Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

Iratminták a Pp. szövegéből

Kisfilmünkben bemutatjuk, hogyan nyithat meg iratmintákat a Pp. szövegéből. ...Tovább...

90/2005. (X. 13.) FVM-EüM-GKM együttes rendelet

az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet módosításáról

Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (3) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:

1. §

Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 19. §-ának (4) bekezdése a következő h) ponttal egészül ki:

[(4) Ez a rendelet a következő uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:]

"h) a Bizottság 2005/26/EK irányelve (2005. március 21.) a 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer összetevők és anyagok jegyzékének megállapításáról."

2. §

Az R. 4. és 5. számú melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.

3. §

Ez a rendelet a 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer összetevők és anyagok jegyzékének megállapításáról szóló, 2005. március 21-i 2005/26/EK bizottsági irányelvnek való megfelelést szolgálja.

4. §

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a természetes ásványvíz, a forrásvíz, az ivóvíz, az ásványi anyaggal dúsított ivóvíz és az ízesített víz palackozásának és forgalomba hozatalának szabályairól szóló 65/2004. (IV. 27.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet 4. számú mellékletében a második oszlop fejlécében szereplő mértékegység-meghatározás "(|ig/l) "-re módosul.

(3) Az R. 4. számú mellékletének e rendelet mellékletével megállapított II. fejezete 2007. november 25-én hatályát veszti.

Gráf József s. k.,

földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

Dr. RáczJenő s. k.,

egészségügyi miniszter

Dr. Kóka János s. k.,

gazdasági és közlekedési miniszter

Melléklet a 90/2005. (X. 13.) FVM-EüM-GKM együttes rendelethez

1. Az R. 4. számú melléklete az "Allergén összetevők" címet megelőzően "I." jelöléssel egészül ki.

2. Az R. 4. számú melléklete az "Allergén összetevők" címet követően a következő felvezető szöveggel egészül ki: "Azon anyagok listája, amelyeket a II. fejezetben foglalt kivételektől eltekintve jelölni kell, amikor hivatkozás történik a 4. számú mellékletre."

3. Az R. 4. számú melléklete a következő II. fejezettel egészül ki.

"II.

Egyes allergén összetevőkből készült termékek, amelyek nem minősülnek allergénnek

ÖsszetevőAz összetevőből készült, ideiglenesen nem jelölésköteles anyag
Glutént tartalmazó gabonafélék- Búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (*)
- Búzából készült maltodextrin(*)
- Árpából készült glükózszirup
- Gabonafélék, amelyből készült párlatot szeszes italok készítéséhez használják
Tojás- Bor előállításánál használt tojásból előállított lizozim
- Bor és almabor derítésénél használt tojásból előállított albumin
Hal- Aromák és vitaminok hordozóanyagaként használt halenyv
- Sör, bor és almabor derítéséhez használt halenyv és vizahólyag
Szójabab- Finomított szójabab olaj és zsír (
- Szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa toko-
ferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát
- A szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek
- A szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter
Tej- Tejsavó, amelyből készült párlatot szeszes italok készítéséhez használják
- Laktit
- Bor és almabor derítéséhez használt tejkazein termékek
Diófélék- Diófélék, amelyből készült párlatot szeszes italok készítéséhez használják
- Szeszes italokban aromaként használt mandula, dió
Zeller- Zeller levél- és magolaj
- Zeller mag oleorezin
Mustár- Mustárolaj
- Mustármagolaj
- Mustármag oleorezin

(*) és az abból készült termékek, amennyiben az előállítási eljárás során várhatóan nem növekszik az előállítás alapjául szolgáló termék EFSA által megállapított allergizáló hatásszintje"

4. Az R. 5. számú mellékletének lábjegyzete helyébe a következő rendelkezés lép:

"A táblázat első oszlopában lévő koncentrációkat a közvetlen fogyasztásra szánt vagy a használati utasításnak megfelelően elkészített termékekre kell vonatkoztatni."

Tartalomjegyzék