5/2006. (I. 20.) FVM-EüM-ICSSZEM együttes rendelet
az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet módosításáról
Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (3) bekezdésének a) pontjában foglalt felhatalmazás alapján - a gazdasági és közlekedési miniszterrel egyetértésben - a következőket rendeljük el:
1. §
Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 19. §-ának (4) bekezdése a következő i) ponttal egészül ki:
(Ez a rendelet a következő uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:)
"i) a Bizottság 2005/63/EK irányelve (2005. október 3.) a 2005/26/EK irányelvet helyesbítő, 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer-összetevők és -alapanyagok jegyzékének megállapításáról."
2. §
Az R. 4. számú mellékletének II. fejezetében a táblázat "Hal" összetevő sora jobb oldali oszlopának első francia bekezdése helyébe a következő szövegrész lép:
(Az összetevőből készült, ideiglenesen nem jelölésköteles anyag)
"- Aromák, vitaminok és karotinoidok hordozóanyagaként használt halenyv"
3. §
Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.
4. §
Ez a rendelet a 2005/26/EK irányelvet helyesbítő, 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer-összetevők és -alapanyagokjegyzékének megállapításáról szóló, 2005. október 3-i 2005/63/EK bizottsági irányelvnek való megfelelést szolgálja.
Gráf József s. k.,
földművelésügyi és vidékfejlesztési
miniszter
Dr. Vojnik Mária s. k.,
egészségügyi minisztériumi politikai államtitkár
Dr. Göncz Kinga s. k.,
ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter