30/1996. (XI. 5.) FM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet módosításáról

Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszterrel, a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterrel, valamint a népjóléti miniszterrel egyetértésben a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendeletet (a továbbiakban: R.) a következők szerint módosítom:

1. § Az R. melléklete kiegészül e rendelet mellékletével.

2. § E rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásait, illetve az előírásoknak a jelölésre vonatkozó rendelkezéseit az ott megjelölt határidőtől kell alkalmazni.

Dr. Lakos László s. k.,

földművelésügyi miniszter

Melléklet a 30/1996. (XI. 5.) FM rendelethez

Sor-
szám
Magyar
Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv
előírás címe
Irányadó közösségi
jogszabály száma
Kötelező
alkalmazás
időpontja
A jelölésre
vonatkozó
rendelkezés
kötelező
alkalmazásának
időpontja
82.1-2-18/1993A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása-1997. január 1.-
83.1-3-73/241Kakaó- és csokoládétermékekA Tanács 73/241/EGK irányelve1998. január 1.1999. január 1.
84.1-3-73/437CukortermékekA Tanács 73/437/EGK irányelve1997. július 1.1998. július 1.
85.1-3-74/409MézA Tanács 74/409/EGK irányelve1997. január 1.1998. január 1.
86.1-3-77/436Kávé- és cikóriakivonatA Tanács 77/436/EGK irányelve1997. január 1.1998. január 1.
87.1-3-79/693Gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrémA Tanács 79/693/EGK irányelve1997. január 1.1998. január 1.
88.1-3-1906/90BaromfihúsA Tanács 1906/90/EGK, valamint a Bizottság 1538/91/EGK és 2891/93/EGK rendeletei1998. január 1.1999. január 1.
89.1-3-1907/90TojásA Tanács 1907/90/EGK, valamint a Bizottság 1274/91/EGK rendeletei1998. január 1.1999. január 1.
90.1-3-2991/94Kenhető zsiradékok (vaj, margarin, zsírkeverékek)A Tanács 2991/94/EGK rendelete1997. január 1.1998. január 1.
91.3-1-95/194Bizonyos halak és haltermékek összes illóbázikus nitrogéntartalmának (TVB-N) határértékei és meghatározási módszereiA Bizottság 95/149/EK határozata1997. január 1.-

Tartalomjegyzék