72/2003. (VI. 27.) FVM rendelet
a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet módosításáról
Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - az érdekelt miniszterekkel egyetértésben - a következőket rendelem el:
1. §
A Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló, módosított 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.
2. §
Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek e rendelet mellékletében felsorolt előírásait az abban megjelölt határidőktől kell alkalmazni.
Dr. Németh Imre s. k.,
földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter
Melléklet a 72/2003. (VI. 27.) FVM rendelethez
1. Az R. mellékletének 64. sorszámú „1-4-899/87/2 Szamóca minősége" előírása helyébe a következő előírás lép: |
(Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja) |
„64. | 1-4-843/2002 | Szamóca | A Bizottság 843/2002/EK rendelete | 2003. szeptember 1." |
2. Az R. mellékletének 84. sorszámú „1-3-73/437 Cukortermékek" előírása helyébe a következő előírás lép: |
(Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja) |
„84. | 1-3-2001/111 | Egyes cukortermékek | A Tanács 2001/111/EK irányelve | 2004. május 1." |
3. Az R. mellékletének 94. sorszámú „1-3-76/118 Részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékek (sűrített tej és tejpor)" előírása helyébe a következő előírás lép: |
(Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja) |
„94. | 1-3-2001/114 | Részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékek (sűrített tej és tejpor) | A Tanács 2001/114/EK irányelve | 2004. május 1." |
4. Az R. melléklete a következő előírásokkal egészül ki: |
(Sorszám | Magyar Élelmiszerkönyv előírás jele | Magyar Élelmiszerkönyv előírás címe | Irányadó közösségi jogszabály száma | Kötelező alkalmazás időpontja) |
„121 | 1-2-2002/82 | Az élelmiszerekben használható egyes adalékanyagok tisztasági követelményei, az édesítőszerek és színezékek kivételével (Negyedik kiegészítés) | A Bizottság 2002/82/EK irányelve | 2004. január 1. |
122. | 1-4-982/2002 | Termesztett csiperkegomba | A Bizottság 982/2002/EK rendelete | 2003. szeptember 1. |
123. | 1-4-1284/2002 | Héjas mogyoró | A Bizottság 1284/2002/EK rendelete | 2003. szeptember 1. |
124. | 3-1-2002/26 | Élelmiszerek ochratoxin A-tartal-mának hatósági ellenőrzésére szolgáló mintavételi és vizsgálati módszerek | A Bizottság 2002/26/EK irányelve | 2004. május 1. |
125. | 3-1-2002/69 | Az élelmiszerekben lévő dioxinok hatósági ellenőrzésére, valamint a dioxin jellegű PCB-k meghatározására szolgáló vizsgálati és mintavételi módszerek | A Bizottság 2002/69/EK irányelve | 2004. május 1. |
126. | 3-1-91/180 | A nyers- és a hőkezelt tej referencia vizsgálati módszerei | A Bizottság 91/180/EGK határozata | 2004. január 1." |