40/1995. (XI. 16.) FM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól

Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az ipari és kereskedelmi miniszterrel, a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterrel, valamint a népjóléti miniszterrel egyetértésben - a következőket rendelem el:

1. §

(1)[1] A Magyar Élelmiszerkönyv I. kötetének kötelező előírásait* a rendelet mellékleteként kiadom.

(2) A mellékletben felsorolt előírásokat a Magyar Köztársaságban előállított és forgalomba hozott élelmiszerekre kell alkalmazni.

2. §

(1) E rendelet 1996. január 1. napján lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásait az ott megjelölt határidőtől kötelező alkalmazni.

(2) A rendelet az Európai Megállapodás kihirdetéséről szóló 1994. évi I. törvény alapján az Európai Közösségek jogszabályaihoz való közelítést célozza. A melléklet tartalmazza a megfelelő közösségi jogszabály megjelölését.

Dr. Lakos László s. k.,

földművelésügyi miniszter

Melléklet a 40/1995. (XI. 16.) FM rendelethez

[2]
Magyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
1.1-1-87/250Az élelmiszerek alkoholtartalmának jelöléseA Bizottság 87/250/EGK irányelve1996. január 1.
2.1-1-90/496Az élelmiszerek tápérték jelöléseA Tanács 90/496/EGK irányelve2002. március 1.
3.1-3-1898/87A tej és tejtermékek megnevezésének védelmeA Tanács 1898/87/EGK rendelete, az ennek végrehajtására kiadott, a Bizottság 577/97/EK rendelete, és a Bizottság 88/566/EGK határozata2000. január 1.
4.
5.
6.1-2-89/107Az élelmiszerekhez engedélyezett adalékanyagok általános előírásaiA Tanács 89/107/EGK irányelve, valamint az azt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 94/34/EK irányelve2004. május 1.
7.1-2-81/712Egyes élelmiszer adalékanyagok tisztasági kritériumainak ellenőrzésére szolgáló vizsgálati módszerekA Bizottság 81/712/EGK irányelve1996. január 1.
8.
9.1-2-67/427A citrusfélék felületi kezelésére használt anyagok és vizsgálati módszereikA Tanács 67/427/EGK irányelve1996. január 1.
10.
11.
12.1-2-88/388Az élelmiszerekben használható aromaanyagok és az előállításukra szolgáló nyersanyagokA Tanács 88/388/EGK irányelve és az ezt módosító 91/71/EGK irányelve1996. január 1.
13.1–2–88/344Az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerek (Második, módosított kiadás)A Tanács 88/344/EGK irányelve, valamint az azt módosító, a Tanács 92/115/EGK irányelve, az Európai Parlament és a Tanács 94/52/EK és 97/60/EK irányelve2003. január 1.
14.1-2-78/358A szaharin felhasználása élelmiszerekben és édesítő tablettákbanA Bizottság 78/358/EGK ajánlása1996. január 1.
15.1-2-89/109Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak minőségi követelményeiA Tanács 89/109/EGK irányelve és a Bizottság 80/590/EGK irányelve2004. május 1.
16.1-2-78/142Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelményekA Tanács 78/142/EGK irányelve1996. január 1.
17.1-2-80/766Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak vinil-klorid monomer tartalmának meghatározásaA Tanács 80/766/EGK irányelve1996. január 1.
18.1-2-81/432Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokból és tárgyakból az élelmiszerekbe kioldódó vinil-klorid mennyiségének meghatározásaA Bizottság 81/432/EGK irányelve1996. január 1.
19.1-2-82/711Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyak komponenseinek kioldódási vizsgálataiA Bizottság 93/8/EGK és 97/48/EK irányelveivel módosított, a Tanács 82/711/EGK, valamint 85/572/EGK irányelvei2000. július 1.
20.1-2-2002/72Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag eszközök minőségi követelményeiA Bizottság 2002/72/EK irányelve2004. május 1.
21.1-2-93/10Az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő regenerált cellulózfilmekA Bizottság 93/10/EGK irányelve és az ezt módosító 93/111/EGK irányelvei1996. január 1.
22.1-2-84/500Az élelmiszerekkel közvetlenül érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakA Tanács 84/500/EGK irányelve1996. márc. 31.
[3]
23.1-1-89/398A különleges táplálkozási igényeket kielégítő élelmiszerekA Tanács 89/398/EGK irányelve, valamint az ezt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/84/EK és 1999/41/EK irányelve2002. július 1.
24.1-3-89/108A gyorsfagyasztott élelmiszerekA Tanács 89/109/EGK irányelve1996. január 1.
25.1-2-1999/2Az élelmiszerek ionizáló energiával való kezelési szabályaiAz Európai Parlament és a Tanács 1999/2/EK és 1999/3/EK irányelve2002. december 31.
26.1-2-19/1979Az élelmiszer besugárzó létesítmények ajánlott működési szabályzata1996. január 1.
27.1-3-92/1A gyorsfagyasztott élelmiszerek szállítási és raktározási, tárolási hőmérsékletének ellenőrzéseA Bizottság 92/1/EGK irányelve1996. január 1.
28.1-3-92/2A gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hivatalos ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárás és vizsgálati módszerA Bizottság 92/2/EGK irányelve1996. január 1.
29.1-3-76/621Az étolajokban, zsírokban, valamint hozzáadott étolajat és zsírt tartalmazó élelmiszerekben megengedett erukasav-tartalomA Tanács 76/621/EGK irányelve1996. január 1.
30.3-1-80/891Étolaj, étkezési zsír, valamint ezek hozzáadásával készült élelmiszerek erukasav-tartalmának meghatározásaA Bizottság 80/891/EGK irányelve1996. január 1.
31.3-1-79/796A cukortermékek vizsgálati módszereiA Bizottság 79/796/EGK irányelve1996. január 1.
32.3-1-1265/69A cukor fő minőségi jellemzőinek vizsgálati módszereiA Bizottság 1265/59/EGK rendelete1996. január 1.
33.
34.
35.
36.3-1-558/93Feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározásaA Bizottság 558/93/EGK rendelete1996. január 1.
37.3-1-90/515Referencia módszerek kiválasztása toxikus nehézfém- és arzéntartalom meghatározásáraA Bizottság 90/515/EGK határozata1996. január 1.
38.3-1-1583/89Egyes, sertéshúsból készült termékek hús- és zsírtartalmúnak meghatározásaA Bizottság 1583/89/EGK rendelete1996. január 1.
39.3-1-79/1067Sűrített tej és tejporfélék vizsgálataA Bizottság 79/1067/EGK irányelve1996. január 1.
40.3-1-87/524Sűrített tej és tejporfélék mintavételi módszereiA Bizottság 87/524/EGK irányelve1996. január 1.
41.1-3-83/417Az étkezési kazeinek és kazeinátok (laktoproteinek) összetételéről és jelölésérőlA Tanács 83/417/EGK irányelve1996. január 1.
42.3-1-86/424Az étkezési kazeinek és kazeinátok mintavételi módszereiA Bizottság 86/424/EGK irányelve1996. január 1.
[4]
43.3-1-85/503Étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálataA Bizottság 85/503/EGK irányelve1996. január 1.
44.
45.1-3-1576/89Szeszes italokA Tanács 1576/89/EGK rendelete, valamint az ezt módosító, a Tanács 3280/92/EGK rendelete, és az Európai Parlament és a Tanács 3378/94/EK rendelete;
A 1576/89/EGK rendelet végrehajtására kiadott, a Bizottság 1014/90/EGK rendelete, valamint az ezt módosító, a Bizottság 1180/91/EGK, 1781/91/EGK, 3458/92/EGK, 2675/94/EK, 2626/95/EK, 2523/97/EK és 2140/98/EK rendelete
2002. július 1.
46.3-1-76/766Az etil-alkohol-víz elegyek alkoholtartalmának meghatározásához szükséges táblázatA Tanács 76/766/EGK irányelve1996. január 1.
47.1-3-1536/92Tonhal- és bonitokonzervekA Tanács 1536/92/EGK rendelete1996. január 1.
48.
49.1-3-2136/89SzardíniakonzervekA Tanács 2136/89/EGK rendelete1996. január 1.
50.1-3-2406/96Bizonyos tengeri halászati termékek minőségi előírásaiA Tanács 2406/96/EK rende­lete, valamint az azt módosí­tó, a Bizottság 323/97/EK, a Tanács 2578/2000/EK és a Bi­zottság 2495/2001/EK rende­lete2003. április 1.
51.1-3-3703/85A friss és jegelt tengeri halak minőségi előírásainak alkalmazási szabályaiA Tanács 3703/85/EGK rendelete és az ezt módosító 3506/89/EGK rendelete1996. január 1.
52.1-4-963/98/1KarfiolA Bizottság 963/98/EK rendelete2002. január 1.
53.1-4-2561/1999ZöldborsóA Bizottság 2561/1999/EK rendelete, valamint az azt módosító, a Bizottság 532/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
54.1-4-912/2001ZöldbabA Bizottság 912/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
55.1-4-963/98/2ArticsókaA Bizottság 963/98/EK rendelete2002. január 1.
56.1-4-2288/97FokhagymaA Bizottság 2288/97/EK rendelete1998. július 1.
57.1-4-2396/2001PóréhagymaA Bizottság 2396/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
[5]
58.1-4-1292/81/2Tojásgyümölcs (padlizsán) minőségeA Bizottság 1292/81/EGK rendelete1996. január 1.
59.1-4-1292/81/3Cukkini minőségeA Bizottság 1292/81/EGK rendelete1996. január 1.
60.1-4-1508/2001VöröshagymaA Bizottság 1508/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
61.1-4-2213/83/2Hajtatott (witloof) cikória minőségeA Bizottság 2213/83/EGK rendelete és az ezt módosító 1872/91/EGK rendelete1996. január 1.
62.1-4-790/2000ParadicsomA Bizottság 790/2000/EK rendelete2001. december 31.
63.1-4-899/87/1Cseresznye és meggy minősége*A Bizottság 899/87/FGK rendelete1996. január 1.
64.1-4-843/2002SzamócaA Bizottság 843/2002/EK rendelete2003. szeptember 1.
65.1-4-1591/87/1Fejes káposzta és kelkáposzta minősége*A Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
66.1-4-1591/87/2Bimbóskel minőségeA Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
67.1-4-1591/87/3Halványítózeller minőségeA Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
68.1-4-1591/87/4Paraj minőségeA Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
69.1-4-1168/1999SzilvaA Bizottság 1168/1999/EK rendelete2000. július 1.
70.1-4-2789/1999CsemegeszőlőA Bizottság 2789/1999/EK rendelete2000. július 1.
71.1-4-1543/2001Fejes saláta, fodros endíviasaláta, széleslevelű endíviasalátaA Bizottság 1543/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
72.1-4-1455/1999Étkezési paprikaA Bizottság 1455/1999/EK rendelete2000. július 1.
73.1-4-1677/88Uborka minősége*A Bizottság 1677/88/EGK rendelete1996. január 1.
74.1-4-730/1999SárgarépaA Bizottság 730/1999/EK rendelete2002. január 1.
75.1-4-1799/2001CitrusgyümölcsökA Bizottság 1799/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
76.1-4-1619/2001Alma és körteA Bizottság 1619/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
77.1-4-410/90Kiwi minőségeA Bizottság 410/90/EGK rendelete és az ezt módosító 305/92/EGK rendelete1996. január 1.
78.1-4-2335/1999Őszibarack és nektarinA Bizottság 2335/1999/EK rendelete2000. július 1.
79.1-4-851/2000KajsziA Bizottság 851/2000/EK rendelete2001. december 31.
80.1-4-2377/1999SpárgaA Bizottság 2377/1999/EK rendelete2000. július 1.
81.1-4-2257/94Banánok minőségeA Bizottság 2257/94/EGK rendelete1996. január 1.
[6]
Sor-
szám
Magyar
Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv
előírás címe
Irányadó közösségi
jogszabály száma
Kötelező
alkalmazás
időpontja
A jelölésre
vonatkozó
rendelkezés
kötelező
alkalmazásának
időpontja
[7]
82.1-2-18/1993A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása-1999. július 1.-
83.1-3-2000/36Kakaó- és csokoládétermékekAz Európai Parlament és a Tanács 2000/36/EK irányelve2003. január 1.1999. január 1.
84.1-3-2001/111Egyes cukortermékekA Tanács 2001/111/EK irányelve2004. május 1.
85.1-3-2001/110MézA Tanács 2001/110/EK irány­elve2003. augusztus 1.
86.1-3-1999/4Kávé- és cikóriakivonatAz Európai Parlament és a Tanács 1999/4/EK irányelve2001. január 1.Az előírás jelölési követelményeinek meg nem felelő csomagolóanyagok 2001. december 31-ig használhatók fel.
87.1-3-2001/113Gyümölcsdzsem, zselé, mar­melád és cukrozott geszte­nyekrémA Tanács 2001/113/EK irány­elve2004. május 1.
88.1-3-1906/90BaromfihúsA Tanács 1906/90/EGK, valamint a Bizottság 1538/91/EGK és 2891/93/EGK rendeletei1998. január 1.1999. január 1.
89.1-3-1907/90TojásA Tanács 1907/90/EGK rendelete, valamint az azt módosító, a Tanács 2617/93/EGK, 3117/94/EK, 818/96/EK és 5/2001/EK rendeletei2004. február 1.1999. január 1.
90.1-3-2991/94Kenhető zsiradékok (vaj, margarin, zsírkeverékek)A Tanács 2991/94/EGK rendelete1997. január 1.
vajra 2002. január 1.
1998. január 1.
91.3-1-95/194Bizonyos halak és haltermékek összes illóbázikus nitrogéntartalmának (TVB-N) határértékei és meghatározási módszereiA Bizottság 95/149/EK határozata1997. január 1.-
[8]
92.1-2-95/45Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményeiA Bizottság 1999/75/EK irányelvével módosított, a Bizottság 95/45/EK irányelve2001. július 1.-
93.1-2-95/31Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményeiA Bizottság 98/66/EK és 2000/51/EK irányelveivel módosított, a Bizottság 95/31/EK irányelve2001. július 1.-
94.1-3-2001/114Részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tej­termékek (sűrített tej és tejpor)A Tanács 2001/114/EK irányelve2004. május 1.
95.3-3-92/608A közvetlen emberi fogyasztásra szánt, hőkezelt tej vizsgálati módszereiA Tanács 92/608/EGK határozata1997. július 1.-
[9]
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
96.1-2-96/77Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételévelA Bizottság 96/77/EGK irányelve1998. július 1.
[10]
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
97.1-2-94/35Az élelmiszerekben használható édesítőszerekAz Európai Parlament és a Tanács 94/35/EK irányelve, valamint az azt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/83/EK irányelve2004: május 1.
98.1-2-94/36Az élelmiszerekben használható színezékekAz Európai Parlament és a Tanács 94/36/EK irányelve2004. május 1.
99.1-2-95/2Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és a színezékek kivételévelAz Európai Parlament és a Tanács 95/2/EK irányelve, valamint az ezt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/85/EK és 98/72/EK, 2001/5/EK és 2003/52/EK irányelvei2004. május 1.
[11]
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv
előírás címe
Irányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás
időpontja
[12]
100.1-4-831/97AvokadóA Bizottság 831/97/EK rendelete1998. július 1.
101.1—4—1615/2001SárgadinnyeA Bizottság 1615/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
102.1-4-1093/97/2GörögdinnyeA Bizottság 1093/97/EK rendelete1998. július 1.
[13]
Sor-
szám
Magyar
Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi
jogszabály száma
Kötelező
alkalmazás
időpontja
[14]
103.3-1-1081/96Referenciamódszer juh-, kecske- vagy bivalytejből, illetve azok elegyéből készült sajtokban a tehéntej és a tehéntejkazein kimutatásáraA Bizottság 1081/96/EK rendelete1999. április 1.
104.3-1-1082/96Referenciamódszer a -apo-8'-karoténsav etil-észterének meghatározására vajban és vajsűrítménybenA Bizottság 1082/96/EK rendelete1999. április 1.
105.1-3-96/5Csecsemők és kisgyermekek számára készült bébiételek és feldolgozott gabonaalapú élelmiszerekA Bizottság 96/5/EK irányelve, valamint az ezt módosító, a Bizottság 98/36/EK és 1999/39/EK irányelve2002. július 1.
106.1-3-96/8Testtömegcsökkentés céljára előállított csökkentett energiatartalmú élelmiszerekA Bizottság 96/8/EK irányelve1999. július 1.
107.3-1-2568/91Olívaolaj minőségi követelményei és vizsgálati módszereiA Bizottság 2568/91/EGK rendelete2000. január 1.
108.3–1–1459/98Referenciamódszer a vanillin meghatározására vízmentes vajzsírban, vajban vagy tejszínbenA Bizottság 175/1999/EK rendeletével módosított, a Bizottság 1459/98/EK rendelete2001. január 1.
109.3–1–98/53Az élelmiszerekben lévő egyes szennyező anyagok szintjeinek hatósági ellenőrzésére alkalmazható mintavételi és vizsgálati módszerekA Bizottság 98/53/EK irányelve2001. január 1.
110.1-2-98/86Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és a színezékek kivételével (Első kiegészítés)A Bizottság 98/86/EK irányelve2001. július 1.
111.1-4-175/2001Héjas dióA Bizottság 175/2001/EK rendelete2001. december 31.
112.3-1-2870/2000Analitikai referencia-módszerek szeszes italok vizsgálatáraABizottság 2870/2000/EK rendelete2002. július 1.
113.3-1-2001/22Mintavételi és vizsgálati módszerek az élelmiszerekben található ólom-, kadmium-, higany- és 3-MCPD-szintek hatósági ellenőrzéséreA Bizottság 2001/22/EK irányelve2003. január 1.
114.1-1-2001/15Különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerekhez adható anyagokA Bizottság 2001/15/EK irányelve2002. július 1.
115.1-2-2000/63Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Második kiegészítés)A Bizottság 2000/63/EK irányelve2002. július 1.
116.1–2–2001/30Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Harmadik kiegészítés)A Bizottság 2001/30/EK irányelve2003. január 1.
117.1–2–2001/50Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményei (Módosítás)A Bizottság 2001/50/EK irányelve, amely a Bizottság 95/45/EK irányelvét módosítja2003. január 1.
118.1–1–2001/52Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményei (Módosítás)A Bizottság 2001/52/EK irányelve, amely a Bizottság 95/31/EK irányelvét módosítja2003. január 1.
119.
120.1–2–2002/16Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagokban és műanyag eszközökben levő epoxiszármazékokra vonatkozó előírásokA Bizottság 2002/16/EK irányelve2003. január 1.
1211-2-2002/82Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági kö­vetelményei, az édesítőszerek és szí­nezékek kivételével (Negyedik ki­egészítés)A Bizottság 2002/82/EK irányelve2004.
január 1.
122.1-4-982/2002Termesztett csiperkegombaA Bizottság 982/2002/EK rendelete2003.
szeptember 1.
123.1-4-1284/2002Héjas mogyoróA Bizottság 1284/2002/EK rendelete2003.
szeptember 1.
124.3-1-2002/26Élelmiszerek ochratoxin A-tartal-mának hatósági ellenőrzésére szol­gáló mintavételi és vizsgálati mód­szerekA Bizottság 2002/26/EK irányelve2004.
május 1.
125.3-1-2002/69Az élelmiszerekben lévő dioxinok hatósági ellenőrzésére, valamint a dioxin jellegű PCB-k meghatározá­sára szolgáló vizsgálati és mintavéte­li módszerekA Bizottság 2002/69/EK irányelve2004.
május 1.
126.3-1-91/180A nyers- és a hőkezelt tej referencia vizsgálati módszereiA Bizottság 91/180/EGK határozata2004.
január 1.
127.1-1-2002/46Étrend-kiegészítőkAz Európai Parlament és a Tanács 2002/46/EK irányelve2004. május 1.
128.3-1-2091/2002Analitikai referencia-módszerek szeszesitalok vizsgálatáraA Bizottság 2091/2002/EK rendelete, amely módosítja a Bizottság 2870/2000/EK rendeletét2004. február 1.

* A megjelölt termékelőírások a 22/1993. (VII. 1.) FM és az 51/1994. (VIII. 19.) FM rendeletek alapjárt az Európai Unió tagállamaiba történő export esetén már hatályban vannak.

Lábjegyzetek:

[1] * Az egyes előírások megvásárolhatók a Szabványboltban (1091 Budapest, Üllői út 25.).

[2] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/1-3. pont). Hatályos 2004.02.05.

[3] Módosította a 102/2002. (XI. 7.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 3. pont, II/2. pont). Hatályos 2002.11.15.

[4] Módosította a 16/2003. (II. 20.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 1. pont). Hatályos 2003.02.28.

[5] Módosította a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 1. pont). Hatályos 2003.07.05.

[6] Módosította a 30/1996. (XI. 5.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1996.11.13.

[7] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/4. pont). Hatályos 2004.02.05.

[8] Módosította a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 3. pont). Hatályos 2003.07.05.

[9] Módosította a 27/1998. (IV. 22.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1998.04.30.

[10] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/5-7. pont). Hatályos 2004.02.05.

[11] Módosította a 44/1998. (VI. 16.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1998.06.24.

[12] Módosította a 63/2002. (VIII. 2.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/8. pont). Hatályos 2002.08.10.

[13] Módosította a 26/1999. (III. 5.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1999.03.13.

[14] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/8. pont, II/2. pont). Hatályos 2004.02.05.

Tartalomjegyzék