7/1959. (IX. 23.) KipM rendelet

a rendszeres egészségügyi ellenőrzésre kötelezett kisipari munkakörök meghatározásáról

Az élelmiszerek és italok előállításáról és forgalmáról szóló 1958. évi 27. számú törvényerejű rendelet végrehajtása tárgyában kiadott 50/1953. (IX. 6.) Korm. számú rendelet 21. §-ában foglalt felhatalmazás alapján - az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - az alábbiakat rendelem:

1. § (1) A kisiparban rendszeres egészségügyi ellenőrzésre kötelesek a jelen rendelet mellékletében felsorolt kisiparosok, úgyszintén ezeknek a megjelölt szakmákban foglalkoztatott alkalmazottai és családtagjai.

(2) Az (1) bekezdésben említett személyek kötelesek magukat a foglalkozás, illetőleg a munkaviszony megkezdése előtt előzetes, annak tartama alatt pedig időszakos orvosi vizsgálatnak alávetni és "Egészségügyi könyv"-vel való ellátásukról gondoskodni.

2. § Az egészségügyi követelményekre az egészségügyi miniszter által kiadott rendelkezések az irányadók.

3. § A jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

Nagy Józsefné s. k.,

könnyűipari miniszter

Melléklet a 7/1959. (IX. 23.) KipM rendelethez

Bor és gyümölcsszeszfőző*,

cukrász,

cukorkakészítő,

élelmiszer pótszerkészítő*,

jéggyártó,

mészáros és hentes,

mézeskalácsos és viaszöntő,

olajütő*,

rum, pálinka és likőressencia készülék,

sütő,

szikvízkészítő,

tartósított élelmiszer előállító*.

* "A 2 1958. (V. 1.) Kip. M. számú rendelet hatálybalépése előtt kiadott iparjogosítvány alapján."

Tartalomjegyzék