Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

17/1996. (VI. 11.) FM-PM-IKM együttes rendelet

a mezőgazdasági és élelmiszeripari exporttámogatásról szóló 45/1995. (XII. 29.) FM-PM-IKM együttes rendelet módosításáról[1]

Az agrárpiaci rendtartásról szóló 1993. évi VI. törvény 17. §-ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:

1. § A mezőgazdasági és élelmiszeripari exporttámogatásról szóló 45/1995. (XII. 29.) FM-PM-IKM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép.

2. § (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba azzal, hogy a hatálybalépést megelőző exportból eredő, de a hatálybalépést követő vételár-kiegyenlítés esetén még az R. mellékletében meghirdetett exporttámogatási mértéket kell alkalmazni.

(2) Egyes termékeknél a meghirdetett exporttámogatási mértékek 1996. szeptember 1-jétől e rendelet 2. számú mellékletében foglaltak szerint módosulnak. Ezeknél a termékeknél - a hatálybalépést követően kiszállított mennyiség után - a támogatás csak a kiszállítást igazoló egységes vámárunyilatkozatnak a Földművelésügyi Minisztérium Agrárrendtartási Hivatal által történt záradékolást követően igényelhető.

Dr. Lakos László s. k.,

földművelésügyi miniszter

Dr. Medgyessy Péter s. k.,

pénzügyminiszter

Dr. Fazakas Szabolcs s. k.,

ipari és kereskedelmi minisztériumi közigazgatási államtitkár

1. számú melléklet a 17/1996. (VI. 11.) FM-PM-IKM együttes rendelethez

Sor-
szám
VámtarifaszámMegnevezésFt/kg
1.0102Élő szarvasmarhafélék: 
2.0102 10- Fajtiszta tenyészállat:25
3.0102 90- Más:25
4.0104Élő juh és kecske: 
5.0104 10- Juh: 
6. - - Más: 
7.0104 10 30 00- - - Bárány (1 éves korig)25
8.02Élelmezési célra alkalmas hús 
9.0201Szarvasmarhafélék húsa frissen vagy hűtve: 
10.0201 20- Másképpen darabolt40
11.0201 30- Csont nélkül80
12.0202Szarvasmarhafélék húsa fagyasztva 
13.0202 20- Másképpen darabolt, csonttal:40
14.0202 30- Csont nélkül:80
15.0203Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva: 
16. - Friss vagy hűtött: 
17.0203 11- - Egész vagy fél: 
18.0203 11 10 00- - - Házi sertésből50
19.0203 12- - Comb, lapocka és részei csonttal, a 0203 12 90 00 vtsz. alá tartozó kivételével85
20.0203 12 90 00- - - Más180
21.0203 19- - Másféle: 
22.0203 19- - - Házi sertésből: 
23.0203 19 11 00- - - - Elülső részek40
24.0203 19 13 00- - - - Tarja, karaj és részei, csonttal85
25.0203 19 15 00- - - - Oldalas, dagadó és részei50
26.0203 19 5- - - - Más részek: 
27.0203 19 55 00- - - - - Csont nélkül105
28.0203 19 59 00- - - - - Másféle70
29.0203 19 90 00- - - Más180
30. - Fagyasztva: 
31.0203 21- - Egész vagy fél: 
32.0203 21 10 00- - - Házi sertésből50
33.0203 22- - Comb, lapocka és részei, csonttal, a 0203 22 90 00 vtsz. alá tartozó kivételével85
34.0203 22 90 00- - - Más180
35.0203 29- - Másféle: 
36. - - - Házi sertésből: 
37.0203 29 11 00- - - - Elülső részek40
38.0203 29 13 00- - - - Tarja, karaj és részei, csonttal85
39.0203 29 15 00- - - - Oldalas és dagadó részei50
40. - - - - Más: 
41.0203 29 55 00- - - - - Csont nélkül105
42.0203 29 59 00- - - - - Másféle70
43.0203 29 90 00- - - Más180
44.0204Juh- vagy kecskehús frissen 
45.0204 10 00 00- Egész vagy félbárány frissen vagy hűtve60
46.0204- Más juhhús frissen vagy hűtve: 
47.0204 21 00 00- - Egész vagy fél60
48.0207A 0105 vtsz. alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva: 
49. - Gallul domesticus fajba tartozó szárnyasokból: 
50.0207 11- Nem darabolt, frissen vagy hűtve:30
51.0207 12- - Nem darabolt, fagyasztva30
52.0207 13- - Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek frissen vagy hűtve: 
53. - - - Darabok: 
54.0207 13 10 00- - - - Csont nélkül85
55. - - - - Csonttal 
56.0207 13 50 00- - - - - Mell és részei70
57.0207 13 60 00- - - - - Láb és részei30
58.0207 13 70 00- - - - - Más75
59.0207 14- - Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek fagyasztva: 
60.0207- - - Darabok: 
61.0207 14 10 00- - - - Csont nélkül85
62.0207- - - - Csonttal: 
63.0207 14 50 00- - - - - Mell és részei70
64.0207 14 60 00- - - - - Láb és részei30
65.0207 14 70 00- - - - - Más75
66. - Pulykából 
67.0207 26- - Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek frissen vagy hűtve: 
68. - - - Darabok: 
69.0207 26 10 00- - - - Csont nélkül70
70. - - - - Csonttal 
71.0207 26 50 00- - - - - Mell és részei40
72.0207 27- - Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek fagyasztva 
73.0207 27- - - Darabok 
74.0207 27 10 00- - - - Csont nélkül70
75. - - - - Csonttal 
76.0207 27 50 00- - - - - Mell és részei40
77. - Kacsából, libából és gyöngytyúkból: 
78.0207 32- - Nem darabolva, frissen vagy hűtve40
79.0207 33- - Nem darabolva, fagyasztva:40
80.0207 35- - Más frissen vagy hűtve 
81. - - - Darabok 
82. - - - - Csont nélkül 
83.0207 35 11 00- - - - - Libából75
84.0207 35 15 00- - - - - Kacsából és gyöngytyúkból70
85. - - - - Csonttal 
86. - - - - - Mell és részei: 
87.0207 35 51 00- - - - - - Libából65
88.0207 35 53 00- - - - - - Kacsából és gyöngytyúkból65
89. - - - - - Láb és részei 
90.0207 35 61 00- - - - - - Libából60
91.0207 35 63 00- - - - - - Kacsából és gyöngytyúkból60
92.0207 36- - Más fagyasztva: 
93. - - - Darabok: 
94. - - - - Csont nélkül 
95.0207 36 11 00- - - - - Libából75
96.0207 36 15 00- - - - - Kacsából és gyöngytyúkból70
97.  - - - - Csonttal: 
98.  - - - - - Mell és részei: 
99. 0207 36 51 00- - - - - - Libából:65
100. 0207 36 53 00- - - - - - Kacsából és gyöngytyúkból65
101.  - - - - - Láb és részei: 
102. 0207 36 61 00- - - - - - Libából60
103. 0207 36 63 00- -- - - - - Kacsából és gyöngytyúkból60
104. 0208frissen, hűtve vagy fagyasztva 
105. 0208 10- Házi, üregi vagy mezei nyúlból:35
106. 0208 90- Más: 
107.  - - Vadból, kivéve az üregi vagy mezei nyulat 
108.ex0208 90 40 00- - - Más, kivéve a szőrben, bőrben vadhúst180
109. 0210Élelmezési célra alkalmas hús, vágási melléktermék és belsőség, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből 
110.  - Sertéshús: 
111. 0210 11- - Sonka, lapocka és részei csonttal60
112. 0210 19- - Másféle:60
113. 0301Élő hal: 
114.  - Más élő hal: 
115. 0301 93 00 00- - Ponty20
116. 0301 99- - Másféle: 
117.  - - - Édesvízi hal: 
118. 0301 99 19- - - - Másféle: 
119.ex0301 99 19 99- - - - - Busa és amur15
120. 0406Sajt és túró: 
121.ex0406 90- Tehéntejből készült hazai gyártású zsíros kemény, zsíros félkemény, sovány félkemény natúr sajtok, valamint a juh- és kecsketejből készült natúr sajtok20
122. 0409 00 00 00Természetes méz30
123. 0703Vöröshagyma, gyöngyhagyma, fokhagyma, póréhagyma és más hagymaféle frissen vagy hűtve: 
124. 0703 10- Vöröshagyma és gyöngyhagyma: 
125.  - - Vöröshagyma: 
126. 0703 10 19 00- - - Másféle5
127. 0703 20 00 00- Fokhagyma10
128. 0704Káposzta, karfiol, karalábé, kelkáposzta és élelmezési célra alkalmas hasonló káposztaféle frissen vagy hűtve: 
129. 0704 10- Karfiol és brokkoli:5
130. 0704 90- Más: 
131. 0704 90 10 00- - Fejes és vörös káposzta5
132.ex0704 90 90 00- - Kínai kelkáposzta5
133. 0707 00Uborka és apró uborka frissen vagy hűtve:5
134. 0709Más zöldség frissen vagy hűtve 
135. 0709 20 00 00- Spárga25
136.ex0709 51- - Termesztett ehető gomba:25
137. 0709 60- A Capsicum és a Pimenta nemhez tartozó növények gyümölcse: 
138.ex0709 60 10 00- - Édes paprika, a fűszerpaprika kivételével5
139. 0710Zöldség (nyersen gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is) fagyasztva: 
140. 0710 10 00 00- Burgonya20
141.  - Hüvelyes zöldség kifejtve is: 
142. 0710 21 00 00- - Borsó (Pisum sativum)20
143. 0710 22 00 00- - Bab (Vigna spp. Phascolus spp.)20
144. 0710 40 00 00- Csemegekukorica20
145. 0710 80- Más zöldség: 
146.  - - A Capsicum és a Pimenta nemhez tartozó növények gyümölcse: 
147. 0710 80 51 00- - - Édes paprika20
148. 0710 80 70 00- - Paradicsom20
149. 0710 80 85 00- - Spárga20
150. 0710 80 95 00- - Másféle20
151. 0710 90 00 00- Zöldségkeverék20
152. 0712Szárított zöldség egészben, aprítva, szeletelve, törve vagy porítva, de tovább nem elkészítve: 
153. 0712 20 00 00- Vöröshagyma50
154. 0712 90- Más zöldség; zöldségkeverék: 
155.  - - Csemegekukorica (Zea mays var. saccharata): 
156. 0712 90 11 00- - - Hibrid vetőmag12
157. 0712 90 30 00- - Paradicsom40
158. 0712 90 50 00- - Sárgarépa40
159.ex0712 90 90 00- - Más, a fűszerpaprika kivételével40
160. 0713Szárított hüvelyes zöldség kifejtve, hántolva vagy felesen is: 
161. 0713 10- Borsó (Pisum sativum):5
162. ex 0811Hazai köztermesztésű gyümölcs (nyersen gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is) fagyasztva, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, a 0811 20 31 00 vtsz. alá tartozó kivételével15
163. 0811 20 31 00- - - Málna40
164. 0904 20- A Capsicum vagy a Pimenta nemhez tartozó növények gyümölcse szárítva, zúzva vagy őrölve is: 
165.ex0904 20 90 00- - Fűszerpaprika-őrlemény90
166. 1005Kukorica: 
167. 1005 10- Vetőmag:12
168. 1206 00Napraforgómag 
169. 1206 00 10 00- Vetésre10
170. 1209- Répamag: 
171. 1209 11 00 00- - Cukorrépamag30
172. 1209 91- - Zöldségmag:30
173.ex1401 90 00 01- Nád6
174. 1601 00Kolbász és hasonló termékek húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből; ezeken a termékeken alapuló élelmiszerek: 
175. 1601 00 91 01- - - Szárazkolbász80
176. 1601 00 91 02- - - Másfajta kolbász60
177. 1601 00 99- - Másféle: 
178. 1601 00 99 99- - - Egyéb55
179. 1602Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség vagy vér: 
180. 1602 10- Homogenizált készítmények50
181. 1602 20- Májból készült termékek30
182.  - A 0105 vtsz. alá tartozó baromfiból készült termékek: 
183. 1602 31- - Pulykából: 
184.  - - - Legalább 57 tömegszázalék hús- vagy belsőségtartalommal: 
185. 1602 31 11 00- - - - Kizárólag főzés nélküli pulykahústartalommal50
186. 1602 31 19 00- - - - Másféle50
187. 1602 32- - A Gallus domesticus fajhoz tartozó szárnyasokból: 
188.  - - - Legalább 57 tömegszázalék baromfihús- vagy belsőségtartalommal 
189. 1602 32 11 00- - - - Főzés nélkül55
190. 1602 32 19 00- - - - Másféle55
191. 1602 39- - Másféle: 
192.  - - - Legalább 57 tömegszázalék baromfihús- vagy belsőségtartalommal 
193. 1602 39 21 00- - - - Főzés nélkül30
194. 1602 39 29 00- - - - Másféle30
195.  - Sertésből: 
196. 1602 41- - Sonka és részei:100
197. 1602 42- - Lapocka és részei:90
198. 1602 49- - Másféle, beleértve a keverékeket is: 
199.  - - - Házi sertésből: 
200.  - - - - Legalább 80 tömegszázalék bármely fajtájú hús- vagy belsőségtartalommal, beleértve bármely fajta vagy eredetű zsírt is: 
201. 1602 49 11 00- - - - - Tarja, karaj (kivéve a szügyet) és részei, beleértve a tarja, karaj és a sonka keverékeit is55
202. 1602 49 13 00- - - - - Szügy és részei, beleértve a szügy és lapocka keverékeit is55
203. 1602 49 15 00- - - - - Más keverékek, sonka (lábak), lapocka, tarja, karaj vagy szügy és ezek részeiből készült tartalommal55
204. 1602 49 19 00- - - - - Másféle55
205. 1602 50- Szarvasmarhafélékből:55
206. 1602 90- Más, beleértve az állati vérből készült termékeket is55
207. 1902Tészta főzve és töltve (hússal vagy más anyaggal) vagy másképp elkészítve is, mint pl. spagetti, makaróni, metélt, lasagne, gnocchi, ravioli, canellóni (hússal töltött makaróni típusú készítmények); kuszkusz (búzadarakása) elkészítve is: 
208.  - Nyers tészta nem töltve vagy másképp nem elkészítve: 
209. 1902 11 00 00- - Tojástartalommal10
210. 1902 19- - Másféle:10
211. 1902 20- Töltött tészta főzve vagy másképp elkészítve is:20
212. 1902 30- Más tészta:15
213. 1905 30- Édes biscuit; goffri és ostya:15
214. 1905 90 45- - - Biscuit:15
215.ex1905 90 90 99- - - - - Pizza (sütött, fagyasztott)15
216.ex2001Hazai köztermesztésű zöldség és gyümölcs ecettel vagy ecetsavval elkészítve vagy tartósítva (savanyúság)15
217. 2002Paradicsom ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva: 
218. 2002 10- Paradicsom egészben vagy darabolva:15
219. 2002 90- Más:25
220. 2003Ehető gomba és szarvasgomba, ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva: 
221. 2003 10- Ehető gomba50
222.ex2004Hazai köztermesztésű más zöldség ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, fagyasztva, a 2006 vtsz. alá tartozók kivételével:20
223.ex2005Hazai köztermesztésű más zöldség ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, nem fagyasztva, a 2006 vtsz. alá tartozók kivételével20
224.ex2007Hazai köztermesztésű gyümölcsökből készített dzsem, gyümölcsíz, gyümölcspüré, mindezek főzve, cukorral vagy más édesítőanyag hozzáadásával is20
225.ex2008Hazai köztermesztésű gyümölcsökből más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is20
226.ex2009Gyümölcslé és zöldséglé (100%-os levek és sűrítmény), kivéve a szőlőmustot20
227. 2103 20 00 00- Paradicsomketchup és más paradicsommártás20
[2]
228.ex2103 90 90 00- - Mártások (szószok)20
229. 2104 20 00 00- Homogenizált, összetett élelmiszer-készítmény20
230.ex2202 90 10 00Gyümölcsitalok (szűrt és rostos levek), legalább 12 tömegszázalék gyümölcstartalommal, Ft/l 1515
231.ex2204 10- Szőlőborból készült pezsgő üvegpalackban, a habzóbor kivételével, Ft/l26
232.ex2204 21- - Szőlőbor, legfeljebb 2 literes palackban (dobozban), tényleges alkoholtartalma legfeljebb 13 térfogatszázalék, a habzóbor kivételével, Ft/l30
233.ex2204 21- - - - - Tokaji aszú, legfeljebb 0,5 literes üvegpalackban, Ft/l110
234.ex2204 21- - - - - Tokaji szamorodni, legfeljebb 0,5 literes üvegpalackban, Ft/l40
235.ex2204 29- - Hordós szőlőbor, tényleges alkoholtartalma legfeljebb 13 térfogatszázalék, kivéve a hordós bikavér, Ft/l4
236.  - Zsíros gyapjú 
237. 5101 11 00 00- - Nyírott gyapjú15

2. számú melléklet a 17/1996. (VI. 11.) FM-PM-IKM együttes rendelethez

Sor-
szám
VámtarifaszámMegnevezésFt/kg
18.0203 11 10 00Házisertésből20
19.0203 12Gomb, lapocka és részei csonttal, a 0203 12 90 00 vtsz. alá tartozó kivételével55
24.0203 19 13 00Tarja, karaj és részei, csonttal55
27.0203 19 55 00Csont nélkül75
32.0203 21 10 00Házisertésből20
33.0203 22Comb, lapocka és részei csonttal, a 0203 22 90 00 vtsz. alá tartozó kivételével55
38.0203 29 13 00Tarja, karaj és részei; csonttal55
41.0203 29 55 00Csont nélkül 

Lábjegyzetek:

[1] A 17/1996. (VI. 11.) FM-PM-IKM együttes rendelet 1. számú melléklete a 72/1996. helyesbítésnek megfelelően módosított szöveg

[2] Helyesbítette a Magyar Közlöny 1996/72. száma. Megjelent 1997.08.30.

Tartalomjegyzék