27/1998. (IV. 22.) FM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet módosításáról

Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszterrel, a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterrel, valamint a népjóléti miniszterrel egyetértésben - a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló, többször módosított 40/1995. (XI. 16.) FM rendeletet (a továbbiakban: R.) a következők szerint módosítom:

1. § Az R. melléklete kiegészül e rendelet mellékletével.

2. § (1) Az R.-ben az 1-3-1907/90 Tojás előírására megadott kötelező alkalmazási időpont "2002. január 1."-re változik.

(2) Az R.-ben az 1-3-2991/94 Kenhető zsiradékok (vaj, margarin, zsírkeverékek) előírására megadott kötelező alkalmazási időpont a következővel egészül ki: "vajra a 2002. január 1."

3. § E rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásaira vonatkozó rendelkezéseit az ott megjelölt határidőtől kell alkalmazni.

Dr. Nagy Frigyes s. k.,

földművelésügyi miniszter

Melléklet a 27/1998. (IV. 22.) FM rendelethez

A 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet mellékletének kiegészítése

SorszámMagyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező alkalmazás időpontja
96.1-2-96/77Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételévelA Bizottság 96/77/EGK irányelve1998. július 1.
SorszámMagyar Élelmiszerkönyv előírás jeleMagyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi jogszabály számaKötelező új élelmiszerek és új termékek vonatkozásábanKötelező alkalmazás időpontja a többi élelmiszer vonatkozásában
97.1-2-94/35Az élelmiszerekben használható édesítőszerekAz Európai Parlament és a Tanács 94/35/EK irányelve1998. július 1.1999. december 31.
98.1-2-94/36Az élelmiszerekben használható színezékekAz Európai Parlament és a Tanács 94/36/EK irányelve1998. július 1.1999. december 31.
99.1-2-95/2Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és színezékek kivételévelAz Európai Parlament és a Tanács 95/2/EK irányelve1998. július 1.1999. december 31.

Tartalomjegyzék