Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

Iratminták a Pp. szövegéből

Kisfilmünkben bemutatjuk, hogyan nyithat meg iratmintákat a Pp. szövegéből. ...Tovább...

36/2002. (V. 18.) OM rendelet

a hús- és baromfiipari szakirányú továbbképzési szak képesítési követelményeiről

A felsőoktatásról szóló - többször módosított - 1993. évi LXXX. törvény 74. §-a (1) bekezdésétiek e) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. §

(1) E rendelet melléklete a hús- és baromfiipari szakirányú továbbképzési szak képesítési követelményeit tartalmazza.

(2) A hús- és baromfiipari szakmérnök szakképzettség csak szakirányú továbbképzésben szerezhető meg.

2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.

Dr. Pálinkás József s. k.,

oktatási miniszter

Melléklet a 36/2002. (V. 18.) OM rendelethez

A hús- és baromfiipari szakirányú továbbképzési szak képesítési követelményei

1. A képzési cél

A képzés célja az agrár-felsőoktatásban szerzett egyetemi vagy főiskolai szintű oklevéllel rendelkezők élelmiszeripari, ezen belül a hús- és baromfiipari ismereteinek elmélyítése. A jelöltek megismerkednek a legújabb technikai és a technológiai követelményekkel, a korszerű higiéniai és környezetvédelmi feladatokkal, kutatási eredményekkel. A képzés során a hallgatók ismereteket szereznek az információs technika legújabb eredményeinek termelésirányítási feladatokban történő alkalmazhatóságáról, továbbá a minőségügyi követelményekről.

2. Az oklevélben szereplő szakirányú szakképzettség megnevezése

Hús- és baromfiipari szakmérnök.

3. A képzésben résztvevők köre

A képzésben élelmiszeripari főiskolai vagy egyetemi szintű szakirányú agrár szakképzettséggel rendelkezők vehetnek részt.

4. A képzési idő

Levelező tagozaton 4 félév, legalább 360 tanóra, 120 kredit.

5.A képzés főbb tanulmányi területei

5.1. Alapozó ismeretek, a kreditekben kifejezett képzés 25-35%-ában, 30 kredit: mikrobiológiai, vágóállat- és hústermelés, alkalmazott számítástechnika, matematikai statisztikai ismeretek, innováció, marketing alapismeretek, vállalati jog, EU ismeretek, környezet- és természetvédelem, továbbá a témához kapcsolódó hazai és EU jogszabályok ismerete,

5.2. Szakmai ismeretek, a kreditekben kifejezett képzés 35-45%-ában, 50 kredit: hús- és baromfiipari gazdaságtan, művelettani alapok, művelettani számítások, minőségügyi ismeretek, környezettechnika és környezeti menedzsment, terméktervezés, ergonómiai ismeretek, vegyi toxikológiai és hús higiéniai ismeretek.

5.3. Szabadon választható tárgyak, a kreditekben kifejezett képzés 20-30%-ában, 28 kredit: TQM, kisvállalkozások tervezése és szervezése, a régió gazdasági fejlesztésének eszközei, vágóállat-termelés és feldolgozás egészségügyi kérdései, logisztika, fejlesztési kérdések a hús- és baromfiiparban, humán erőforrás menedzsment, biotechnológia, korszerű táplálkozási ismeretek, korszerű csomagolóeszközök és gépek.

6. Az ismeretek ellenőrzési rendszere

Az ellenőrzési rendszer az intézményi tantervben előírt aláírások, gyakorlati jegyek megszerzéséből, vizsgákból - beszámolók, kollokviumok -, valamint az intézmény tantervében előírt szakmai gyakorlatok teljesítéséből, a szakdolgozat elkészítéséből és a záróvizsga letételéből tevődik össze.

6.1. A szakdolgozat

A szakdolgozat a szakképzettségnek megfelelő témakörben elkészített írásbeli munka, amely tanúsítja, hogy a hallgató a tanulmányaira és a vonatkozó hazai és nemzetközi szakirodalomra támaszkodva önállóan képes az adott téma feldolgozására, az elsajátított ismeretanyag gyakorlati alkalmazására, valamint a saját vizsgálatokból származó eredmények szakszerű bemutatására. A szakdolgozathoz rendelt kreditek száma: 12.

6.2. A záróvizsga

6.2.1. A záróvizsgára bocsátás feltételei:

- a tantervben előírt valamennyi tanulmányi és vizsgakötelezettség teljesítése,

- a szakdolgozat benyújtása és a bíráló által történő elfogadása.

6.2.2. A záróvizsga részei:

- a szakdolgozat megvédése,

- szóbeli záróvizsga a hús- és baromfiipar ismeretköréből.

6.2.3. A záróvizsga eredménye

A szakdolgozatra és védésére adott egy érdemjegy és a záróvizsga szóbeli részére adott érdemjegy számtani átlaga.

Tartalomjegyzék