Tippek

Pertörténet AI-összegzése

Az AI egy per teljes lefolyását, tehát az ügyben született valamennyi (első-, másodfokú, felülvizsgálati, alkotmánybírósági stb.) határozatot összefoglalja egy rövid, jól strukturált dokumentumban.
Bővebben »

AI-csevegés a jogszabállyal

Szabadszöveges kérdéseket tehetünk fel a jogszabályoknak. A válaszokat a Mesterséges Intelligencia a jogszabály normaszövegét értelmezve fogja megadni.
Bővebben »

Elgépelés kijavítása AI-jal

Ha esetleg elgépelte a keresett kifejezést, kijavítja Önnek az AI!

Bővebben »

AI-szinonimák a keresésben

Kereséskor az "AI-szinonimák kérése" gombra kattintva rokon értelmű fogalmakat kérhet a keresett kifejezésre.

Bővebben »

Döntvényláncolatok

Egymásból is nyithatók egy adott ügy első-, másodfokú, felülvizsgálati stb. határozatai. Kisfilmünkben megmutatjuk ezt a funkciót.

Bővebben »

Iratminták a Pp. szövegéből

Kisfilmünkben bemutatjuk, hogyan nyithat meg iratmintákat a Pp. szövegéből. Bővebben »

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). Bővebben »

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

Bővebben »

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

Bővebben »

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

Bővebben »

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

Bővebben »

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

Bővebben »

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. Bővebben »

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

Bővebben »

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

Bővebben »

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

Bővebben »

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

Bővebben »

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

Bővebben »

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

Bővebben »

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

Bővebben »

90/2005. (X. 13.) FVM-EüM-GKM együttes rendelet

az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet módosításáról

Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (3) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:

1. §

Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 19. §-ának (4) bekezdése a következő h) ponttal egészül ki:

[(4) Ez a rendelet a következő uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:]

"h) a Bizottság 2005/26/EK irányelve (2005. március 21.) a 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer összetevők és anyagok jegyzékének megállapításáról."

2. §

Az R. 4. és 5. számú melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.

3. §

Ez a rendelet a 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer összetevők és anyagok jegyzékének megállapításáról szóló, 2005. március 21-i 2005/26/EK bizottsági irányelvnek való megfelelést szolgálja.

4. §

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a természetes ásványvíz, a forrásvíz, az ivóvíz, az ásványi anyaggal dúsított ivóvíz és az ízesített víz palackozásának és forgalomba hozatalának szabályairól szóló 65/2004. (IV. 27.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet 4. számú mellékletében a második oszlop fejlécében szereplő mértékegység-meghatározás "(|ig/l) "-re módosul.

(3) Az R. 4. számú mellékletének e rendelet mellékletével megállapított II. fejezete 2007. november 25-én hatályát veszti.

Gráf József s. k.,

földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

Dr. RáczJenő s. k.,

egészségügyi miniszter

Dr. Kóka János s. k.,

gazdasági és közlekedési miniszter

Melléklet a 90/2005. (X. 13.) FVM-EüM-GKM együttes rendelethez

1. Az R. 4. számú melléklete az "Allergén összetevők" címet megelőzően "I." jelöléssel egészül ki.

2. Az R. 4. számú melléklete az "Allergén összetevők" címet követően a következő felvezető szöveggel egészül ki: "Azon anyagok listája, amelyeket a II. fejezetben foglalt kivételektől eltekintve jelölni kell, amikor hivatkozás történik a 4. számú mellékletre."

3. Az R. 4. számú melléklete a következő II. fejezettel egészül ki.

"II.

Egyes allergén összetevőkből készült termékek, amelyek nem minősülnek allergénnek

ÖsszetevőAz összetevőből készült, ideiglenesen nem jelölésköteles anyag
Glutént tartalmazó gabonafélék- Búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (*)
- Búzából készült maltodextrin(*)
- Árpából készült glükózszirup
- Gabonafélék, amelyből készült párlatot szeszes italok készítéséhez használják
Tojás- Bor előállításánál használt tojásból előállított lizozim
- Bor és almabor derítésénél használt tojásból előállított albumin
Hal- Aromák és vitaminok hordozóanyagaként használt halenyv
- Sör, bor és almabor derítéséhez használt halenyv és vizahólyag
Szójabab- Finomított szójabab olaj és zsír (
- Szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa toko-
ferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát
- A szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek
- A szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter
Tej- Tejsavó, amelyből készült párlatot szeszes italok készítéséhez használják
- Laktit
- Bor és almabor derítéséhez használt tejkazein termékek
Diófélék- Diófélék, amelyből készült párlatot szeszes italok készítéséhez használják
- Szeszes italokban aromaként használt mandula, dió
Zeller- Zeller levél- és magolaj
- Zeller mag oleorezin
Mustár- Mustárolaj
- Mustármagolaj
- Mustármag oleorezin

(*) és az abból készült termékek, amennyiben az előállítási eljárás során várhatóan nem növekszik az előállítás alapjául szolgáló termék EFSA által megállapított allergizáló hatásszintje"

4. Az R. 5. számú mellékletének lábjegyzete helyébe a következő rendelkezés lép:

"A táblázat első oszlopában lévő koncentrációkat a közvetlen fogyasztásra szánt vagy a használati utasításnak megfelelően elkészített termékekre kell vonatkoztatni."

Tartalomjegyzék