Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

Iratminták a Pp. szövegéből

Kisfilmünkben bemutatjuk, hogyan nyithat meg iratmintákat a Pp. szövegéből. ...Tovább...

2/1967. (III. 25.) FM rendelet

az állati eredetű hulladékok, ipari melléktermékek és konyhai ételhulladékok felhasználásáról

Az állategészségügy rendezéséről szóló 21/1953. (V. 15.) MT rendelet 5. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján, egyes állati fertőző betegségek megelőzése érdekében - az élelmezésügyi miniszterrel, a nehézipari miniszterrel, a könnyűipari miniszterrel, és az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következőket rendelem:

1. § (1) Az ipari feldolgozás során keletkező állati eredetű vágóhídi, húsüzemi, baromfi-feldolgozóüzemi, konzervgyári, hűtőipari, gyógyszergyári és bőrgyári - fogyasztásra, illetőleg további ipari feldolgozásra alkalmatlan - hulladékokat nyers állapotban takarmányozási célra forgalomba hozni és értékesíteni nem szabad. Ezeket az állati eredetű hulladékokat hizlaldák és baromfitelepek részére - kizárólag főtt állapotban - át lehet adni. A főzést az átadó üzem területén kell elvégezni olymódon, hogy a főzés a forrás hőfokán legalább egy órán át tartson.

(2) Fogyasztásra alkalmas baromfi feldolgozása során termelt fej és láb sertéstakarmányozás céljára nyers állapotban értékesíthető.

2. § Tejet, fölözött tejet, savót és irót sertések takarmányozására csak felforralt állapotban, borjak takarmányozására pedig csak 85 C-on, 20 percen át történő hőkezelés után szabad felhasználni. Ahol a forralás vagy hőkezelés feltételeit nem lehet biztosítani, a tejet, a fölözött tejet, savót és irót takarmányozás céljára felhasználni nem szabad. A takarmányozásra szánt tej, fölözött tej, savó és iró forralását vagy hőkezelését a felhasználó köteles elvégezni.

3. § A különböző helyekről összegyűjtött konyhai ételhulladékot sertések takarmányozására csak felforralt állapotban szabad felhasználni. A forralásnak legalább 10 percig kell tartania. A konyhai ételhulladék felforralását a felhasználó köteles elvégezni.

4. § Az 1-3. §-ban említett főzést (forralást) szilárd burkolattal ellátott területen vagy helyiségben kell végezni és annak állandó tisztántartását biztosítani kell. A hulladékok és melléktermékek szállítására használt járműveket és edényeket (tartályokat) állandóan tisztán kell tartani és azokat, valamint a főzés (forralás) helyét 3%-os klórlúgoldattal vagy ezzel azonos hatékonyságú - az illetékes állatorvos által javasolt - más fertőtlenítő anyaggal naponta fertőtleníteni kell.

5. § Aki e rendelet rendelkezéseit megszegi vagy kijátssza, a 21/1953. (V. 15.) MT rendelet 42. §-ának c) pontja szerint szabálysértést követ el.

Losonczi Pál s. k.,

földművelésügyi miniszter