26/1999. (III. 5.) FVM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet módosításáról

Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az érdekelt miniszterekkel egyetértésben - a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló, többször módosított 40/1995. (XI. 16.) FM rendeletet (a továbbiakban: R.) a következők szerint módosítom:

1. § Az R. melléklete kiegészül, illetve módosul az e rendelet mellékletében foglaltakkal.

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek a mellékletben felsorolt előírásaira vonatkozó rendelkezéseit az ott megjelölt határidőtől kell alkalmazni.

Dr. Szabadi Béla s. k.

földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi politikai államtitkár

Melléklet a 26/1999. (III. 5.) FVM rendelethez

Sor-
szám
Magyar
Élelmiszerkönyv
előírás jele
Magyar Élelmiszerkönyv előírás címeIrányadó közösségi
jogszabály száma
Kötelező
alkalmazás
időpontja
1. Az R. melléklete kiegészül a következő előírásokkal:
103.3-1-1081/96Referenciamódszer juh-, kecske- vagy bivalytejből, illetve azok elegyéből készült sajtokban a tehéntej és a tehéntejkazein kimutatásáraA Bizottság 1081/96/EK rendelete1999. április 1.
104.3-1-1082/96Referenciamódszer a -apo-8'-karoténsav etil-észterének meghatározására vajban és vajsűrítménybenA Bizottság 1082/96/EK rendelete1999. április 1.
105.1-3-96/5Csecsemők és kisdedek számára készült feldolgozott gabonaalapú ételek és bébiételekA Bizottság 96/5/EK irányelve1999. július 1.
106.1-3-96/8Testtömegcsökkentés céljára előállított csökkentett energiatartalmú élelmiszerekA Bizottság 96/8/EK irányelve1999. július 1.
2. Az R. mellékletének 45. sorszámú, Szeszes italokra vonatkozó előírása helyébe a következő előírás lép:
45.1-3-1576/89Szeszes italokA Tanács 1576/89/EGK rendelete1999. július 1.
3. Az R. mellékletének 48., illetve 50. sorszámú, A friss és jegelt tengeri haltermékek, valamint egyes rákfélék minőségi előírásaira vonatkozó előírások helyébe a következő előírás lép:
48.Hatályát veszti   
50.1-3-2406/96Bizonyos tengeri halászati termékek minőségi előírásaiA Tanács 2406/96/EK rendelete1999. április 1.
4. Az R. mellékletének 82. sorszámú, A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazására vonatkozó előírása helyébe a következő előírás lép:
82.1-2-18/1993A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása-1999. július 1.

Tartalomjegyzék