43/2021. (VII. 8.) KKM közlemény

a Lisszaboni Megállapodás Eredetmegjelölésekről és Földrajzi Jelzésekről Szóló Genfi Szövegének kihirdetéséről szóló 2021. évi XXVIII. törvény 2. §-a, 3. §-a, 1. melléklete és 2. melléklete hatálybalépéséről

A 2021. évi XXVIII. törvénnyel, a Magyar Közlöny 2021. május 6-i, 81. számában kihirdetett, a Lisszaboni Megállapodás Eredetmegjelölésekről és Földrajzi Jelzésekről Szóló Genfi Szövegének (a továbbiakban: Genfi Szöveg) 29. cikk (3) bekezdés b) pontja az alábbiak szerint rendelkezik a Genfi Szöveg hatálybalépéséről:

"E szöveg minden más államra vagy kormányközi szervezetre a megerősítő vagy csatlakozási okiratának letétbe helyezését követő három hónap elteltével vagy az okiratban meghatározott bármely későbbi időpontban válik kötelezővé."

A Genfi Szöveg hatálybalépéséhez szükséges feltétel teljesülésének napja: 2021. június 10.

A Genfi Szöveg hatálybalépésének naptári napja: 2021. szeptember 10.

A fentiekre tekintettel, összhangban a Lisszaboni Megállapodás Eredetmegjelölésekről és Földrajzi Jelzésekről Szóló Genfi Szövegének kihirdetéséről szóló 2021. évi XXVIII. törvény 5. § (3) bekezdésével megállapítom, hogy a Lisszaboni Megállapodás Eredetmegjelölésekről és Földrajzi Jelzésekről Szóló Genfi Szövege, valamint az annak kihirdetéséről szóló 2021. évi XXVIII. törvény 2. §-a, 3. §-a, az 1. melléklete és a 2. melléklete 2021. szeptember 10-én, azaz kettőezerhuszonegy szeptember tizedikén lép hatályba.

Szijjártó Péter s. k.,

külgazdasági és külügyminiszter

Rendezés: -
Rendezés: -
Kapcsolódó dokumentumok IKONJAI látszódjanak:

Visszaugrás

Ugrás az oldal tetejére