Tippek

Tartalomjegyzék nézet

Bármelyik címsorra duplán kattintva megjelenítheti a dokumentum tartalomjegyzékét.

Visszaváltás: ugyanúgy dupla kattintással.

(KISFILM!)

...Tovább...

Bíró, ügytárgy keresése

KISFILM! Hogyan tud rákeresni egy bíró ítéleteire, és azokat hogyan tudja tovább szűkíteni ügytárgy szerint.

...Tovább...

Közhiteles cégkivonat

Lekérhet egyszerű és közhiteles cégkivonatot is.

...Tovább...

PREC, BH stb. ikonok elrejtése

A kapcsolódó dokumentumok ikonjainak megjelenítését kikapcsolhatja -> így csak a normaszöveg marad a képernyőn.

...Tovább...

Keresés "elvi tartalomban"

A döntvények bíróság által kiemelt "elvi tartalmában" közvetlenül kereshet. (KISFILMMEL)

...Tovább...

Mínuszjel keresésben

A '-' jel szavak elé írásával ezeket a szavakat kizárja a találati listából. Kisfilmmel mutatjuk.

...Tovább...

Link jogszabályhelyre

KISFILM! Hogyan tud linket kinyerni egy jogszabályhelyre, bekezdésre, pontra!

...Tovább...

BH-kban bírónévre, ügytárgyra

keresés: a BH-k címébe ezt az adatot is beleírjuk. ...Tovább...

Egy bíró ítéletei

A KISFILMBEN megmutatjuk, hogyan tudja áttekinteni egy bíró valamennyi ítéletét!

...Tovább...

Jogszabály paragrafusára ugrás

Nézze meg a KISFILMET, amelyben megmutatjuk, hogyan tud a keresőből egy jogszabály valamely §-ára ugrani. Érdemes hangot ráadni.

...Tovább...

Önnek 2 Jogkódexe van!

Két Jogkódex, dupla lehetőség! KISFILMÜNKBŐL fedezze fel a telepített és a webes verzió előnyeit!

...Tovább...

Veszélyhelyzeti jogalkotás

Mi a lényege, és hogyan segít eligazodni benne a Jogkódex? (KISFILM)

...Tovább...

Változásfigyelési funkció

Változásfigyelési funkció a Jogkódexen - KISFILM!

...Tovább...

Módosult §-ok megtekintése

A „változott sorra ugrás” gomb(ok) segítségével megnézheti, hogy adott időállapotban hol vannak a módosult sorok (jogszabályhelyek). ...Tovább...

18/1995. (VI. 8.) NM rendelet

az élelmiszerek élelmezés-egészségügyi mikrobiológiai szennyeződésének elhárításáról szóló 6/1978. (VII. 14.) EüM rendelet módosításáról

A népjóléti miniszter feladat- és hatásköréről szóló 49/1990. (IX. 15.) Korm. rendelet 4. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. §

Az élelmiszerek élelmezés-egészségügyi mikrobiológiai szennyeződésének elhárításáról szóló 6/1978. (VII. 14.) EüM rendelet (a továbbiakban: R.) mellékletének 2. a) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[2. FŰSZEREK, ADALÉKANYAGOK

a)

Fűszer, fűszerkeverék,]

"porított gomba"

2. §

Az R. mellékletének 2. b) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[b) Kiegészítő és segédanyagok, technikai adalékanyagok...]

"nyersvér, vérpor, kataláz (REANAL), szárított élesztő (E. coli) engedmény nélkül."

3. §

Az R. mellékletének 4. c) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[4. TEJ ÉS TEJTERMÉKEK

c) Túró és túróféleségek,]

"Túró Rudi (a forgalomban is az "m" érték az irányadó)."

4. §

(1) Az R. mellékletének 5. c) pontjának zárójelbe foglalt rendelkezései az alábbi szövegrésszel, valamint a c) pont a következő határértékekkel egészül ki:

[5. HÚSKÉSZÍTMÉNYEK

c) Érleléssel, szárítással tartósított készítmények (szalámifélék, füstölt szárazkolbász)]

"csabai burgonyás kolbász (burgonya 30%), laskagombás kolbász (1/3-a zsír)"

(2) Az R. mellékletének 5. g) pontjának zárójelbe tett része az alábbi szövegrésszel, valamint a g) pont a következő határértékekkel egészül ki:

[g) Vákuumcsomagolású nyers húskészítmények (szalonnafélék, sonka)]

"favorit vastag kolbász"

(3) Az R. mellékletének 5. i) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[Zsír (különféle, margarin is)]

"olajok"

5. §

(1) Az R. mellékletének 7. b) pontjának zárójelbe tett része az alábbi szövegrésszel, valamint a b) pont a következő határértékekkel egészül ki:

[7. GYORSFAGYASZTOTT KÉSZÍTMÉNYEK

Gyorsfagyasztott félkész ételek, hőkezelést igénylő termékek (pl. pizza, hasábburgonya, frikadella, máj- és húsgombóc levesbetét)]

"baromfi fasírt, pizza fingers"

(2) Az R. mellékletének 7. d) pontjának zárójelbe tett része az alábbi szövegrésszel, valamint a d) pont a következő határértékekkel egészül ki:

[Gyorsfagyasztott zöldségfélék, nem blansírozott (pl. gyalult tök, uborka, paradicsompaprika stb.)]

"mexikói salátakeverék, csabai parasztreggeli"

(3) Az R. mellékletének 7. e) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[Nyers gyümölcs, gyümölcskrém (cukrozott is), gesztenyepüré]

"gesztenypüré tejszínhabbal".

(4) Az R. mellékletének 7. f) pontjának zárójelbe tett része az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[Nyers tésztafélék (pl. szilvásgombóc, levelestészta stb.)]

"túrós derelye, húsos derelye, túrós gombóc, szilvás gombóc, barackos gombóc".

6. §

(1) Az R. mellékletének 8. a) pontja helyébe az alábbi szövegrész lép:

(8. ALACSONY VÍZTARTALMÚ)

"a) Hőkezelés után fogyasztandó élelmiszerek, mint száraztészta, felfőzést igénylő levesporok, kávé, keverékkávé (pótszert is tartalmazó), szárított gomba stb.

"

(2) Az R. mellékletének 8. b) pontja helyébe az alábbi szövegrész lép:

"Hőkezelés nélkül is közvetlenül vagy felolvadás után fogyasztható, illetve felhasználható élelmiszerek, mint aszalt vagy cukrozott gyümölcs; kakaópor, mák, dió, mogyoró, mandula, búzacsíra, búzakorpa, korpatabletta, pelyhesített gabonaipari termékek, tökmagprésmaradék (nem hőkezelt), Cerbona szeletek; csak felmelegítendő levesporok; feloldást követően fogyasztható italporok, instant kávé, tea; - a bébiételek és a diétás készítmények kivételével,"

7. §

Az R. mellékletének 9. g) pontjának zárójelbe tett része az alábbi szövegrésszel egészül ki:

[9. CUKOR-, ÉDESIPARI, CUKRÁSZATI ÉS SÜTŐIPARI TERMÉKEK

Hőkezelésre nem kerülő töltelékkel (vaj, krém, túrókrém, tejszínhab stb.)]

"gesztenye tortakrém, piskótarolád gyümölcskrémmel".

8. §

(1) Az R. mellékletének 10. a) pontja az alábbi szövegrésszel, valamint a szójás nyerskészítmények tekintetében a következő határértékekkel egészül ki:

(10. EGYÉB ÉLELMISZEREK

Hőkezelés nélkül fogyasztható, felhasználható élelmiszerek)

"öntetek (hidegkonyha), zöld spárga (hideg tartósítással), szójás nyerskészítmények"

(2) Az R. mellékletének 10. b) pontja az alábbi szövegrésszel, valamint a következő határértékekkel egészül ki:

(Hőkezelés után fogyasztandó, felhasználható élelmiszerek)

"tökmagprésmaradék (főzött termék), ravioli"

9. §

Ez a rendelet 1995. június 15. napján lép hatályba.

Dr. Kökény Mihály s. k.,

népjóléti minisztériumi politikai államtitkár