101/1987. (XII. 31.) PM rendelet

a költségvetési szerveknél és egyes más intézményeknél folyó munkahelyi étkeztetésről és az intézeti élelmezés nyersanyagnormáiról szóló 4/1985. (I. 19.) PM rendelet módosításáról

A művelődési miniszterrel, a szociális és egészségügyi miniszterrel és a Szakszervezetek Országos Tanácsával egyetértésben a következőket rendelem:

1. §

A költségvetési szerveknél és egyes más intézményeknél folyó munkahelyi étkeztetésről és az intézeti élelmezés nyersanyagnormáiról szóló, a 17/1987. (V. 4.) PM rendelettel módosított 4/1985. (I. 19.) PM rendelet (a továbbiakban: R.) 3. § (3) és (5) bekezdése hatályát veszti. Egyidejűleg a (4) bekezdés (3) bekezdésre, a (6), (7), (8) bekezdések (4), (5), (6) bekezdésre módosulnak.

2. §

Az R. 1. számú mellékletének helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép. Az R. 2. számú melléklete e rendelet 2. számú melléklete szerint módosul.

3. §

Ez a rendelet 1988. január 1. napján lép hatályba.

Madarasi Attila s. k.,

pénzügyminisztériumi államtitkár

1. számú melléklet a 101/1987. (XII. 31.) PM rendelethez

"1. számú melléklet a 4/1985. (I. 19.) PM rendelethez"

I.

A napi élelmezési nyersanyagnormák a következők:

Megjegyzés:

a) A melléklet az egész napi élelmezés nyersanyag költségeit tartalmazza, az ettől való eltérés zárójelben szerepel

b) A rendelet hatályba lépésekor engedélyezett normákat - 11%-kal történt felemelés után - továbbra is alkalmazhatják azok az az intézetek, amelyekre normát a normajegyzék nem tartalmaz.

II.

Szempontok a napi normák részétkezésre való bontására:

A napi norma részétkezésekre bontásánál az ebédre jutó ajánlott hányad a következő:

- bölcsődében, óvodai és általános napközi otthonban napi három (tízórai, ebéd, uzsonna) étkezés esetén 65%

- felsőoktatási diákotthonban napi két (ebéd, vacsora) étkezés esetén 54%

- egyéb intézménytípusoknál napi

három étkezés esetén 45%

napi négy étkezés esetén 40%

napi öt étkezés esetén 35%"

2. számú melléklet a 101/1987. (XII. 31.) PM rendelethez

1. A 4/1985. (I. 19.) PM rendelet 2. számú mellékletének 10. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

"10. Az önköltséget minden évben az előző lezárt naptári év adatai alapján kell megállapítani a következők szerint: az egynapi élelmezési normára arányosan jutó rezsiköltséget százalékban kell kifejezni. Ugyanezzel a százalékkal kell növelni a tárgyidőszakban alkalmazott normát és az így kiszámított összeg tekintendő önköltségnek.

Ha a teljes önköltség megállapítása az egyszerű (egyszeres) könyvviteli nyilvántartást vezető költségvetési szerveknél nem hajtható végre, akkor önköltségnek a norma egyszázhatvan százaléka veendő."

2. A 13. pont az alábbiak szerint módosul: "13. Ha üdülő (szakszervezeti szanatórium) lát el más gazdálkodó szervezetet, intézményt étellel, akkor a térítési díj

a) elszállított élelem esetén a norma kettőszázharminc százaléka,

b) helyben (az üdülő étkezdéjében) fogyasztott étel esetén a norma kettőszázötven százaléka."

Tartalomjegyzék