Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

Iratminták a Pp. szövegéből

Kisfilmünkben bemutatjuk, hogyan nyithat meg iratmintákat a Pp. szövegéből. ...Tovább...

37/2002. (V. 18.) OM rendelet

a tejipari szakirányú továbbképzési szak képesítési követelményeiről

A felsőoktatásról szóló - többször módosított - 1993. évi LXXX. törvény 74. §-a (1) bekezdésének e) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. §

(1) E rendelet melléklete a tejipari szakirányú továbbképzési szak képesítési követelményeit tartalmazza.

(2) A tejipari szakmérnök szakképzettség csak szakirányú továbbképzésben szerezhető meg.

2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.

Dr.Pálinkás József s. k.,

oktatás miniszter

Melléklet a 37/2002. (V.18.) OM rendelethez

A tejipari szakirányú továbbképzési szak képesítési követelményei

1. A képzési cél

A képzés célja az agrár-felsőoktatásban szerzett egyetemi vagy főiskolai szintű oklevéllel rendelkezőknek új korszerű ismeretek nyújtása a tejipar területén. A képzés során a szakemberek megismerkednek a biztonságos élelmiszer-előállítás technológiai, műszaki és minőségügyi követelményeivel; jártasságot szereznek a marketing menedzsment ismeretköréből, bővítik okotoxikológiai, táplálkozás-élettani ismereteikéi; megismerkednek a korszerű informatikai eszközök felhasználásával, az információs rendszerek kezelésével, szervezési feladatával. Korszerű ismereteket szereznek a gyártásfejlesztés, termékfejlesztés módszeréről, jogi, hatósági adminisztrációs feladatairól.

2. Az oklevélben szereplő szakirányú szakképzettség megnevezése

Tejipari szakmérnök.

3. A képzésben résztvevők köre

A képzésben élelmiszeripari főiskolai vagy egyetemi szintű szakirányú agrár szakképzettséggel rendelkezők vehetnek részt.

4. A képzési idő

Levelező tagozaton 4 félév, legalább 360 tanóra, 120 kredit.

5. A képzés főbb tanulmányi területei

5.1. Alapozó ismeretek, a kreditekben kifejezett képzés 25-35%-ában, 35 kredit: alkalmazott számítástechnika, innováció, vállalati menedzsment, marketing alapismeretek, korszerű táplálkozási ismeretek, kisvállalkozások tervezése és szervezése, ipari logisztikai és termelésirányítás, a témához kapcsolódó hazai és EU jogszabályok ismerete.

5.2. Szakmai ismeretek, a kreditekben kifejezett képzés 55-65%-ában, 73 kredit: minőségügyi ismeretek, élelmiszeripari műveletek, tejipari műveletek, tejipari technológia és biotechnológia, tejipari szakgéptan és csomagolási ismeretek, tejipari higiénia, tejipari gyártmányfejlesztés, környezetvédelem a tejiparban.

6. Az ismeretek ellenőrzési rendszere

Az ellenőrzési rendszer az intézményi tantervben előírt aláírások, gyakorlati jegyek megszerzéséből, vizsgákból - beszámolók, kollokviumok -, valamint szakmai gyakorlatok teljesítéséből, szakdolgozat elkészítéséből és a záróvizsga letételéből tevődik össze.

6.1. A szakdolgozat

A szakdolgozat a szakképzettségnek megfelelő témakörben elkészített írásbeli munka amely tanúsítja, hogy a hallgató tanulmányaira és a vonatkozó hazai és nemzetközi szakirodalomra támaszkodva önállóan képes az adott téma feldolgozására, az elsajátított ismeretanyag gyakorlati alkalmazása, valamint a saját vizsgálatokból származó eredmények szakszerű bemutatására A szakdolgozathoz rendelt kreditek száma: 12

6.2. A záróvizsga

6.2.1. A záróvizsgára bocsátás feltételei:

- atantervben előírt valamennyi tanulmányi és vizsgakötelezettség teljesítése,

- a szakdolgozat benyújtása és a bíráló által történő elfogadása.

6.2.2. A záróvizsga részei:

- a szakdolgozat megvédése,

- Szóbeli záróvizsga a tejipar ismeretköréből.

6.2.3. A záróvizsga eredménye

4 szakdolgozatra és védésére adott egy érdemjegy és a záróvizsga szóbeli részére adott érdemjegy számtani átlaga.

Tartalomjegyzék