belépni és azon belül a Biztonság és Adatvédelem menübe.

telepito_8

Az általános fülön maradva az ablak alsó sávján található lakatra kell kattintani.

telepito_8

A lakat feloldása után van lehetőség a beállítások módosítására. A “bárhonnan” lehetőséget kell kiválasztani, majd a felugró ablakon a “Bárhonnan engedélyezése” lehetőségkre kell kattintani.

telepito_8

Ezen beállítások után a Jogkódex Online ikont elindítva el fog indulni az alkalmazás.      

Telepítési útmutató Linux operációs rendszerre

1. Kérjük, indítsa el a letöltött telepítőcsomagot (hvgorac.tar.gz). Amennyiben nem találja a letöltött fájlt, nyissa meg a Fájlkezelőt-t (File Browser), majd a Downloads könyvtárat. Ezt követően kattintson a hvgorac.tar.gz fájlra.

telepito_0

  2. A fájl megnyitása után, kérjük tömörítse ki azt (kattintson az Extract gombra).

telepito_1

  3. Ezt követően a kitömörített mappában indítsa el a start-online fájlt.

telepito_2Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.