Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - tekintse meg kisfilmünket!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

40/1995. (XI. 16.) FM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól

Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az ipari és kereskedelmi miniszterrel, a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterrel, valamint a népjóléti miniszterrel egyetértésben - a következőket rendelem el:

1. §

(1)[1] A Magyar Élelmiszerkönyv I. kötetének kötelező előírásait* a rendelet mellékleteként kiadom.

(2) A mellékletben felsorolt előírásokat a Magyar Köztársaságban előállított és forgalomba hozott élelmiszerekre kell alkalmazni.

2. §

(1) E rendelet 1996. január 1. napján lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásait az ott megjelölt határidőtől kötelező alkalmazni.

(2) A rendelet az Európai Megállapodás kihirdetéséről szóló 1994. évi I. törvény alapján az Európai Közösségek jogszabályaihoz való közelítést célozza. A melléklet tartalmazza a megfelelő közösségi jogszabály megjelölését.

Dr. Lakos László s. k.,

földművelésügyi miniszter

Melléklet a 40/1995. (XI. 16.) FM rendelethez

[2]
Magyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
1.1-1-87/250Az élelmiszerek alkoholtartalmának jelöléseA Bizottság 87/250/EGK irányelve1996. január 1.
2.1-1-90/496Az élelmiszerek tápérték jelöléseA Tanács 90/496/EGK irányelve2002. március 1.
3.1-3-1898/87A tej és tejtermékek megnevezésének védelmeA Tanács 1898/87/EGK rendelete, az ennek végrehajtására kiadott, a Bizottság 577/97/EK rendelete, és a Bizottság 88/566/EGK határozata2000. január 1.
4.
5.
6.1-2-89/107Az élelmiszerekhez engedélyezett adalékanyagok általános előírásaiA Tanács 89/107/EGK irányelve, valamint az azt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 94/34/EK irányelve2004. május 1.
7.1-2-81/712Egyes élelmiszer adalékanyagok tisztasági kritériumainak ellenőrzésére szolgáló vizsgálati módszerekA Bizottság 81/712/EGK irányelve1996. január 1.
8.
9.1-2-67/427A citrusfélék felületi kezelésére használt anyagok és vizsgálati módszereikA Tanács 67/427/EGK irányelve1996. január 1.
10.
11.
12.1-2-88/388Az élelmiszerekben használható aromaanyagok és az előállításukra szolgáló nyersanyagokA Tanács 88/388/EGK irányelve és az ezt módosító 91/71/EGK irányelve1996. január 1.
13.1–2–88/344Az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerek (Második, módosított kiadás)A Tanács 88/344/EGK irányelve, valamint az azt módosító, a Tanács 92/115/EGK irányelve, az Európai Parlament és a Tanács 94/52/EK és 97/60/EK irányelve2003. január 1.
14.1-2-78/358A szaharin felhasználása élelmiszerekben és édesítő tablettákbanA Bizottság 78/358/EGK ajánlása1996. január 1.
15.1-2-89/109Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak minőségi követelményeiA Tanács 89/109/EGK irányelve és a Bizottság 80/590/EGK irányelve2004. május 1.
16.1-2-78/142Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelményekA Tanács 78/142/EGK irányelve1996. január 1.
17.1-2-80/766Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak vinil-klorid monomer tartalmának meghatározásaA Tanács 80/766/EGK irányelve1996. január 1.
18.1-2-81/432Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokból és tárgyakból az élelmiszerekbe kioldódó vinil-klorid mennyiségének meghatározásaA Bizottság 81/432/EGK irányelve1996. január 1.
19.1-2-82/711Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyak komponenseinek kioldódási vizsgálataiA Bizottság 93/8/EGK és 97/48/EK irányelveivel módosított, a Tanács 82/711/EGK, valamint 85/572/EGK irányelvei2000. július 1.
20.1-2-2002/72Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag eszközök minőségi követelményeiA Bizottság 2002/72/EK irányelve2004. május 1.
21.1-2-93/10Az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő regenerált cellulózfilmekA Bizottság 93/10/EGK irányelve és az ezt módosító 93/111/EGK irányelvei1996. január 1.
22.1-2-84/500Az élelmiszerekkel közvetlenül érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakA Tanács 84/500/EGK irányelve1996. márc. 31.
[3]
23.1-1-89/398A különleges táplálkozási igényeket kielégítő élelmiszerekA Tanács 89/398/EGK irányelve, valamint az ezt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/84/EK és 1999/41/EK irányelve2002. július 1.
24.1-3-89/108A gyorsfagyasztott élelmiszerekA Tanács 89/109/EGK irányelve1996. január 1.
25.1-2-1999/2Az élelmiszerek ionizáló energiával való kezelési szabályaiAz Európai Parlament és a Tanács 1999/2/EK és 1999/3/EK irányelve2002. december 31.
26.1-2-19/1979Az élelmiszer besugárzó létesítmények ajánlott működési szabályzata1996. január 1.
27.1-3-92/1A gyorsfagyasztott élelmiszerek szállítási és raktározási, tárolási hőmérsékletének ellenőrzéseA Bizottság 92/1/EGK irányelve1996. január 1.
28.1-3-92/2A gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hivatalos ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárás és vizsgálati módszerA Bizottság 92/2/EGK irányelve1996. január 1.
29.1-3-76/621Az étolajokban, zsírokban, valamint hozzáadott étolajat és zsírt tartalmazó élelmiszerekben megengedett erukasav-tartalomA Tanács 76/621/EGK irányelve1996. január 1.
30.3-1-80/891Étolaj, étkezési zsír, valamint ezek hozzáadásával készült élelmiszerek erukasav-tartalmának meghatározásaA Bizottság 80/891/EGK irányelve1996. január 1.
31.3-1-79/796A cukortermékek vizsgálati módszereiA Bizottság 79/796/EGK irányelve1996. január 1.
32.3-1-1265/69A cukor fő minőségi jellemzőinek vizsgálati módszereiA Bizottság 1265/59/EGK rendelete1996. január 1.
33.
34.
35.
36.3-1-558/93Feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározásaA Bizottság 558/93/EGK rendelete1996. január 1.
37.3-1-90/515Referencia módszerek kiválasztása toxikus nehézfém- és arzéntartalom meghatározásáraA Bizottság 90/515/EGK határozata1996. január 1.
38.3-1-1583/89Egyes, sertéshúsból készült termékek hús- és zsírtartalmúnak meghatározásaA Bizottság 1583/89/EGK rendelete1996. január 1.
39.3-1-79/1067Sűrített tej és tejporfélék vizsgálataA Bizottság 79/1067/EGK irányelve1996. január 1.
40.3-1-87/524Sűrített tej és tejporfélék mintavételi módszereiA Bizottság 87/524/EGK irányelve1996. január 1.
41.1-3-83/417Az étkezési kazeinek és kazeinátok (laktoproteinek) összetételéről és jelölésérőlA Tanács 83/417/EGK irányelve1996. január 1.
42.3-1-86/424Az étkezési kazeinek és kazeinátok mintavételi módszereiA Bizottság 86/424/EGK irányelve1996. január 1.
[4]
43.3-1-85/503Étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálataA Bizottság 85/503/EGK irányelve1996. január 1.
44.
45.1-3-1576/89Szeszes italokA Tanács 1576/89/EGK rendelete, valamint az ezt módosító, a Tanács 3280/92/EGK rendelete, és az Európai Parlament és a Tanács 3378/94/EK rendelete;
A 1576/89/EGK rendelet végrehajtására kiadott, a Bizottság 1014/90/EGK rendelete, valamint az ezt módosító, a Bizottság 1180/91/EGK, 1781/91/EGK, 3458/92/EGK, 2675/94/EK, 2626/95/EK, 2523/97/EK és 2140/98/EK rendelete
2002. július 1.
46.3-1-76/766Az etil-alkohol-víz elegyek alkoholtartalmának meghatározásához szükséges táblázatA Tanács 76/766/EGK irányelve1996. január 1.
47.1-3-1536/92Tonhal- és bonitokonzervekA Tanács 1536/92/EGK rendelete1996. január 1.
48.
49.1-3-2136/89SzardíniakonzervekA Tanács 2136/89/EGK rendelete1996. január 1.
50.1-3-2406/96Bizonyos tengeri halászati termékek minőségi előírásaiA Tanács 2406/96/EK rende­lete, valamint az azt módosí­tó, a Bizottság 323/97/EK, a Tanács 2578/2000/EK és a Bi­zottság 2495/2001/EK rende­lete2003. április 1.
51.1-3-3703/85A friss és jegelt tengeri halak minőségi előírásainak alkalmazási szabályaiA Tanács 3703/85/EGK rendelete és az ezt módosító 3506/89/EGK rendelete1996. január 1.
52.1-4-963/98/1KarfiolA Bizottság 963/98/EK rendelete2002. január 1.
53.1-4-2561/1999ZöldborsóA Bizottság 2561/1999/EK rendelete, valamint az azt módosító, a Bizottság 532/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
54.1-4-912/2001ZöldbabA Bizottság 912/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
55.1-4-963/98/2ArticsókaA Bizottság 963/98/EK rendelete2002. január 1.
56.1-4-2288/97FokhagymaA Bizottság 2288/97/EK rendelete1998. július 1.
57.1-4-2396/2001PóréhagymaA Bizottság 2396/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
[5]
58.1-4-1292/81/2Tojásgyümölcs (padlizsán) minőségeA Bizottság 1292/81/EGK rendelete1996. január 1.
59.1-4-1292/81/3Cukkini minőségeA Bizottság 1292/81/EGK rendelete1996. január 1.
60.1-4-1508/2001VöröshagymaA Bizottság 1508/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
61.1-4-2213/83/2Hajtatott (witloof) cikória minőségeA Bizottság 2213/83/EGK rendelete és az ezt módosító 1872/91/EGK rendelete1996. január 1.
62.1-4-790/2000ParadicsomA Bizottság 790/2000/EK rendelete2001. december 31.
63.1-4-899/87/1Cseresznye és meggy minősége*A Bizottság 899/87/FGK rendelete1996. január 1.
64.1-4-843/2002SzamócaA Bizottság 843/2002/EK rendelete2003. szeptember 1.
65.1-4-1591/87/1Fejes káposzta és kelkáposzta minősége*A Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
66.1-4-1591/87/2Bimbóskel minőségeA Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
67.1-4-1591/87/3Halványítózeller minőségeA Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
68.1-4-1591/87/4Paraj minőségeA Bizottság 1591/87/EGK rendelete1996. január 1.
69.1-4-1168/1999SzilvaA Bizottság 1168/1999/EK rendelete2000. július 1.
70.1-4-2789/1999CsemegeszőlőA Bizottság 2789/1999/EK rendelete2000. július 1.
71.1-4-1543/2001Fejes saláta, fodros endíviasaláta, széleslevelű endíviasalátaA Bizottság 1543/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
72.1-4-1455/1999Étkezési paprikaA Bizottság 1455/1999/EK rendelete2000. július 1.
73.1-4-1677/88Uborka minősége*A Bizottság 1677/88/EGK rendelete1996. január 1.
74.1-4-730/1999SárgarépaA Bizottság 730/1999/EK rendelete2002. január 1.
75.1-4-1799/2001CitrusgyümölcsökA Bizottság 1799/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
76.1-4-1619/2001Alma és körteA Bizottság 1619/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
77.1-4-410/90Kiwi minőségeA Bizottság 410/90/EGK rendelete és az ezt módosító 305/92/EGK rendelete1996. január 1.
78.1-4-2335/1999Őszibarack és nektarinA Bizottság 2335/1999/EK rendelete2000. július 1.
79.1-4-851/2000KajsziA Bizottság 851/2000/EK rendelete2001. december 31.
80.1-4-2377/1999SpárgaA Bizottság 2377/1999/EK rendelete2000. július 1.
81.1-4-2257/94Banánok minőségeA Bizottság 2257/94/EGK rendelete1996. január 1.
[6]
Sor-
szám
Magyar
Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv
előírás címe
Irányadó közösségi
jogszabály száma
Kötelező
alkalmazás
időpontja
A jelölésre
vonatkozó
rendelkezés
kötelező
alkalmazásának
időpontja
[7]
82.1-2-18/1993A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása-1999. július 1.-
83.1-3-2000/36Kakaó- és csokoládétermékekAz Európai Parlament és a Tanács 2000/36/EK irányelve2003. január 1.1999. január 1.
84.1-3-2001/111Egyes cukortermékekA Tanács 2001/111/EK irányelve2004. május 1.
85.1-3-2001/110MézA Tanács 2001/110/EK irány­elve2003. augusztus 1.
86.1-3-1999/4Kávé- és cikóriakivonatAz Európai Parlament és a Tanács 1999/4/EK irányelve2001. január 1.Az előírás jelölési követelményeinek meg nem felelő csomagolóanyagok 2001. december 31-ig használhatók fel.
87.1-3-2001/113Gyümölcsdzsem, zselé, mar­melád és cukrozott geszte­nyekrémA Tanács 2001/113/EK irány­elve2004. május 1.
88.1-3-1906/90BaromfihúsA Tanács 1906/90/EGK, valamint a Bizottság 1538/91/EGK és 2891/93/EGK rendeletei1998. január 1.1999. január 1.
89.1-3-1907/90TojásA Tanács 1907/90/EGK rendelete, valamint az azt módosító, a Tanács 2617/93/EGK, 3117/94/EK, 818/96/EK és 5/2001/EK rendeletei2004. február 1.1999. január 1.
90.1-3-2991/94Kenhető zsiradékok (vaj, margarin, zsírkeverékek)A Tanács 2991/94/EGK rendelete1997. január 1.
vajra 2002. január 1.
1998. január 1.
91.3-1-95/194Bizonyos halak és haltermékek összes illóbázikus nitrogéntartalmának (TVB-N) határértékei és meghatározási módszereiA Bizottság 95/149/EK határozata1997. január 1.-
[8]
92.1-2-95/45Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményeiA Bizottság 1999/75/EK irányelvével módosított, a Bizottság 95/45/EK irányelve2001. július 1.-
93.1-2-95/31Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményeiA Bizottság 98/66/EK és 2000/51/EK irányelveivel módosított, a Bizottság 95/31/EK irányelve2001. július 1.-
94.1-3-2001/114Részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tej­termékek (sűrített tej és tejpor)A Tanács 2001/114/EK irányelve2004. május 1.
95.3-3-92/608A közvetlen emberi fogyasztásra szánt, hőkezelt tej vizsgálati módszereiA Tanács 92/608/EGK határozata1997. július 1.-
[9]
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
96.1-2-96/77Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételévelA Bizottság 96/77/EGK irányelve1998. július 1.
[10]
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
97.1-2-94/35Az élelmiszerekben használható édesítőszerekAz Európai Parlament és a Tanács 94/35/EK irányelve, valamint az azt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/83/EK irányelve2004: május 1.
98.1-2-94/36Az élelmiszerekben használható színezékekAz Európai Parlament és a Tanács 94/36/EK irányelve2004. május 1.
99.1-2-95/2Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és a színezékek kivételévelAz Európai Parlament és a Tanács 95/2/EK irányelve, valamint az ezt módosító, az Európai Parlament és a Tanács 96/85/EK és 98/72/EK, 2001/5/EK és 2003/52/EK irányelvei2004. május 1.
[11]
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv
előírás címe
Irányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás
időpontja
[12]
100.1-4-831/97AvokadóA Bizottság 831/97/EK rendelete1998. július 1.
101.1—4—1615/2001SárgadinnyeA Bizottság 1615/2001/EK rendelete2002. augusztus 15.
102.1-4-1093/97/2GörögdinnyeA Bizottság 1093/97/EK rendelete1998. július 1.
[13]
Sor-
szám
Magyar
Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi
jogszabály száma
Kötelező
alkalmazás
időpontja
[14]
103.3-1-1081/96Referenciamódszer juh-, kecske- vagy bivalytejből, illetve azok elegyéből készült sajtokban a tehéntej és a tehéntejkazein kimutatásáraA Bizottság 1081/96/EK rendelete1999. április 1.
104.3-1-1082/96Referenciamódszer a -apo-8'-karoténsav etil-észterének meghatározására vajban és vajsűrítménybenA Bizottság 1082/96/EK rendelete1999. április 1.
105.1-3-96/5Csecsemők és kisgyermekek számára készült bébiételek és feldolgozott gabonaalapú élelmiszerekA Bizottság 96/5/EK irányelve, valamint az ezt módosító, a Bizottság 98/36/EK és 1999/39/EK irányelve2002. július 1.
106.1-3-96/8Testtömegcsökkentés céljára előállított csökkentett energiatartalmú élelmiszerekA Bizottság 96/8/EK irányelve1999. július 1.
107.3-1-2568/91Olívaolaj minőségi követelményei és vizsgálati módszereiA Bizottság 2568/91/EGK rendelete2000. január 1.
108.3–1–1459/98Referenciamódszer a vanillin meghatározására vízmentes vajzsírban, vajban vagy tejszínbenA Bizottság 175/1999/EK rendeletével módosított, a Bizottság 1459/98/EK rendelete2001. január 1.
109.3–1–98/53Az élelmiszerekben lévő egyes szennyező anyagok szintjeinek hatósági ellenőrzésére alkalmazható mintavételi és vizsgálati módszerekA Bizottság 98/53/EK irányelve2001. január 1.
110.1-2-98/86Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és a színezékek kivételével (Első kiegészítés)A Bizottság 98/86/EK irányelve2001. július 1.
111.1-4-175/2001Héjas dióA Bizottság 175/2001/EK rendelete2001. december 31.
112.3-1-2870/2000Analitikai referencia-módszerek szeszes italok vizsgálatáraABizottság 2870/2000/EK rendelete2002. július 1.
113.3-1-2001/22Mintavételi és vizsgálati módszerek az élelmiszerekben található ólom-, kadmium-, higany- és 3-MCPD-szintek hatósági ellenőrzéséreA Bizottság 2001/22/EK irányelve2003. január 1.
114.1-1-2001/15Különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerekhez adható anyagokA Bizottság 2001/15/EK irányelve2002. július 1.
115.1-2-2000/63Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Második kiegészítés)A Bizottság 2000/63/EK irányelve2002. július 1.
116.1–2–2001/30Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Harmadik kiegészítés)A Bizottság 2001/30/EK irányelve2003. január 1.
117.1–2–2001/50Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményei (Módosítás)A Bizottság 2001/50/EK irányelve, amely a Bizottság 95/45/EK irányelvét módosítja2003. január 1.
118.1–1–2001/52Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményei (Módosítás)A Bizottság 2001/52/EK irányelve, amely a Bizottság 95/31/EK irányelvét módosítja2003. január 1.
119.
120.1–2–2002/16Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagokban és műanyag eszközökben levő epoxiszármazékokra vonatkozó előírásokA Bizottság 2002/16/EK irányelve2003. január 1.
1211-2-2002/82Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági kö­vetelményei, az édesítőszerek és szí­nezékek kivételével (Negyedik ki­egészítés)A Bizottság 2002/82/EK irányelve2004.
január 1.
122.1-4-982/2002Termesztett csiperkegombaA Bizottság 982/2002/EK rendelete2003.
szeptember 1.
123.1-4-1284/2002Héjas mogyoróA Bizottság 1284/2002/EK rendelete2003.
szeptember 1.
124.3-1-2002/26Élelmiszerek ochratoxin A-tartal-mának hatósági ellenőrzésére szol­gáló mintavételi és vizsgálati mód­szerekA Bizottság 2002/26/EK irányelve2004.
május 1.
125.3-1-2002/69Az élelmiszerekben lévő dioxinok hatósági ellenőrzésére, valamint a dioxin jellegű PCB-k meghatározá­sára szolgáló vizsgálati és mintavéte­li módszerekA Bizottság 2002/69/EK irányelve2004.
május 1.
126.3-1-91/180A nyers- és a hőkezelt tej referencia vizsgálati módszereiA Bizottság 91/180/EGK határozata2004.
január 1.
127.1-1-2002/46Étrend-kiegészítőkAz Európai Parlament és a Tanács 2002/46/EK irányelve2004. május 1.
128.3-1-2091/2002Analitikai referencia-módszerek szeszesitalok vizsgálatáraA Bizottság 2091/2002/EK rendelete, amely módosítja a Bizottság 2870/2000/EK rendeletét2004. február 1.

* A megjelölt termékelőírások a 22/1993. (VII. 1.) FM és az 51/1994. (VIII. 19.) FM rendeletek alapjárt az Európai Unió tagállamaiba történő export esetén már hatályban vannak.

Lábjegyzetek:

[1] * Az egyes előírások megvásárolhatók a Szabványboltban (1091 Budapest, Üllői út 25.).

[2] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/1-3. pont). Hatályos 2004.02.05.

[3] Módosította a 102/2002. (XI. 7.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 3. pont, II/2. pont). Hatályos 2002.11.15.

[4] Módosította a 16/2003. (II. 20.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 1. pont). Hatályos 2003.02.28.

[5] Módosította a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 1. pont). Hatályos 2003.07.05.

[6] Módosította a 30/1996. (XI. 5.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1996.11.13.

[7] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/4. pont). Hatályos 2004.02.05.

[8] Módosította a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet 3. pont). Hatályos 2003.07.05.

[9] Módosította a 27/1998. (IV. 22.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1998.04.30.

[10] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/5-7. pont). Hatályos 2004.02.05.

[11] Módosította a 44/1998. (VI. 16.) FM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1998.06.24.

[12] Módosította a 63/2002. (VIII. 2.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/8. pont). Hatályos 2002.08.10.

[13] Módosította a 26/1999. (III. 5.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet). Hatályos 1999.03.13.

[14] Módosította a 7/2004. (I. 28.) FVM rendelet 1. §-a (lásd Melléklet I/8. pont, II/2. pont). Hatályos 2004.02.05.

Tartalomjegyzék