24/1991. (II. 9.) Korm. rendelet
az élelmezési nyersanyagnormákról és a térítési díjakról szóló miniszteri rendeletek módosításáról
1. §
(1) A költségvetési szerveknél és egyes más intézményeknél folyó munkahelyi étkeztetésről és az intézeti élelmezés nyersanyagnormáiról szóló 4/1985. (I. 19.) PM rendelet (a továbbiakban: R.) 3/1990. (I. 29.) SZEM-MM-PM együttes rendelet mellékletével megállapított 1. számú melléklete helyébe e rendelet melléklete lép.
(2) A R. 3. § (5) bekezdése a következő rendelkezéssel egészül ki:
"Különböző korcsoportok ellátásakor egyféle étel kiszolgálása esetén a kiszolgált étel mennyiségében való eltéréssel juttatható érvényre a nyersanyagköltség-térítésből adódó különbség."
(3) A R. 3. §-a az alábbi (7) bekezdéssel egészül ki:
"(7) A nyersanyagköltséget az 1. számú mellékletben foglaltak figyelembevételével az intézményt fenntartó szerv határozza meg."
2. §[1]
3. §
Ez a rendelet 1991. február 15-én lép hatályba, egyidejűleg az 1/1989. (I. 18.) SZEM-MM-PM együttes rendelet 3. §-ának (1) bekezdésében a "nyersanyagnorma" szövegrész "nyersanyagköltség" szövegrészre módosul.
Dr. Antall József s. k.,
miniszterelnök
Melléklet a 24/1991. (II. 9.) Korm. rendelethez
Az egésznapos közétkeztetési ellátásra vonatkozó élelmiszer-nyersanyagok energia- és tápanyagtartalmának alsó értékei
(A megadott értékek 1 főre, 1 napra vonatkoznak)
Élelmiszer-felhasználási minimumok egésznapos közétkeztetési ellátásra
(A megadott mennyiségek 1 főre, 10 napra vonatkoznak, nettó mennyiségek)
Megjegyzés:
- A feltüntetett ételféleségek (anyagkiszabás) mennyisége a havi átlagban tartandó be.
- Napi háromszori étkeztetés estén (vacsora nélkül) az egész napra jelzett mennyiség legfeljebb 65%-a vehető figyelembe.
- Csak ebéd biztosítása estén az egész napra jelzett mennyiség legfeljebb 40%-a vehető figyelembe.
- Hús pótlására szójafelhasználás 6 éves kortól 20% mennyiségben lehetséges.
Lábjegyzetek:
[1] Hatályon kívül helyezte a 10/1994. (I. 30.) Korm. rendelet 17. § (4) bekezdése d) pontja. Hatálytalan 1994.02.01.