2/1964. (VIII. 30.) EüM rendelet
az élelmiszerek és italok színezésére (festésére) szolgáló termékek előállításának, forgalmának és felhasználásának egészségügyi szabályairól és ellenőrzéséről szóló 3/1962. (IV. 18.) EüM számú rendelet kiegészítéséről
Az 50/1958. (IX. 6.) Korm. számú rendelet 2. §-ának (3) bekezdésében, illetőleg a 10. §-ának (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem.
1. §
A 3/1962. (IV. 18.) EüM számú rendeletet az alábbi G) melléklettel egészítem ki.
G) Málna és szamóca (eper) egészgyümölcs konzervek színezésére felhasználható színezék:
Megjegyzés:
Az eritrozin mennyisége a késztermékben legfeljebb 0,1 g/kg lehet. Eritrozinnal színezett konzervek csak üvegben, vagy lakkozott belső felületű dobozban tárolhatók, illetőleg hozhatók forgalomba.
2. §
E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.
Dr. Vilmon Gyula s. k.,
egészségügyi miniszterhelyettes