Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - tekintse meg kisfilmünket!

...Tovább...

1/1964. (XI. 26.) BkM-OT együttes rendelet

az üzemi éttermek létesítéséről és üzemeltetéséről

Az üzemi éttermek létesítését és üzemeltetését az alábbiak szerint szabályozzuk:

1. §

(1) Csoportos étkeztetés célját szolgáló üzemi, hivatali meleg, vagy befejező konyhával rendelkező éttermet új beruházásból csak úgy lehet létrehozni, ha:

a) a főzési kapacitás műszakonként legalább napi 300 adagot eléri,

b) önkiszolgáló rendszerű és

c) szakvállalat kezelésében működik.

(2) Melegkonyha az, ahol az ételnyersanyag tisztítását, a főzésre előkészítést, a főzést és tálalást végzik. A befejező konyha az ételnyersanyagot tisztítva, főzésre előkészítve más konyhaüzemtől kapja, csak főz, ízesít és tálal.

(3) E rendelet alkalmazásában szakvállalaton általában üzemi, illetőleg kivételesen kereskedelmi vendéglátó vállalatot, vagy földművesszövetkezetet kell érteni.

2. §

A napi 500 adagnál nagyobb főzési kapacitással rendelkező - nem kereskedelmi vagy szövetkezeti vendéglátó vállalat kezelésében működő -, saját kezelésben levő üzemi éttermeket a soron következő felújítási munkálatok elvégzése során fokozatosan, legkésőbb azonban 1970. december hó 31-ig a hatályos beruházási és pénzügyi rendelkezések figyelembevételével önkiszolgáló rendszerűvé kell átalakítani. Az ilyen módon átalakított étterem szakvállalat kezelésébe történő átadásának időpontját a belkereskedelmi miniszter az érdekelt miniszterrel egyetértésben állapítja meg.

3. §

(1) Nem terjed ki e rendelet hatálya a fegyveres és rendészeti testületek, az alsó és középfokú iskolák, azok diákotthonai, az óvodák, gyógypedagógiai intézmények, a gyermekotthonok, a kórházak, az egészségügyi és szociális intézmények, a termelőszövetkezetek, az állami gazdaságok, a gépállomások, valamint az Építésügyi Minisztérium főfelügyelete alatt álló vállalatok éttermeire, továbbá a társadalmi szervek, vállalatok és hivatalok üdülőire.

(2) A rendelet 1. és 2. §-ában foglalt rendelkezések alól a belkereskedelmi miniszter indokolt esetben felmentést adhat.

4. §

A rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Rendelkezéseit alkalmazni kell a folyamatban levő beruházásokra is.

Sebes Sándor s. k.,

a belkereskedelmi miniszter első helyettese

Dr. Sághy Vilmos s. k.,

az Országos Tervhivatal elnökhelyettese