26/1999. (III. 5.) FVM rendelet
a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet módosításáról
Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az érdekelt miniszterekkel egyetértésben - a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló, többször módosított 40/1995. (XI. 16.) FM rendeletet (a továbbiakban: R.) a következők szerint módosítom:
1. § Az R. melléklete kiegészül, illetve módosul az e rendelet mellékletében foglaltakkal.
2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásaira vonatkozó rendelkezéseit az ott megjelölt határidőtől kell alkalmazni.
Dr. Szabadi Béla s. k.
földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi politikai államtitkár
Melléklet a 26/1999. (III. 5.) FVM rendelethez
Sor- szám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja |
1. Az R. melléklete kiegészül a következő előírásokkal: | ||||
103. | 3-1-1081/96 | Referenciamódszer juh-, kecske- vagy bivalytejből, illetve azok elegyéből készült sajtokban a tehéntej és a tehéntejkazein kimutatására | A Bizottság 1081/96/EK rendelete | 1999. április 1. |
104. | 3-1-1082/96 | Referenciamódszer a -apo-8'-karoténsav etil-észterének meghatározására vajban és vajsűrítményben | A Bizottság 1082/96/EK rendelete | 1999. április 1. |
105. | 1-3-96/5 | Csecsemők és kisdedek számára készült feldolgozott gabonaalapú ételek és bébiételek | A Bizottság 96/5/EK irányelve | 1999. július 1. |
106. | 1-3-96/8 | Testtömegcsökkentés céljára előállított csökkentett energiatartalmú élelmiszerek | A Bizottság 96/8/EK irányelve | 1999. július 1. |
2. Az R. mellékletének 45. sorszámú, Szeszes italokra vonatkozó előírása helyébe a következő előírás lép: | ||||
45. | 1-3-1576/89 | Szeszes italok | A Tanács 1576/89/EGK rendelete | 1999. július 1. |
3. Az R. mellékletének 48., illetve 50. sorszámú, A friss és jegelt tengeri haltermékek, valamint egyes rákfélék minőségi előírásaira vonatkozó előírások helyébe a következő előírás lép: | ||||
48. | Hatályát veszti | |||
50. | 1-3-2406/96 | Bizonyos tengeri halászati termékek minőségi előírásai | A Tanács 2406/96/EK rendelete | 1999. április 1. |
4. Az R. mellékletének 82. sorszámú, A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazására vonatkozó előírása helyébe a következő előírás lép: | ||||
82. | 1-2-18/1993 | A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása | - | 1999. július 1. |