Tippek

Mínusz jel keresésben

'-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából.                               

Bővebben

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. Bővebben

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

Bővebben

BH 1997.6.316 Ha a munkáltató a munkaszerződésben feltétel nélkül vállalt kötelezettséget meghatározott mértékű prémium kifizetésére, utóbb nem hivatkozhat jogszerűen arra, hogy a munkavállalót prémiumfeladat kitűzésének hiányában nem illeti meg a prémium [Mt. 76. § (3) bek.].

A felperes az alperesnél főkönyvelő munkakört töltött be. A felek 1994. március 28. napján új munkaszerződést kötöttek, eszerint a felperes határozott ideig, 1994. december hó 31. napjáig az ügyvezető munkakört látja el. A felperes személyi alapbére 156 000 Ft, ezenfelül prémiumra is jogosult, amelynek mértéke az éves alapbér időarányos részének 60%-a. A részletes feltételeket a munkáltató köteles 60 napon belül meghatározni, a késedelmes megállapítás vagy annak elmaradása miatt a felperest hátrány nem érheti, ezért a prémiumot jutalomként kell a részére kifizetni.

A felek a munkaszerződést 1995. január 2. napján módosították: a felperes munkaviszonya 1995. szeptember 30. napjáig tart, valamint jogosult személygépkocsi rendszeres használatára.

A munkaszerződést 1995. április 25. napján ismét módosították: a felperes alapbére már a korábbi év júliusától kezdve havi 176 000 Ft, valamint különböző - részletesen felsorolt - juttatásokra is jogosult. A módosítások az eredeti munkaszerződésnek a prémiummal kapcsolatos kikötését nem érintették.

A felperes munkaviszonyának megszűnésekor az alperes taggyűlési határozattal megállapította, hogy a felperest az 1995. évre sem prémium, sem jutalom nem illeti meg.

A felperes keresetében nettó 475 200 Ft prémium és nettó 88 000 Ft felmondási időre járó munkabér, valamint mindkét összeg kamatainak a megfizetésére kérte az alperest kötelezni.

A munkaügyi bíróság ítéletével elutasította a felperes keresetét. A munkaügyi bíróság szerint a felperes munkaviszonya a határozott idő elteltével megszűnt, ezért felmondási időre és bérre nem jogosult. Az alperes nem határozott meg a felperes részére prémiumfeladatokat, feladat hiányában pedig nem jár prémium, arról a munkaszerződésben nem is lehetett megállapodni.

Az ítéletnek a prémiumkövetelést elutasító rendelkezése ellen a felperes fellebbezett.

A tartalom megtekintéséhez jogosultság szükséges. Kérem, lépjen be a belépőkódjaival vagy a telepített Jogkódexből!

Jogkódex ikon

Jogkódex

Az igényeinek megfelelő Jogkódex előfizetés kiválasztása

A legfrissebb szakcikkek eléréséhez a Szakcikk Adatbázis Plusz előfizetés szükséges

Meglévő Jogkódex előfizetés bővítése szükséges.

Ha személyes segítségre van szüksége, írjon nekünk!