40/1995. (XI. 16.) FM rendelet
a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól
Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az ipari és kereskedelmi miniszterrel, a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterrel, valamint a népjóléti miniszterrel egyetértésben - a következőket rendelem el:
1. §
(1)[1] A Magyar Élelmiszerkönyv I. kötetének kötelező előírásait* a rendelet mellékleteként kiadom.
(2) A mellékletben felsorolt előírásokat a Magyar Köztársaságban előállított és forgalomba hozott élelmiszerekre kell alkalmazni.
2. §
(1) E rendelet 1996. január 1. napján lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásait az ott megjelölt határidőtől kötelező alkalmazni.
(2) A rendelet az Európai Megállapodás kihirdetéséről szóló 1994. évi I. törvény alapján az Európai Közösségek jogszabályaihoz való közelítést célozza. A melléklet tartalmazza a megfelelő közösségi jogszabály megjelölését.
Dr. Lakos László s. k.,
földművelésügyi miniszter
Melléklet a 40/1995. (XI. 16.) FM rendelethez
Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja |
1. | 1-1-87/250 | Az élelmiszerek alkoholtartalmának jelölése | A Bizottság 87/250/EGK irányelve | 1996. január 1. |
2. | 1-1-90/496 | Az élelmiszerek tápérték jelölése | A Tanács 90/496/EGK irányelve | 2002. március 1. |
3. | 1-3-1898/87 | A tej és tejtermékek megnevezésének védelme | A Tanács 1898/87/EGK rendelete, az ennek végrehajtására kiadott, a Bizottság 577/97/EK rendelete, és a Bizottság 88/566/EGK határozata | 2000. január 1. |
4. | ||||
5. | ||||
6. | 1-2-89/107 | Az élelmiszerekhez engedélyezett adalékanyagok általános előírásai | A Tanács 89/107/EGK irányelve, valamint az azt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 94/34/EK irányelve | 2004. május 1. |
7. | 1-2-81/712 | Egyes élelmiszer adalékanyagok tisztasági kritériumainak ellenőrzésére szolgáló vizsgálati módszerek | A Bizottság 81/712/EGK irányelve | 1996. január 1. |
8. | ||||
9. | 1-2-67/427 | A citrusfélék felületi kezelésére használt anyagok és vizsgálati módszereik | A Tanács 67/427/EGK irányelve | 1996. január 1. |
10. | ||||
11. | ||||
12. | 1-2-88/388 | Az élelmiszerekben használható aromaanyagok és az előállításukra szolgáló nyersanyagok | A Tanács 88/388/EGK irányelve és az ezt módosító 91/71/EGK irányelve | 1996. január 1. |
13. | 1–2–88/344 | Az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerek (Második, módosított kiadás) | A Tanács 88/344/EGK irányelve, valamint az azt módosító, a Tanács 92/115/EGK irányelve, az Európai Parlament és a Tanács 94/52/EK és 97/60/EK irányelve | 2003. január 1. |
14. | 1-2-78/358 | A szaharin felhasználása élelmiszerekben és édesítő tablettákban | A Bizottság 78/358/EGK ajánlása | 1996. január 1. |
15. | 1-2-89/109 | Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak minőségi követelményei | A Tanács 89/109/EGK irányelve és a Bizottság 80/590/EGK irányelve | 2004. május 1. |
16. | 1-2-78/142 | Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelmények | A Tanács 78/142/EGK irányelve | 1996. január 1. |
17. | 1-2-80/766 | Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak vinil-klorid monomer tartalmának meghatározása | A Tanács 80/766/EGK irányelve | 1996. január 1. |
18. | 1-2-81/432 | Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokból és tárgyakból az élelmiszerekbe kioldódó vinil-klorid mennyiségének meghatározása | A Bizottság 81/432/EGK irányelve | 1996. január 1. |
19. | 1-2-82/711 | Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyak komponenseinek kioldódási vizsgálatai | A Bizottság 93/8/EGK és 97/48/EK irányelveivel módosított, a Tanács 82/711/EGK, valamint 85/572/EGK irányelvei | 2000. július 1. |
20. | 1-2-2002/72 | Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag eszközök minőségi követelményei | A Bizottság 2002/72/EK irányelve | 2004. május 1. |
21. | 1-2-93/10 | Az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő regenerált cellulózfilmek | A Bizottság 93/10/EGK irányelve és az ezt módosító 93/111/EGK irányelvei | 1996. január 1. |
22. | 1-2-84/500 | Az élelmiszerekkel közvetlenül érintkezésbe kerülő kerámiatárgyak | A Tanács 84/500/EGK irányelve | 1996. márc. 31. |
23. | 1-1-89/398 | A különleges táplálkozási igényeket kielégítő élelmiszerek | A Tanács 89/398/EGK irányelve, valamint az ezt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/84/EK és 1999/41/EK irányelve | 2002. július 1. |
24. | 1-3-89/108 | A gyorsfagyasztott élelmiszerek | A Tanács 89/109/EGK irányelve | 1996. január 1. |
25. | 1-2-1999/2 | Az élelmiszerek ionizáló energiával való kezelési szabályai | Az Európai Parlament és a Tanács 1999/2/EK és 1999/3/EK irányelve | 2002. december 31. |
26. | 1-2-19/1979 | Az élelmiszer besugárzó létesítmények ajánlott működési szabályzata | 1996. január 1. | |
27. | 1-3-92/1 | A gyorsfagyasztott élelmiszerek szállítási és raktározási, tárolási hőmérsékletének ellenőrzése | A Bizottság 92/1/EGK irányelve | 1996. január 1. |
28. | 1-3-92/2 | A gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hivatalos ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárás és vizsgálati módszer | A Bizottság 92/2/EGK irányelve | 1996. január 1. |
29. | 1-3-76/621 | Az étolajokban, zsírokban, valamint hozzáadott étolajat és zsírt tartalmazó élelmiszerekben megengedett erukasav-tartalom | A Tanács 76/621/EGK irányelve | 1996. január 1. |
30. | 3-1-80/891 | Étolaj, étkezési zsír, valamint ezek hozzáadásával készült élelmiszerek erukasav-tartalmának meghatározása | A Bizottság 80/891/EGK irányelve | 1996. január 1. |
31. | 3-1-79/796 | A cukortermékek vizsgálati módszerei | A Bizottság 79/796/EGK irányelve | 1996. január 1. |
32. | 3-1-1265/69 | A cukor fő minőségi jellemzőinek vizsgálati módszerei | A Bizottság 1265/59/EGK rendelete | 1996. január 1. |
33. | ||||
34. | ||||
35. | ||||
36. | 3-1-558/93 | Feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározása | A Bizottság 558/93/EGK rendelete | 1996. január 1. |
37. | 3-1-90/515 | Referencia módszerek kiválasztása toxikus nehézfém- és arzéntartalom meghatározására | A Bizottság 90/515/EGK határozata | 1996. január 1. |
38. | 3-1-1583/89 | Egyes, sertéshúsból készült termékek hús- és zsírtartalmúnak meghatározása | A Bizottság 1583/89/EGK rendelete | 1996. január 1. |
39. | 3-1-79/1067 | Sűrített tej és tejporfélék vizsgálata | A Bizottság 79/1067/EGK irányelve | 1996. január 1. |
40. | 3-1-87/524 | Sűrített tej és tejporfélék mintavételi módszerei | A Bizottság 87/524/EGK irányelve | 1996. január 1. |
41. | 1-3-83/417 | Az étkezési kazeinek és kazeinátok (laktoproteinek) összetételéről és jelöléséről | A Tanács 83/417/EGK irányelve | 1996. január 1. |
42. | 3-1-86/424 | Az étkezési kazeinek és kazeinátok mintavételi módszerei | A Bizottság 86/424/EGK irányelve | 1996. január 1. |
43. | 3-1-85/503 | Étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálata | A Bizottság 85/503/EGK irányelve | 1996. január 1. |
44. | ||||
45. | 1-3-1576/89 | Szeszes italok | A Tanács 1576/89/EGK rendelete, valamint az ezt módosító, a Tanács 3280/92/EGK rendelete, és az Európai Parlament és a Tanács 3378/94/EK rendelete; A 1576/89/EGK rendelet végrehajtására kiadott, a Bizottság 1014/90/EGK rendelete, valamint az ezt módosító, a Bizottság 1180/91/EGK, 1781/91/EGK, 3458/92/EGK, 2675/94/EK, 2626/95/EK, 2523/97/EK és 2140/98/EK rendelete | 2002. július 1. |
46. | 3-1-76/766 | Az etil-alkohol-víz elegyek alkoholtartalmának meghatározásához szükséges táblázat | A Tanács 76/766/EGK irányelve | 1996. január 1. |
47. | 1-3-1536/92 | Tonhal- és bonitokonzervek | A Tanács 1536/92/EGK rendelete | 1996. január 1. |
48. | ||||
49. | 1-3-2136/89 | Szardíniakonzervek | A Tanács 2136/89/EGK rendelete | 1996. január 1. |
50. | 1-3-2406/96 | Bizonyos tengeri halászati termékek minőségi előírásai | A Tanács 2406/96/EK rendelete, valamint az azt módosító, a Bizottság 323/97/EK, a Tanács 2578/2000/EK és a Bizottság 2495/2001/EK rendelete | 2003. április 1. |
51. | 1-3-3703/85 | A friss és jegelt tengeri halak minőségi előírásainak alkalmazási szabályai | A Tanács 3703/85/EGK rendelete és az ezt módosító 3506/89/EGK rendelete | 1996. január 1. |
52. | 1-4-963/98/1 | Karfiol | A Bizottság 963/98/EK rendelete | 2002. január 1. |
53. | 1-4-2561/1999 | Zöldborsó | A Bizottság 2561/1999/EK rendelete, valamint az azt módosító, a Bizottság 532/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
54. | 1-4-912/2001 | Zöldbab | A Bizottság 912/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
55. | 1-4-963/98/2 | Articsóka | A Bizottság 963/98/EK rendelete | 2002. január 1. |
56. | 1-4-2288/97 | Fokhagyma | A Bizottság 2288/97/EK rendelete | 1998. július 1. |
57. | 1-4-2396/2001 | Póréhagyma | A Bizottság 2396/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
58. | 1-4-1292/81/2 | Tojásgyümölcs (padlizsán) minősége | A Bizottság 1292/81/EGK rendelete | 1996. január 1. |
59. | 1-4-1292/81/3 | Cukkini minősége | A Bizottság 1292/81/EGK rendelete | 1996. január 1. |
60. | 1-4-1508/2001 | Vöröshagyma | A Bizottság 1508/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
61. | 1-4-2213/83/2 | Hajtatott (witloof) cikória minősége | A Bizottság 2213/83/EGK rendelete és az ezt módosító 1872/91/EGK rendelete | 1996. január 1. |
62. | 1-4-790/2000 | Paradicsom | A Bizottság 790/2000/EK rendelete | 2001. december 31. |
63. | 1-4-899/87/1 | Cseresznye és meggy minősége* | A Bizottság 899/87/FGK rendelete | 1996. január 1. |
64. | 1-4-843/2002 | Szamóca | A Bizottság 843/2002/EK rendelete | 2003. szeptember 1. |
65. | 1-4-1591/87/1 | Fejes káposzta és kelkáposzta minősége* | A Bizottság 1591/87/EGK rendelete | 1996. január 1. |
66. | 1-4-1591/87/2 | Bimbóskel minősége | A Bizottság 1591/87/EGK rendelete | 1996. január 1. |
67. | 1-4-1591/87/3 | Halványítózeller minősége | A Bizottság 1591/87/EGK rendelete | 1996. január 1. |
68. | 1-4-1591/87/4 | Paraj minősége | A Bizottság 1591/87/EGK rendelete | 1996. január 1. |
69. | 1-4-1168/1999 | Szilva | A Bizottság 1168/1999/EK rendelete | 2000. július 1. |
70. | 1-4-2789/1999 | Csemegeszőlő | A Bizottság 2789/1999/EK rendelete | 2000. július 1. |
71. | 1-4-1543/2001 | Fejes saláta, fodros endíviasaláta, széleslevelű endíviasaláta | A Bizottság 1543/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
72. | 1-4-1455/1999 | Étkezési paprika | A Bizottság 1455/1999/EK rendelete | 2000. július 1. |
73. | 1-4-1677/88 | Uborka minősége* | A Bizottság 1677/88/EGK rendelete | 1996. január 1. |
74. | 1-4-730/1999 | Sárgarépa | A Bizottság 730/1999/EK rendelete | 2002. január 1. |
75. | 1-4-1799/2001 | Citrusgyümölcsök | A Bizottság 1799/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
76. | 1-4-1619/2001 | Alma és körte | A Bizottság 1619/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
77. | 1-4-410/90 | Kiwi minősége | A Bizottság 410/90/EGK rendelete és az ezt módosító 305/92/EGK rendelete | 1996. január 1. |
78. | 1-4-2335/1999 | Őszibarack és nektarin | A Bizottság 2335/1999/EK rendelete | 2000. július 1. |
79. | 1-4-851/2000 | Kajszi | A Bizottság 851/2000/EK rendelete | 2001. december 31. |
80. | 1-4-2377/1999 | Spárga | A Bizottság 2377/1999/EK rendelete | 2000. július 1. |
81. | 1-4-2257/94 | Banánok minősége | A Bizottság 2257/94/EGK rendelete | 1996. január 1. |
Sor- szám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja | A jelölésre vonatkozó rendelkezés kötelező alkalmazásának időpontja |
82. | 1-2-18/1993 | A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása | - | 1999. július 1. | - |
83. | 1-3-2000/36 | Kakaó- és csokoládétermékek | Az Európai Parlament és a Tanács 2000/36/EK irányelve | 2003. január 1. | 1999. január 1. |
84. | 1-3-2001/111 | Egyes cukortermékek | A Tanács 2001/111/EK irányelve | 2004. május 1. | |
85. | 1-3-2001/110 | Méz | A Tanács 2001/110/EK irányelve | 2003. augusztus 1. | |
86. | 1-3-1999/4 | Kávé- és cikóriakivonat | Az Európai Parlament és a Tanács 1999/4/EK irányelve | 2001. január 1. | Az előírás jelölési követelményeinek meg nem felelő csomagolóanyagok 2001. december 31-ig használhatók fel. |
87. | 1-3-2001/113 | Gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrém | A Tanács 2001/113/EK irányelve | 2004. május 1. | |
88. | 1-3-1906/90 | Baromfihús | A Tanács 1906/90/EGK, valamint a Bizottság 1538/91/EGK és 2891/93/EGK rendeletei | 1998. január 1. | 1999. január 1. |
89. | 1-3-1907/90 | Tojás | A Tanács 1907/90/EGK rendelete, valamint az azt módosító, a Tanács 2617/93/EGK, 3117/94/EK, 818/96/EK és 5/2001/EK rendeletei | 2004. február 1. | 1999. január 1. |
90. | 1-3-2991/94 | Kenhető zsiradékok (vaj, margarin, zsírkeverékek) | A Tanács 2991/94/EGK rendelete | 1997. január 1. vajra 2002. január 1. | 1998. január 1. |
91. | 3-1-95/194 | Bizonyos halak és haltermékek összes illóbázikus nitrogéntartalmának (TVB-N) határértékei és meghatározási módszerei | A Bizottság 95/149/EK határozata | 1997. január 1. | - |
92. | 1-2-95/45 | Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményei | A Bizottság 1999/75/EK irányelvével módosított, a Bizottság 95/45/EK irányelve | 2001. július 1. | - |
93. | 1-2-95/31 | Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményei | A Bizottság 98/66/EK és 2000/51/EK irányelveivel módosított, a Bizottság 95/31/EK irányelve | 2001. július 1. | - |
94. | 1-3-2001/114 | Részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékek (sűrített tej és tejpor) | A Tanács 2001/114/EK irányelve | 2004. május 1. | |
95. | 3-3-92/608 | A közvetlen emberi fogyasztásra szánt, hőkezelt tej vizsgálati módszerei | A Tanács 92/608/EGK határozata | 1997. július 1. | - |
Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja |
96. | 1-2-96/77 | Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével | A Bizottság 96/77/EGK irányelve | 1998. július 1. |
Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja |
97. | 1-2-94/35 | Az élelmiszerekben használható édesítőszerek | Az Európai Parlament és a Tanács 94/35/EK irányelve, valamint az azt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/83/EK irányelve | 2004: május 1. |
98. | 1-2-94/36 | Az élelmiszerekben használható színezékek | Az Európai Parlament és a Tanács 94/36/EK irányelve | 2004. május 1. |
99. | 1-2-95/2 | Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és a színezékek kivételével | Az Európai Parlament és a Tanács 95/2/EK irányelve, valamint az ezt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/85/EK és 98/72/EK, 2001/5/EK és 2003/52/EK irányelvei | 2004. május 1. |
Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja |
100. | 1-4-831/97 | Avokadó | A Bizottság 831/97/EK rendelete | 1998. július 1. |
101. | 1—4—1615/2001 | Sárgadinnye | A Bizottság 1615/2001/EK rendelete | 2002. augusztus 15. |
102. | 1-4-1093/97/2 | Görögdinnye | A Bizottság 1093/97/EK rendelete | 1998. július 1. |
Sor- szám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja |
103. | 3-1-1081/96 | Referenciamódszer juh-, kecske- vagy bivalytejből, illetve azok elegyéből készült sajtokban a tehéntej és a tehéntejkazein kimutatására | A Bizottság 1081/96/EK rendelete | 1999. április 1. |
104. | 3-1-1082/96 | Referenciamódszer a -apo-8'-karoténsav etil-észterének meghatározására vajban és vajsűrítményben | A Bizottság 1082/96/EK rendelete | 1999. április 1. |
105. | 1-3-96/5 | Csecsemők és kisgyermekek számára készült bébiételek és feldolgozott gabonaalapú élelmiszerek | A Bizottság 96/5/EK irányelve, valamint az ezt módosító, a Bizottság 98/36/EK és 1999/39/EK irányelve | 2002. július 1. |
106. | 1-3-96/8 | Testtömegcsökkentés céljára előállított csökkentett energiatartalmú élelmiszerek | A Bizottság 96/8/EK irányelve | 1999. július 1. |
107. | 3-1-2568/91 | Olívaolaj minőségi követelményei és vizsgálati módszerei | A Bizottság 2568/91/EGK rendelete | 2000. január 1. |
108. | 3–1–1459/98 | Referenciamódszer a vanillin meghatározására vízmentes vajzsírban, vajban vagy tejszínben | A Bizottság 175/1999/EK rendeletével módosított, a Bizottság 1459/98/EK rendelete | 2001. január 1. |
109. | 3–1–98/53 | Az élelmiszerekben lévő egyes szennyező anyagok szintjeinek hatósági ellenőrzésére alkalmazható mintavételi és vizsgálati módszerek | A Bizottság 98/53/EK irányelve | 2001. január 1. |
110. | 1-2-98/86 | Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és a színezékek kivételével (Első kiegészítés) | A Bizottság 98/86/EK irányelve | 2001. július 1. |
111. | 1-4-175/2001 | Héjas dió | A Bizottság 175/2001/EK rendelete | 2001. december 31. |
112. | 3-1-2870/2000 | Analitikai referencia-módszerek szeszes italok vizsgálatára | ABizottság 2870/2000/EK rendelete | 2002. július 1. |
113. | 3-1-2001/22 | Mintavételi és vizsgálati módszerek az élelmiszerekben található ólom-, kadmium-, higany- és 3-MCPD-szintek hatósági ellenőrzésére | A Bizottság 2001/22/EK irányelve | 2003. január 1. |
114. | 1-1-2001/15 | Különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerekhez adható anyagok | A Bizottság 2001/15/EK irányelve | 2002. július 1. |
115. | 1-2-2000/63 | Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Második kiegészítés) | A Bizottság 2000/63/EK irányelve | 2002. július 1. |
116. | 1–2–2001/30 | Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Harmadik kiegészítés) | A Bizottság 2001/30/EK irányelve | 2003. január 1. |
117. | 1–2–2001/50 | Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményei (Módosítás) | A Bizottság 2001/50/EK irányelve, amely a Bizottság 95/45/EK irányelvét módosítja | 2003. január 1. |
118. | 1–1–2001/52 | Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményei (Módosítás) | A Bizottság 2001/52/EK irányelve, amely a Bizottság 95/31/EK irányelvét módosítja | 2003. január 1. |
119. | ||||
120. | 1–2–2002/16 | Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagokban és műanyag eszközökben levő epoxiszármazékokra vonatkozó előírások | A Bizottság 2002/16/EK irányelve | 2003. január 1. |
121 | 1-2-2002/82 | Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Negyedik kiegészítés) | A Bizottság 2002/82/EK irányelve | 2004. január 1. |
122. | 1-4-982/2002 | Termesztett csiperkegomba | A Bizottság 982/2002/EK rendelete | 2003. szeptember 1. |
123. | 1-4-1284/2002 | Héjas mogyoró | A Bizottság 1284/2002/EK rendelete | 2003. szeptember 1. |
124. | 3-1-2002/26 | Élelmiszerek ochratoxin A-tartal-mának hatósági ellenőrzésére szolgáló mintavételi és vizsgálati módszerek | A Bizottság 2002/26/EK irányelve | 2004. május 1. |
125. | 3-1-2002/69 | Az élelmiszerekben lévő dioxinok hatósági ellenőrzésére, valamint a dioxin jellegű PCB-k meghatározására szolgáló vizsgálati és mintavételi módszerek | A Bizottság 2002/69/EK irányelve | 2004. május 1. |
126. | 3-1-91/180 | A nyers- és a hőkezelt tej referencia vizsgálati módszerei | A Bizottság 91/180/EGK határozata | 2004. január 1. |
127. | 1-1-2002/46 | Étrend-kiegészítők | Az Európai Parlament és a Tanács 2002/46/EK irányelve | 2004. május 1. |
128. | 3-1-2091/2002 | Analitikai referencia-módszerek szeszesitalok vizsgálatára | A Bizottság 2091/2002/EK rendelete, amely módosítja a Bizottság 2870/2000/EK rendeletét | 2004. február 1. |
* A megjelölt termékelőírások a 22/1993. (VII. 1.) FM és az 51/1994. (VIII. 19.) FM rendeletek alapjárt az Európai Unió tagállamaiba történő export esetén már hatályban vannak.
Lábjegyzetek:
[1] * Az egyes előírások megvásárolhatók a Szabványboltban (1091 Budapest, Üllői út 25.).
[2] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/1-3. pont). Hatályos 2004.02.05.
[3] Módosította a 102/2002. (XI. 7.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 3. pont, II/2. pont). Hatályos 2002.11.15.
[4] Módosította a 16/2003. (II. 20.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 1. pont). Hatályos 2003.02.28.
[5] Módosította a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 1. pont). Hatályos 2003.07.05.
[6] Módosította a 30/1996. (XI. 5.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1996.11.13.
[7] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/4. pont). Hatályos 2004.02.05.
[8] Módosította a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 3. pont). Hatályos 2003.07.05.
[9] Módosította a 27/1998. (IV. 22.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1998.04.30.
[10] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/5-7. pont). Hatályos 2004.02.05.
[11] Módosította a 44/1998. (VI. 16.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1998.06.24.
[12] Módosította a 63/2002. (VIII. 2.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/8. pont). Hatályos 2002.08.10.
[13] Módosította a 26/1999. (III. 5.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1999.03.13.
[14] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/8. pont, II/2. pont). Hatályos 2004.02.05.