Tippek

Link jogszabályhelyre

§-ra, bekezdésre, pontra, alpontra mutató linket hozhat létre.

Bővebben

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

Bővebben

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

Bővebben

588/2021. (X. 20.) Korm. rendelet

a 2021. év őszén tartott egyes rendezvényekre vonatkozó eltérő szabályokról

A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51/A. §-ára, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletet (a továbbiakban: R.)

a) az 1956. évi forradalom és szabadságharc emlékére 2021. október 22. és 23. napján megtartott állami és önkormányzati, valamint

b) a 2021. október 30. napjától 2021. november 2. napjáig tartó időszakban a vallási közösségek ünnepeihez kapcsolódó állami és önkormányzati, továbbá a vallási közösségek által megtartott

rendezvények esetében nem kell alkalmazni. E rendezvények az R. szerinti korlátozás nélkül szervezhetők, tarthatók, illetve az R. szerinti korlátozás nélkül lehet a rendezvények helyszínén tartózkodni.

(2) A gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény hatálya alá tartozó gyűlést továbbra is korlátozás nélkül meg lehet tartani.

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Orbán Viktor s. k.,

miniszterelnök