4/2001. (I. 15.) FVM-GM-EüM-PM együttes rendelet
az egyes élelmiszer-ellenőrzési igazgatási szolgáltatásokért fizetendő díjakról, valamint a díjakés a minőségvédelmi bírság megfizetésének és felhasználásának módjáról szóló, 55/1997. (VIII. 14.) FM-IKIM-NM-PM együttes rendelet módosításáról
Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény 27. §-ának (9) bekezdésében, a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. törvény 76. §-ának (2) bekezdésében, valamint az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 67. §-ának (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:
1. §
Az egyes élelmiszer-ellenőrzési igazgatási szolgáltatásokért fizetendő díjakról, valamint a díjak és a minőségvédelmi bírság megfizetésének és felhasználásának módjáról szóló, többször módosított 55/1997. (VIII. 14.) FM-IKIM-NM-PM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 2. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
"(2) Az engedélyt nem igénylő tényt, adatot igazoló irat, valamint vizsgálatot nem igénylő bizonyítvány kiadásáért 1000 forint díjat kell felszámítani."
2. §
Az R.1. számú melléklete helyébe e rendelet melléklete lép.
3. §
Az R. 2. számú mellékletének "Minőségvédelmi bírság kiszabásának tényállásai és az azokhoz tartozó szorzófaktorok" táblázata a következő tényállásokkal egészül ki:
(Tényállás (hibaok) | Faktor) |
"Minőségi előírásoknak nem megfelelő friss | 0,6 |
fogyasztásra szánt gyümölcs és zöldség tétel | |
belföldi forgalomba hozatala, vizsgálat nélküli | |
kiszállítása, vizsgálati bizonyítvány nélkül | |
vagy be nem jelentett vizsgálati bizonyít- | |
vánnyal történő beszállítása . | |
Ipari feldolgozásra beszállított gyümölcs és | 0,7" |
zöldség tétel friss fogyasztásra történő forga- | |
lomba hozatala |
4. §
(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba, rendelkezéseit az ezt követően kezdeményezett eljárásokban kell alkalmazni.
(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény végrehajtására kiadott 1/1996. (I. 9.) FM-NM-IKM együttes rendelet módosításáról szóló 45/1999. (IV. 30.) FVM-EüM-GM együttes rendelet 16. §-ának (3) bekezdése, valamint a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. törvény végrehajtásáról kiadott 106/1997. (XII. 19.) FM rendelet módosításáról szóló 103/1999. (XII. 20.) FVM rendelet 3. §-ának (2) bekezdése.
Budapest, 2000. december 29.
Dr. Torgyán József s. k.,
földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter
Dr. Matolcsy György s. k.,
gazdasági miniszter
Dr. Gógl Árpád s. k.,
egészségügyi miniszter
Varga Mihály s. k.,
pénzügyminisztériumi politikai államtitkár
Melléklet a 4/2001. (I. 15.) FVM-GM-EüM-PM együttes rendelethez
[1. számú melléklet az 5511997. (VIII. 14.) FM-IKIM-NM-PM együttes rendelethez]
Az élelmiszer-ellenőrzési igazgatási szolgáltatás díjai
Az engedélyek díja
(forint)
1. Engedélykérelmek
1.1. | Élelmiszer-előállító hely működési engedélye | 16 000 | ||
1:2. | Különleges táplálkozási igény kielégítését szolgáló élelmiszer előállítási engedélye _ | 11 660 | ||
1.3. | Új termék előállításának engedélyezése, gyártmánylap jóváhagyása | 7 000 | ||
1.4. | Új terméknek minősülő, a Magyar Élelmiszerkönyvben szabályozott élelmiszerek | |||
gyártmánylapjának nyilvántartásba vétele | 6 360 | |||
1.5. | Lejárt minőségmegőrzési időtartamú termékek forgalmazásának engedélye | 7 000 | ||
1.6. | Élelmiszer előállítása során felhasználható fertőtlenítő- és tisztító(mosó)szer fel- | |||
használásának engedélye | 11660 | |||
1.7. | Mikrobiológiai szennyezettség miatt forgalomba hozataltól eltiltott, de emberi fo- | |||
gyasztásra alkalmassá tett élelmiszer felhasználásának engedélye | 6 500 | |||
1.8. | A rovar- vagy rágcsálóirtás miatt gázhatásnak kitett élelmiszer további felhasználá- | |||
sának engedélye | 8160 | |||
1.9. | Új élelmiszer-adalékanyag előállításának, felhasználásának engedélye | 11 660 | ||
1.10. | Élelmiszer csomagolására belföldön még nem használt alapanyag vagy csomagoló- | |||
anyag felhasználásának engedélye | 11 660 | |||
1.11. | Új technológiai segédanyag felhasználásának engedélye | 11660 | ||
1.12.1. | Új terméknek minősülő import élelmiszer első beérkező tételének azonosítása | 12 000 | ||
1.12.2. | Új terméknek minősülő import élelmiszer háromévenkénti kötelező vizsgálata | 12 0~0 | ||
1.12.3. | Új terméknek minősülő import élelmiszer nyers- és adalékanyag (beleértve az | |||
aromákat is) közegészségügyi megfelelőségének igazolása | 12 000 | |||
1.13. | A borok palackozáson kívüli egyéb kiszerelésének, illetve kiszerelési helyének enge- | . | ||
délyezése | 7 400 | |||
1.14. | Korábban kiadott engedélyek kiegészítése, módosítása | az eredeti díj 50%-a | ||
1.15. | Közegészségügyi, élelmiszer-higiéniai, minőségügyi és környezetvédelmi minimum | |||
oktatás engedélyezése | 20 000 | |||
1.16 | Vendéglátóipari új technológia engedélyezése | 11000 | ||
1.17 | Vendéglátó termék egyedi kiszállításának engedélyezése | 5 000 | ||
2. | Az engedélykérelemhez, valamint az élelmiszer-ellenőrzéshez kapcsolódó laboratóriumi | |||
vizsgálatok | ||||
2.1. | Általános vizsgálatok | |||
2.1.1. | Alkoholtartalom, illetve sűrűség meghatározása piknométerrel | |||
2.1.1.1. | – desztillációt követően | 2 330 | ||
2.1.1.2. | – közvetlenül | 1 800 | ||
2.1.2. | Alkoholtartalom, illetve sűrűség meghatározása fokolóval | |||
2.1.2.1. | – desztillációt követően | 1380 | ||
2.1.2.2. | – közvetlenül | 850 | ||
2.1.3. | Antioxidáns meghatározása HPLC-vel | 8 900 | ||
2.1.4. | Béta karotin meghatározása HPLC-vel | 13 780 | ||
2.1.5. | Aszkorbinsav meghatározása (oszazon-kromatográfia) | 17 600 | ||
2.1.6. | C-vitamin meghatározása fotometriásan | 3 600 | ||
2.1.7. | C-vitamin meghatározása titrálással | |||
2.1.8. | C-vitamin meghatározása VRK-val | 7 210 | ||
2.1.9. | Csomagolás, jelölés vizsgálata, elemenként | 210 | ||
2.1.10. | Cukortartalom meghatározása enzimesen | 5 090 | ||
2.1.11. | Cukortartalom meghatározása HPLC-vel, komponensenként | 12 610 | ||
2.1.12. | Cukrok meghatározása (VRK) | 10 810 | ||
2.1.13. | Dextrintartalom meghatározása | 2 760 | ||
2.1.14. | Érzékszervi vizsgálat: | |||
2.1.14.1. | – részleges | 950 | ||
2.1.14.2. | – teljes | 2120 | ||
2.1.15. | Étkezési só ásványolaj-tartalom meghatározása döntő módszerrel | 5 830 | ||
2.1.16. | Étkezési só ásványolaj-tartalom meghatározása gyors módszerrel | 4 240 | ||
2.1.17. | Étkezési só kálciumtartalom meghatározása | 1800 | ||
2.1.18. | Étkezési só KJ-tartalom meghatározása | |||
2.1.18.1. | – döntő módszerrel | 1 800 | ||
2.1.18.2. | – gyors módszerrel | 1–380 | ||
2.1.19. | Étkezési só magnéziumtartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.1.20. | Étkezési só NaCl-tartalom meghatározása | 1 170 | ||
2.1.21. | Étkezési só szulfáttartalom meghatározása | 2 330 | ||
2.1.22. | Étkezési só vízben oldhatatlan rész meghatározása | 1 380 | ||
2.1.23. | Fehérjetartalom meghatározása Kjeldahl-módszerrel | 2 760 | ||
2.1.24. | Fehérjetartalom meghatározása Tecator-módszerrel | 10 490 | ||
2.1.25. | Fémtartalom meghatározás AAS-sel (fémenként: pl. Pb, Hg) | 8 160 | ||
2.1.26. | Fémtartalom meghatározás AAS-sel (nedves, illetve grafitkályhás roncsolással fé- | |||
menként: pl. Se, Sn, Al, Mo) | 9 430 | |||
2.1.27. | Foszfátészter-tartalom meghatározás GC-vel | 16 750 | ||
2.1.28. | Foszfáttartalom meghatározás | 3 920 | ||
2.1.29. | Formaldehid meghatározása HPLC-vel | 12 610 | ||
2.1.30. | Formaldehid meghatározása (fotometriás módszerrel) | 7 840 | ||
2.1.31. | Gliadin (gluten) meghatározása ELISA-val | 10 070 | ||
2.1.32. | Hamulúgosság meghatározása | 2 760 | ||
2.1.33. | Hamutartalom meghatározása | 2 120 | ||
2.1.34. | Karotin meghatározása (fotometriás módszerrel) | 11 340 | ||
2.1.35. | Kazein meghatározása ELISA-val | 10 070 | ||
2.1.36. | Keményítőtartalom meghatározása polarimetriásan | 2 330 | ||
2.1.37. | Keményítőtartalom meghatározása titrálással | 2 760 | ||
2.1.38. | Keményítőtartalom meghatározása enzimesen | 5 090 | ||
2.1.39. | Kénessav meghatározása HPLC-vel | 11980 | ||
2.1.40. | Kinin meghatározása HPLC-vel | 12 610 | ||
2.1.41. | Koffein meghatározása HPLC-vel | 11 980 | ||
2.1.42. | Konyhasótartalom meghatározása Mohr-módszerrel | 1 380 | ||
2.1.43. | Konyhasótartalom meghatározása potenciometriás végpontjelzéssel | 1590 | ||
2.1.44. | Konyhasótartalom meghatározása Volhard-módszerrel | 1 590 | ||
2.1.45. | Metanoltartalom meghatározása GC-vel | 12 830 | ||
2.1.46. | Mesterséges édesítőszer együttes meghatározása HPLC-vel | 16 750 | ||
2.1.47. | Nyersrosttartalom meghatározása | 3 290 | ||
2.1.48. | Összes cukortartalom meghatározása HPLC-vel, komponensenként | 12 610 | ||
2.1.49. | Összes cukortartalom meghatározása polarimetriásan | 2 230 | ||
2.1.50. | Összes cukortartalom meghatározása titrálással | 3 600 | ||
2.1.51. | Összes szénhidrát meghatározás, Schoorl szerint | 10 490 | ||
2.1.52. | Összes sav meghatározása | 1 170 | ||
2.1.53. | pH-meghatározás műszeresen | 830 | ||
2.1.54. | Redukáló cukortartalom meghatározása polarimetriásan | 2 230 | ||
2.1.55. | Redukáló cukortartalom meghatározása titrálással | 2 440 | ||
2.1.56. | Savfok meghatározása | 1 170 | ||
2.1.57. | Savófehérje meghatározása ELISA-val | 10 070 | ||
2.1.58. | Sósavban oldhatatlan hamu meghatározása | 2 760 | ||
2.1.59. | Szárazanyag-, víztartalom meghatározása atmoszférás szárítással | 1 380 | ||
2.1.60. | Szárazanyag-, víztartalom meghatározása oldószeres desztillálással | 2 760 | ||
2.1.61. | Szárazanyag-, víztartalom meghatározása piknométerrel | 2 010 | ||
2.1.62. | Szárazanyag-, víztartalom meghatározása refraktometriásan | 850 | ||
2.1.63. | Szárazanyag-, vfztartalom meghatározása vákuumszárítással | 1800 | ||
2.1.64. | Szerves sav meghatározása HPLC-vel | 13 040 | ||
2.1.65. | Szerves savak meghatározása VRK-val | 18 440 | ||
2.1.66. | Szója protein meghatározása ELISA-val | 10 070 | ||
2.1.67. | Szorbinsav-tartalom meghatározása | 4 560 | ||
2.1.68. | Sztirol meghatározása HPLC-vel | 13 250 | ||
2.1.69. | Tartósítószer meghatározása HPLC-vel | 15 050 | ||
2.1.70. | Tartóssági próba | 640 | ||
2.1.71. | Tömeg, térfogat ellenőrzése elemenként | 210 | ||
2.1.72. | Tripszin inhibitor meghatározás, Kakade szerint | 13 99U | ||
2.1.73. | Tripszininhibitor-aktivitás meghatározása | 9120 | ||
2.1.74. | Vitaminok (B csoport, A, D, E, C stb.) meghatározása HPLC-vel | 15 370 | ||
2.1.75. | Zsiradék meghatározása Weibul szerint | 8 06U | ||
2.1.76. | Zsírtartalom meghatározása Gerber-módszerrel | 1380 | ||
2.1.77. | Zsírtartalom meghatározása hideg extrakcióval | 1800 | ||
2.1.78. | Zsírtartalom meghatározása Röse-Gottlieb-módszerrel | 2 330 | ||
2.1.79. | Zsírtartalom meghatározása savas feltárás után meleg vagy hideg extrakcióval | 3 600 | ||
2.1.80. | Zsírtartalom meghatározása Soxhlet-extrakcióval | 4 560 | ||
2.1.81. | Zsírtartalom meghatározása Tecator-kmódszerrel | 3 600 | ||
2.1.82. | zsírtartalom meghatározása Van Gulik-módszerrel | 1300 | ||
2.2. | Adalékanyag-vizsgálat | |||
2.2.1. | Adalékanyag szorbittartalom meghatározása | |||
2.2.1.1. | – döntő módszerrel | 7 740 | ||
2.2.2.2. | – papírkromatográfiával | 5 830 | ||
2.2.2. | Arzéntartalom kimutatás Gutzeit-próbával | 4 660 | ||
2.2.3. | Ciklamáttartalom meghatározása | 7100 | ||
2.2.4. | Éteres maradék meghatározása | 2 330 | ||
2.2.5. | Foszfatidtartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.2.6. | Hatóanyag-tártalom meghatározása (Na-benzoát) | 2 440 | ||
2.2.7. | Hatóanyag-tartalom meghatározása (szabad benzoesav) | 1300 | ||
2.2.8. | Kumarintartalom meghatározása GC-vel | 10 070 | ||
2.2.9. | Mesterséges édesítgszer kimutatása | 5 830 | ||
2:2.10. | Na-benzoát benzoesav összetevőjének olvadáspontja | 1 170 | ||
2.2.11. | Na-benzoát nehézfémtartalom kimutatása | 530 | ||
2.2.12. | Növényi foszfatidok olajtartalmának meghatározása | 1 800 | ||
2.2.13. | Növényi foszfatidok szerves szennyeződés meghatározása | 1 060 | ||
2.2.14. | Színezék azonosítása gyapjúfestéssel | 1 380 | ||
2.2.15. | Színezék azonosítása VRK-val | 5 830 | ||
2.2.16. | Színezőanyag-tartalom meghatározása, komponensenként | 7 630 | ||
2.2.17. | Szorbittartalom meghatározása VRK-val | 10 340 | ||
2.3. | Baromfi, tojás vizsgálata | |||
2.3.1. | Baromfi idegenvíz-tartalom meghatározása | 530 | ||
2.3.2. | Csonttartalom meghatározása | 850 | ||
2.3.3. | Fagyasztott tojáslékészítmény habtartó képességének meghatározása ~ | 950 | ||
2.3.4. | Fagyasztott tojáslékészítmény habfelverő képességének meghatározása | 850 | ||
2.3.5. | Fagyasztott tojáslékészítmény maghőmérséklet mérése | 530 | ||
2.3.6. | Hidroxi-prolin tartalom meghatározása | 5 090 | ||
2.3.7. | Kálciumtartalom meghatározása | 2 440 | ||
2.3.8. | Tisztítottság meghatározása | 740 | ||
2.3.9. | Tojás lámpázása 75 darabonként | 1 060 | ||
2.3.10. | Tojás légkamra-állapot meghatározása | 320 | ||
2.3.11. | Tojás légkamra-magasság mérése | 320 | ||
2.3.12. | Tojásfehérje állapotának meghatározása | 320 | ||
2.3.13. | Tojáspor formaldehid-tartalom meghatározása | 4 560 | ||
2.3.14. | Tojáspor lipidek savfok meghatározása | 1 800 | ||
2.3.15. | Tojáspor összes savfok meghatározása titrálással | 1 590 | ||
2.3.16. | Tojáspor pH-meghatározása | 850 | ||
2.3.17. | Tojáspor vizes savfok meghatározása | 1 380 | ||
2.3.18. | Tojáspor-oldhatóság meghatározása centrifugálással | 1 380 | ||
2.3.19. | Tojáspor-oldhatóság meghatározása refraktométerrel | 850 | ||
2.3.20. | Tojáspor-szemcsézettség meghatározása ülepítéssel | 850 | ||
2.3.21. | Tojássárgája állapotának meghatározása | 320 | ||
2.3.22. | Vágott és darabolt baromfi maghőmérséklet mérése | 530 | ||
2.4. | Bor vizsgálata | |||
2.4.1. | Aldehidtartalom meghatározása | 1590 | ||
2.4.2. | Antocianin-tartalom meghatározása | 2 970 | ||
2.4.3. | Aszkorbinsav-tartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.4.4. | Atomabszorpciós vizsgálatok | 5 720 | ||
2.4.5. | Benzoesav-tartalom kimutatása VRK-val | 2 330 | ||
2.4.6. | Borkezelő, derítőanyagok igényének megállapítása | 2 330 | ||
2.4.7. | Ciánhidrogén-tartalom kimutatása | 1 170 | ||
2.4.8. | Ciánhidrogén-tartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.4.9. | Csersav-polifenol-tartalom meghatározása | 2 970 | ||
2.4.10. | Dietilén-glikol-tartalom meghatározása | 4 660 | ||
2:4.11. | Diglükozid kimutatása | 530 | ||
2.4.12. | Enzimatikus meghatározások | 3 920 | ||
2.4.13. | Észtertartalom meghatározása | 1380 | ||
2.4.14. | Extrakttartalom meghatározása | 1480 | ||
2.4.15. | Folyadékkromatográfiás vizsgálatok | 6 470 | ||
2.4.16. | Foszfáttartalom meghatározása | 2 970 | ||
2.4.17. | Furfuroltartalom meghatározása | 1 590 | ||
2.4.18. | Gázkromatográfiás vizsgálatok | 6 470 | ||
2.4.19. | Glicerintartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.4.20. | Glükóz-fruktóz arány polarimetriás meghatározása | 1 590 | ||
2.4.21. | Hamulúgosság meghatározása | 2 230 | ||
2.4.22. | Hamutartalom meghatározása | 1 170 | ||
2.4.23. | Hidegpróba | 530 | ||
2.4.24. | Idegen színező anyag tartalom azonosítása | 4 560 | ||
2.4.25. | Idegen színező anyag tartalom kimutatása | 1 170 | ||
2.4.26. | Illósavtartalom meghatározása | 1 060 | ||
2:4.27. | Invertcukor-tartalom meghatározása titrálással | 2 230 | ||
2.4.28 | Invertcukor-tartalom meghatározása automata analizátorral | 740 | ||
2.4.29. | Karamell kimutatása | 4 660 | ||
2.4.30. | Kékderítés | 4 660 | ||
2.4.31. | Kloridtartalom meghatározása | 950 | ||
2.4.32. | Kozmaolaj-tartalom meghatározása | 2 970 | ||
2.4.33. | Lángfotometriás fém vizsgálatok | 1 380 | ||
2.4.34. | Leuko-antocianidin-tartalom meghatározása | 2 970 | ||
2.4.35. | Levegő próba | 530 | ||
2.4.36. | Malligand-készülék hitelesítése | 5 830 | ||
2.4.37. | Melegpróba | 530 | ||
2.4.38. | Metilalkohol-tartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.4.39. | Mikroszkópos vizsgálat | 2 120 | ||
2.4.40. | Mustfokolás | 740 | ||
2.4.41. | Nitráttartalom meghatározása | 3 920 | ||
2.4.42. | Oximetil-furfurol kimutatása | 640 | ||
2.4.43. | Oximetil-furfurol meghatározása | 2 970 | ||
2.4.44. | Összes kénessavtartalom meghatározása | 950 | ||
2.4.45. | Összes titrálhatósav-tartalom meghatározása | 740 | ||
2.4.46. | Palackállósági vizsgálat | 1 910 | ||
2.4.47. | pH meghatározása | 740 | ||
2.4.48. | Rázópróba | 530 | ||
2.4.49. | Refrakció mérése | 740 | ||
2.4.50. | Sűrűség meghatározása areométerrel | 740 | ||
2.4.51.. | Sűrűség meghatározása piknométerrel | 1 480 | ||
2.4.52. | Szabad kénessavtartalom meghatározása | 740 | ||
2.4.53. | Szaharóztartalom meghatározása | 2 230 | ||
2.4.54. | Szalicilsav-tartalom kimutatása VRK-val | 2 330 | ||
2.4.55. | Szénsavtartalom meghatározága | 1 380 | ||
2.4.56. | Szénsavtartalom meghatározása afrométerrel | 420 | ||
2.4.57. | Szerves savak egyenkénti meghatározása | 4 130 | ||
2.4.58. | Szesztartalom meghatározása aerométerrel | 640 | ||
2.4.59. | Szesztartalom meghatározása sűrűségméréssel | 1 480 | ||
2.4.60. | Szín meghatározása sósav próbával | 420 | ||
2.4.61. | Színintenzitás meghatározása | 1 170 | ||
2.4.62. | Szorbinsav-tartalom meghatározása | 2 970 | ||
2.4.63. | Szulfáttartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.4.64. | Tömegspektrometriás vizsgálatok | 11 870 | ||
2.4.65. | Üledék kémiai vizsgálata | 2 330 | ||
2.4.66. | Üledék, seprő meghatározása | 740 | ||
2.5. | Cukoripari termék vizsgálata | |||
2.5.1. | Cukorliszt keményítő-tartalom meghatározása | 2 230 | ||
2.5.2. | Hamutartalom meghatározása konduktometriásan | 1 590 | ||
2.5.3. | Kenőanyag-tartalom meghatározása | 2 760 | ||
2.5.4. | Kockacukor mállási idő meghatározása | 740 | ||
2.5.5. | Kristály- és porcukor szemcsenagyság meghatározása | 850 | ||
2.5.6. | Színmeghatározás etalonhoz viszonyítva | 850 | ||
2.5.7. | Színmeghatározás oldatban | 3 070 | ||
2.5.8. | Talkumtartalom meghatározása | 1 590 | ||
2.5.9. | Vaníliatartalom meghatározása | 2 440 | ||
2.5.10. | Vízben oldhatatlan anyagtartalom meghatározása | 1 390 | ||
2.6. | Dohányipari termék vizsgálata | |||
2.6.1. | Cigaretta, szivarka és szivar méretének meghatározása | 1 170 | ||
2.6.2. | Fogyasztói csomagolásban lévő darabszám meghatározása | |||
2.6.3. | Fogyasztási dohányok vágatszélesség meghatározása ~ | 1 170 | ||
2.6.4. | Főfüst kátrány- és nikotintartalom együttes meghatározása GC-vel | 22 150 | ||
2.6.5. | Főfüst kátrány- és nikotintartalom meghatározás spektrofotometriásan | 20 990 | ||
2.7. | Édesipari termék vizsgálata | |||
2.7.1. | Avasodás kimutatása (Kreis-reakció) | 740 | ||
2.7.2. | Bevonatarány meghatározása mechanikai szétválasztással ~ | 850 | ||
2.7.3. | Bevonatarány meghatározása nedvességtartalom alapján | 2 760 | ||
2.7.4. | Bevonatarány meghatározása összes cukortartalom alapján | 5 410 | ||
2.7.5. | Bevonatarány meghatározása petroléteres gyors módszerrel | 1 800 | ||
2.7.6. | Bevonatarány meghatározása zsírtartalom alapján | 7 950 | ||
2.7.7. | Casson-viszkozitás meghatározása | 1 590 | ||
2.7.8. | Ciánhidrogén-tartalom meghatározása | 6 360 | ||
2.7.9. | D-szám meghatározása | 2 330 | ||
2.7.10. | Dilatáció vizsgálat | 1 380 | ||
2.7.11. | Dúsítóanyag-tartalom meghatározása | 1 590 | ||
2.7.12. | Gumibázis mennyiségének meghatározása | 1 910 | ||
2.7.13. | Kakaóbab-sűrűség meghatározása | 530 | ||
2.7.14. | Kakaóital szuszpenziótartalom meghatározása centrifugálással | 1 380 | ||
2.7.15. | Kakaóital szuszpenziótartalom meghatározása ülepítéssel | 1 380 | ||
2.7.16. | Kávéital szolgáltatási érték meghatározása | 5 410 | ||
2.7.17. | Klorid kimutatása | 530 | ||
2.7.18. | Kocsonyásító képesség meghatározása Bloom-módszerrel | 850 | ||
2.7.19. | Kocsonyásító képesség meghatározása gyors módszerrel | 530 | ||
2.7.20. | Kocsonyásító képesség meghatározása Serger-módszerrel | 2 230 | ||
2.7.21. | Laktóz- és szacharóztartalom meghatározása tej szárazanyag-tartalomra | 5 410 | ||
2.7.22. | Mesterséges színezék kimutatása | 2 330 | ||
2.7.23. | Monoglicerid-tartalom meghatározása | 2 230 | ||
2.7.24. | Nátrium-hidrogénkarbonát-tartalom meghatározása | 1380 | ||
2.7.25. | Olajmagarány meghatározása | 1590 | ||
2.7.26. | Oldékonyság meghatározása | 420 | ||
2.7.27. | Őrlési fok mikroszkópos vizsgálata | 2 330 | ||
2.7.28. | Összesszám (félmikro) meghatározása | 6 250 | ||
2.7.29. | Pasztőrözöttség kimutatása | 850 | ||
2.7.30. | Préselhetőségi vizsgálat | |||
2.7.31. | Propilgallát kimutatása | |||
2.7.32. | Savtűrés meghatározása | 1 380 | ||
2.7.33. | Szaloncukor állagának meghatározása Höppler-konzisztométerrel | 950 | ||
2.7.34. | Szaloncukor szemszám meghatározása | 320 | ||
2.7.35. | Színezőképesség meghatározása | 740 | ||
2.7.36. | Tejszínhab-tartalom meghatározása | 3 070 | ||
2.7.37. | Tisztaság, hibás szem, törmelék mennyiségi meghatározása | 850 | ||
2.7.38. | Topanol kimutatása | 740 | ||
2.7.39. | Töltelékhányad meghatározása | 850 | ||
2.7.40. | Tömegmérés laborban szemszám-meghatározással | 420 | ||
2.7.41. | Vaj savszám (félmikro) meghatározása | 3 710 | ||
2.7.42: | Választék meghatározása | |||
2.7.43. | Zselatintartalom kimutatása | 950 | ||
2.7.44. | Zsírtartalom meghatározása refraktometriás módszerrel | 1 800 | ||
2.8. | Fűszerek vizsgálata | |||
2.8.1. | Alul-izotiocianát-tartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.8.2. | Ciánhidrogén-tartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.8.3. | Éteres kivonat meghatározása | 1 800 | ||
2.8.4. | Etil-alkoholos kivonat meghatározása | 1800 | ||
2.8.5. | Etilén-klórhidrin meghatározása GC-vel | 11 340 | ||
2.8.6. | F-hidroxibenzil-izotiocianát-tartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.8.7. | Fűszerpaprika állati szennyeződés meghatározása | 5 410 | ||
2.8.8. | Fűszerpaprika kapszaicintartalom meghatározása VRK-val | 7 740 | ||
2.8.9. | Fűszerpaprika összes színezéktartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.8.10. | Fűszerpaprika vasszennyeződés meghatározása | 850 | ||
2.8.11. | Fűszerpaprika-kivonat kapszaicintartalom meghatározása | 4 880 | ||
2.8.12. | Fűszerpaprika-kivonat oldószermaradvány meghatározása GC-vel | 7 100 | ||
2.8.13. | Fűszerpaprika-kivonat színérték meghatározása | 4 660 | ||
2.8.14. | Idegenanyag-tartalom meghatározása | 1 170 | ||
2.8.15. | Illóolaj eredetazonosítás GC-vel | 11 340 | ||
2.8.16. | Illóolajtartalom meghatározása | 2 330 | ||
2.8.17. | Kurkuma színérték meghatározása | 4 660 | ||
2.8.18. | Mikroszkópos vizsgálat | 2 330 | ||
2.8.19. | Őrlési finomság meghatározása | 950 | ||
2.8.20. | Piperintartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.8.21. | Sáfrány színezőképesség meghatározása | 3 710 | ||
2.8.22. | Vanília vanillintartalom meghatározása | 4 660 | ||
2.8.23. | Vizes kivonat meghatározása | 1 590 | ||
2.9. | Gabona- és sütőipari termék vizsgálata | |||
2.9.1. | Alaki hányados meghatározása | 320 | ||
2.9.2. | Bélzetporozitás meghatározása | 1 170 | ||
2.9.3. | Fajlagos térfogat meghatározása | 850 | ||
2.9.4. | Főzési tulajdonság meghatározása | 1 380 | ||
2.9.5. | Idegen magőrlemény állati kártevők kimutatása | 850 | ||
2.9.6. | Kenyérbélzet rugalmasság meghatározása elasztigráffal | 1 060 | ||
2.9.7. | Kenyérbélzet rugalmasság meghatározása elasztiméterrel | 850 | ||
2.9.8. | Kétszersült duzzadási szám meghatározása | 420 | ||
2.9.9. | Kétszersült szeletvastagság meghatározása | 210 | ||
2.9.10. | Konyhasómentes homoktartalom meghatározása | 2 760 | ||
2.9.11. | Liszt amilolites állapot meghatározása amilográffal | 3 070 | ||
2.9.12. | Liszt amilolites állapot meghatározása esésszámmérővel | 2 230 | ||
2.9.13. | Liszt avasság meghatározása | 1 380 | ||
2.9.14. | Liszt gáztermelő képesség meghatározása | 2 230 | ||
2.9.15. | Liszt gázvisszatartó képesség meghatározása | 3 920 | ||
2.9.16. | Liszt laboratóriumi előállítása | 1 800 | ||
2.9.17. | Liszt őrlési finomság meghatározása | 950 | ||
2.9.18. | Liszt sikértartalom/sikérterülékenység meghatározása | 1 800 | ||
2.9.19. | Liszt sütési próba | 1 800 | ||
2.9.20. | Liszt színmeghatározása leukométerrel | 1 380 | ||
2.9.21. | Liszt színmeghatározása Pekár-próbával | 850 | ||
2.9.22. | Liszt vízfelvevő-képesség sütőipari érték meghatározása | 3 070 | ||
2.9.23. | Mesterséges színezék kimutatása | 1 800 | ||
2.9.24. | Morzsa szemcseméret meghatározása | 950 | ||
2.9.25. | Proteolites aktivitás meghatározása | 4 240 | ||
2.9.26. | Réteslap fajlagos felületének meghatározása | 420 | ||
2.9.27. | Réteslap lapméretének meghatározása | 420 | ||
2.9.28. | Rizs tisztaság és kevertség meghatározása | 1 380 | ||
2.9.29. | Sajtolt sütőélesztő kelesztőképesség meghatározása termosztátban | 1 170 | ||
2.9.30. | Sárga pigmenttartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.9.31. | Sóspálcika törési szilárdság meghatározása | 420 | ||
2.9.32. | Sütőélesztő kelesztőképesség meghatározása erjedésíróval | 3 820 | ||
2.9.33. | Színindex meghatározása | 1 380 | ||
2.9.34. | Tojástartalom meghatározása szterintartalom alapján (fotometria) | 4 240 | ||
2.9.35. | Tojástartalom meghatározása zsírtartalom alapján | 2 330 | ||
2.9.36. | Törmeléktartalom meghatározása | 950 | ||
2.9.37. | Töltelékhányad meghatározása | 740 | ||
2.9.38. | Víztartalom meghatározása előszárítással | 1 380 | ||
2.10. | Hús, húsipari termék vizsgálata | |||
2.10.1. | Ammónia meghatározása enzimesen | 5 090 | ||
2.10.2. | Átfőzöttség meghatározása foszfatáz aktivitással | 3 070 | ||
2.10.3. | Átfőzöttségi próba | 850 | ||
2.10.4. | Átsózottsági próba | 950 | ||
2.10.5. | Éber-próba | 850 | ||
2.10.6. | Elektroforézises vizsgálat (fajfehérje) | 5 940 | ||
2.10.7. | Fajfehérje azonosítása ELISA-val | 10 070 | ||
2.10.8. | Fajfehérje kimutatása | 3 070 | ||
2.10.9. | Foszfáttartalom meghatározás döntő módszerrel | 3 920 | ||
2.10.10. | Főzőpróba | 950 | ||
2.10.11. | Haemoglobin meghatározása | 3 070 | ||
2.10.12. | Hidroxiprolintartalom meghatározása (kötőszövet) | 4 980 | ||
2.10.13. | Kötési próba | 850 | ||
2.10.14. | Kreiss-próba | 850 | ||
2.10.15. | Maghőmérséklet mérése, meghatározása | 850 | ||
2.10.16. | Nitráttartalom meghatározása | 3 920 | ||
2.10.17. | Nitrittartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.10.18. | Polifoszfát-tartalom kimutatása VRK-val | 5 830 | ||
2.10.19. | Redoxpotenciál meghatározása | 850 | ||
2.10.20. | Sütőpróba | 950 | ||
2.10.21. | Szilárd és folyékony alkotórészek, a kiolvasztott zsírmennyisig meghatározása | 950 | ||
2.10.22. | Vízaktivitás műszeres mérése | 950 | ||
2.11. | Kávé, tea vizsgálata | |||
2.11.1. | Bevonatanyag, fénymáz vizsgálata | 2 440 | ||
2.11.2. | Bevonatanyag, sellak vizsgálata | 1 380 | ||
2.11.3. | Kiolajosodás mértékének meghatározása döntő módszerrel | 1 380 | ||
2.11.4. | Klorogénsav meghatározása | 5 410 | ||
2.11.5. | Koffein meghatározása döntő módszerrel | 4 880 | ||
2.11.6. | Koffein meghatározása gyors módszerrel | 2 440 | ||
2.11.7. | Szerves és szervetlen idegen anyagok meghatározása | 740 | ||
2.11.8. | Tea csersavtartalom meghatározása | 3 180 | ||
2.11.9. | Törmeléktartalom meghatározása | 740 | ||
2.11.10. | Vízben oldódó anyagtartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.11.11. | Vizes kivonat meghatározása | 1 590 | ||
2.12. | Méz, méztermék vizsgálata | |
2.12.1. | Atkaölő szerek maradékának meghatározása GC-vel | 19 080 |
2.12.2. | Diasztáz aktivitás meghatározása Gothe-féle módszerrel | 4 560 |
2.12.3. | Fluoreszcencia-vizsgálat | 530 |
2.12.4. | HMF-tartalom meghatározása | 3 600 |
2.12.5. | Invertáz aktivitás meghatározása Duisberg szerint | 3 070 |
2.12.6. | Méhszurok viasztartalom meghatározása | 3 180 |
2.12.7. | Méhviasz cerezin/paraffintartalom meghatározása | 2 760 |
2.12.8. | Méhviasz olvadáspont meghatározása | 2 230 |
2.12.9. | Méhviasz szappan és észterszám meghatározása | 2 330 |
2.12.10. | Méhviasz törésmutató meghatározása | 850 |
2.12.11. | Mézfajta meghatározása pollenanalízissel | 4 560 |
2.12.12. | Propoliszgyanta-tartalom meghatározása | 2 330 |
2.12.13. | Szennyeződés, idegenanyag-tartalom meghatározása | 3 180 |
2.13. | Mikrobiológiai és entomológiai vizsgálat | |
2.13.1. | Agarlenyomatos vizsgálat, lenyomati helyenként (3 táptalajra) | 420 |
2.13.2. | Antibakteriális gátló hatás mikrobiológiai és Béldiffúziós módszerrel, esetenként | 3 070 |
2.13.3. | Élő mikroba telepképző egységek számának meghatározása | |
2.13.3.1. | – Bacillus cereus | 1 060 |
2.13.3.2. | – Campylobacter jejuni és C. coli | 1 590 |
2.13.3.3. | – Clostridium perfringens | 2 760 |
2.13.3.4. | – Clostridium (szulfitredukáló) | 2 760 |
2.13.3.5. | – Enterobaktérium | 950 |
2.13.3.6. | – Enterococcus és Streptococcus-D csoportú | 1 590 |
2.13.3.7. | – Escherichia coli | 1 590 |
2.13.3.8. | – Lactobacillus | 1 590 |
2.13.3.9. | – Laktóz-fermentáló enterobaktérium (coliform) | 1 060 |
2.13.3.10. | – Listeria monocytogenes | 2 760 |
2.13.3.11. | – Mezofil aerob és fakultatív anaerob | 1 170 |
2.13.3.12. | – Ozmofil élesztő | 950 |
2.13.3.13. | – Penész és élesztő | 1 170 |
2.13.3.14. | – Pseudomonas aeruginosa | 1.590 |
2.13.3.15. | – Staphylococcus aureus | 1 590 |
2.13.3.16. | – Vibrio parahaemolyticus | 3 500 |
2.13.3.17. | – Yersinia enterocolitica | 2 120 |
2.13.4. | Egyéb kórokozó és feltételesen kórokozó baktérium azonosítása | 2 760 |
2.13.5. | Egyéb mikroba azonosítása | 2 120 |
2.13.6. | Entomológiai vizsgálat fertőzöttség vagy szennyezettség gyanúja esetén | 3 070 |
2.13.7. | Festett készítmények mikroszkópos vizsgálata | 1 800 |
2.13.8. | Kísérletiállat-oltás | 2 120 |
2.13.9. | Mezofil aerob és fakultatíve anaerob spórák számának meghatározása | 1 170 |
2.13.10. | Natív készítmények mikroszkópos vizsgálata | 1 060 |
2.13.11. | Nyers, füstölt kolbász, "lángolt" kolbász, szalámifélék, starterkultúrás termékek | |
kötelező Salmonella- és Staphylococcus-vizsgálata | ||
2.13.11.1. | - tételminősítésnél | 6 250 |
2.13.11.2. | – egyéb esetben, mintánként | 1 380 |
2.13.12. | Starterkultúra tisztasági vizsgálata (Salmonella, S. aureus, E. coli, szulfitred.-Clost- | |
ridium, penészgomba vizsgálat, dúsítás, izolálás, dentifikálás, csíraszám meghatáro- | ||
zása) | 11 870 | |
2.13.13. | Starterkultúra azonossági vizsgálata (hígítás, dúsítás, 10 telep izolálás és azonosítás) | 11 870 |
2.13.14. | Starterkultúra törzsek meghatározása, csíraszám ellenőrzése | |
2.13.14.1. | – egy starterkultúra esetében | 13 990 |
2.13.14.2. | – két starterkultúra esetében | 20 990 |
2.13.14.3. | – három starterkultúra esetében | 27 980 |
2.13.15. | Salmonella kimutatása | 2120 |
2.13.16. | Salmonella szerotípus meghatározása | 2 440 |
2.13.17. | Antibakteriális anyag kimutatása tejben | |
2.13.17.1. | – agardiffúziós eljárással | 2 330 |
2.13.17.2. | – antibiokontrollal | 1 480 |
2.13.17.3. | – Delvotesttel | 950 |
2.13.18. | Shigella sonnei, S. flexneri kimutatása | 7 210 |
2.13.19. | Baktériumok izolálása és azonosítása | 7 000 |
2.13.20. | Értékelés mikrobacsoportonként | 1 170 |
2.13.21. | Baktériumok identifikálása | 6 470 |
2.13.22. | Baktériumok kimutatása dúsítási eljárással | 6 040 |
2.13.23. | Baktériumok tipizálása | 7 100 |
2.13.24. | Ivóvíz egyszerű bakteriológiai vizsgálata (rutin) | 7 000 |
2.13.25. | Ivóvíz részletes bakteriológiai vizsgálata | 11 300 |
2.13.26. | Ivóvíz részletes bakteriológiai vizsgálata és P. aeruginosa meghatározása | 13 900 |
2.13.27. | Trichinella-vizsgálat, emésztéssel (maximum 50 sertésenként) | 2 120 |
2.13.28. | Trichinella-vizsgálat, mikroszkóppal (mintánként) | 640 |
2.14. | Radiológiai vizsgálat | |
2.14.1. | Alfa-sugárzás mérése | 9 430 |
2.14.2. | Cs 137 aktivitás koneentráció meghatározása | 10 920 |
2.14.3. | Energiaszelektív gamma-sugárzás mérése | 6 040 |
2.14.4. | Fémionfrakció aktivitás koncentráció meghatározása | 5 830 |
2.14.5. | Gamma-spektrometria | 19 400 |
2.14.6. | Gamma-spektrometria (3 óránál rövidebb idő) | 14 730 |
2.14.7. | Kálciumtartalom meghatározása | 7 950 |
2.14.8. | Kálium aktivitás koncentráció meghatározása | 7 950 |
2.14.9. | Összes béta-aktivitás koncentráció meghatározása | 4 240 |
2.14.10. | RIA meghatározása gamma-sugárzás alapján | 7 420 |
2.14.11. | RIA meghatározása lágy-béta méréssel | 10 490 |
2.14.12. | Röntgen emissziós analízis (REA) | 14 730 |
2.14.13. | Sr 90 + Y 90 aktivitás koncentráció meghatározása | 12 400 |
2.14.14. | Tricium aktivitás koncentráció meghatározása | 17 170 |
2.15. | Söripari termék vizsgálata | |
2.15.1. | Alfasavtartalom meghatározása | 7 740 |
2.15.2. | Eredeti extrakttartalom meghatározása | 2 440 |
2.15.3. | Értéktelen hányad és pelyvásság mértékének meghatározása | 1 170 |
2.15.4. | Habtartósság meghatározása | 850 |
2.15.5. | Látszólagos extrakttartalom meghatározása | 1 910 |
2.15.6. | Látszólagos végerjedésfok meghatározása | 3 070 |
2.15.7. | Összes szénhidráttartalom meghatározása | 2 440 |
2.15.8. | Pasztőrözöttség meghatározása | 850 |
2.15.9. | Sör szín meghatározása | 3 710 |
2.15.10. | Sűrűség meghatározás | 1 910 |
2.15.11. | Szén-dioxid meghatározása nyomásméréssel (gyors módszer) | 530 |
2.15.12. | Szén-dioxid meghatározása titrálással (döntő módszer) | 1 800 |
2.16. | Szesz-, likőripari termék vizsgálata | |
2.16.1. | Acetontartalom meghatározása | 1 380 |
2.16.2. | Aceton meghatározása GC-vel | 8 370 |
2.16.3. | Akroleintartalom kimutatása | 2 230 |
2.16.4. | Aldehidtartalom meghatározása | 1 800 |
2.16.5. | Denaturált szesz fenolftalein próba | 640 |
2.16.6. | Denaturált szesz lepárlási próba | 1 380 |
2.16.7. | Denaturált szesz sűrűség meghatározása | 1 910 |
2.16.8. | Észtertartalom meghatározása | 1 800 |
2.16.9. | Étkezési ecet acetaldehid-tartalom meghatározása | 1 800 |
2.16.10. | Étkezési ecet acetontartalom kimutatása | 1 170 |
2.16.11. | Étkezési ecet bepárlási maradék meghatározása | 1 380 |
2.16.12. | Étkezési ecet ecetsavtartalom meghatározása | 1 170 |
2.16.13. | Étkezési ecet fluoreszcencia próba | 1 170 |
2.16.14. | Étkezési ecet formaldehid-tartalom meghatározása | 3 180 |
2.16.15. | Étkezési ecet hangyasavtartalom kimutatása | 1 170 |
2.16.16. | Étkezési ecet metil-alkohol tartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.17. | Étkezési ecet oxidációs próba | 1 380 |
2.16.18. | Étkezési ecet szulfát-ion kimutatása | 850 |
2.16.19. | Finomszesz aldehidtartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.20. | Finomszesz bepárlási maradék meghatározása | 1 380 |
2.16.21. | Finomszesz észtertartalom meghatározása | 1800 |
2.16.22. | Finomszesz fluoreszcencia meghatározása | 1 170 |
2.16.23. | Finomszesz furfuroltartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.24. | Finomszesz kozmaolaj-tartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.25. | Finomszesz nehézfém-tartalom kimutatása | 640 |
2.16.26. | Finomszesz oxidációs próba | 1 380 |
2.16.27. | Finomszesz savtartalom meghatározása | 1 380 |
2.16.28. | Furfuroltartalom meghatározása | 2 230 |
2.16.29. | Hangyasavtartalom meghatározása direkt módszerrel | 1 380 |
2.16.30. | Hangyasav meghatározása GC-vel | 8 370 |
2.16.31. | Kénessav kimutatása | 530 |
2.16.32. | Kénessavtartalom meghatározása | 1380 |
2.16.33. | Kozmaolaj-tartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.34. | Metanoltartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.35. | Ólomtartalom meghatározása | 1 380 |
2.16.36. | Összes ciántartalom meghatározása | 1 800 |
2.16.37. | Réztartalom meghatározása határérték módszerrel | 1 380 |
2.16.38. | Réztartalom meghatározása spektrofotometriás módszerrel | 3 710 |
2.16.39. | Sósborszesz észtertartalom meghatározása | 1 800 |
2.16.40. | Sósborszesz mentoltartalom meghatározása | 3 710 |
2.16.41. | Szintetikus színező anyag kimutatása | 1 380 |
2.16.42. | Szintetikus színező anyag meghatározása | 7 740 |
2.16.43. | Tartóssági próba | 740 |
2.16.44. | Tojáslikőr tojástartalom meghatározása zsír alapján | 3 920 |
2.16.45. | Vastartalom kimutatása | 1 170 |
2.16.46. | Vastartalom meghatározása | 3 710 |
2.17. | Tartósított élelmiszer vizsgálata | |||
2.17.1. | Alkotórészek arányának meghatározása | 420 | ||
2.17.2. | Benzoesav-tartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 | ||
2.17.3. | Bulk-index szárítmányoknál | 3 600 | ||
2.17.4. | Ecetsavtartalom meghatározása kén-dioxid mellett | 2 760 | ||
2.17.5. | Ecetsavtartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.17.6. | Ecetsavtartalom meghatározása kén-dioxid, hangyasav mellett | 4 240 | ||
2.17.7. | Főzési idő meghatározása | 850 | ||
2.17.8. | Gesztenyekészítmény héjtartalom meghatározása | 850 | ||
2.17.9. | Gesztenyekészítmény vízoldható szárazanyag-tartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.17.10. | Glutaminsav meghatározása enzimesen | 5 090 | ||
2.17.11. | Gyorsfagyasztott termékek előfőzöttségének meghatározása | 850 | ||
2.17.12. | Gyorsfagyasztott termékek főzési próbája | 850 | ||
2.17.13. | Gyorsfagyasztott termékek hőmérséklet mérése | 530 | ||
2.17.14. | Gyorsfagyasztott zöldborsó szemkeveredés meghatározása | 640 | ||
2.17.15. | Gyorsfagyasztott zöldség alkoholban oldhatatlan rész meghatározása | 2 330 | ||
2.17.16. | Hangyasavtartalom meghatározása direkt módszerrel | 2 760 | ||
2.17.17. | Hangyasavtartalom meghatározása ecetsav mellett | 3 920 | ||
2.17.18. | Kénessavtartalom meghatározása desztillálással | 4 560 | ||
2.17.19. | Kénsavtartalom meghatározása jodometriásan | 3 710 | ||
2.17.20. | Méret meghatározása | 850 | ||
2.17.21. | Mustár konzisztencia meghatározása | 530 | ||
2.17.22. | Mustárolaj-tartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.17.23. | Nátriumglutamát-tartalom meghatározása VRK-val | 7 740 | ||
2.17.24. | Nitráttartalom meghatározása enzimesen | 5 090 | ||
2.17.25. | Nitráttartalom meghatározása fotometriás módszerrel | 3 920 | ||
2.17.26. | Nitráttartalom meghatározása ionszelektív elektróddal | 1 380 | ||
2.17.27. | Nitrittartalom meghatározása fotometriás módszerrel | 3 710 | ||
2.17.28. | Nitrittartalom meghatározása ionszelektív elektróddal | 1 380 | ||
2.17.29. | Növényi élelmiszerek mikroszkópos vizsgálata | 3 070 | ||
2.17.30. | Összes karotintartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 | ||
2.17.31. | Paradicsompor vízoldható színezéktartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 | ||
2.17.32. | Paradicsompor zsíroldható színezéktartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 | ||
2.17.33. | Paradicsomsűrítmény feketepont vizsgálata | 1 380 | ||
2.17.34. | Paradicsomsűrítmény Howard-szám vizsgálat | 2 330 | ||
2.17.35. | Pektintartalom meghatározása | 3 070 | ||
2.17.36. | Pektintartalom meghatározása (AOAC) | 17 070 | ||
2:17.37. | Szalicilsav-tartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.17.38. | Szulfittartalom meghatározása enzimesen | 5 090 | ||
2.17.39. | Tömített zárás vizsgálata | 420 | ||
2.17.40. | Vízaktivitás (aW) meghatározása tenziometriásan | 3 070 | ||
2.17.41. | Vízfelvevő-képesség meghatározása | 850 | ||
2.17.42. | Zöldborsó zsengeség meghatározása finométerrel | 850 | ||
2.18. | Tej, tejipari termékek vizsgálata | |||
2.18.1. | Állományvizsgálat penetrométerrel | 850 | ||
2.18.2. | Foszfatáz enzim kimutatása | 850 | ||
2.18.3. | Foszfatáz enzim meghatározása döntő módszerrel | 3 920 | ||
2.18.4. | Habtejszín keménység meghatározása | 530 | ||
2.16. | Szesz-, likőripari termék vizsgálata | |||
2.16.1. | Acetontartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.16.2. | Aceton meghatározása GC-vel | 8 370 | ||
2.16.3. | Akroleintartalom kimutatása | 2 230 | ||
2.16.4. | Aldehidtartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.16.5. | Denaturált szesz fenolftalein próba | 640 | ||
2.16.6. | Denaturált szesz lepárlási próba | 1 380 | ||
2.16.7. | Denaturált szesz sűrűség meghatározása | 1 910 | ||
2.16.8. | Észtertartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.16.9. | Étkezési ecet acetaldehid-tartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.16.10. | Étkezési ecet acetontartalom kimutatása | 1 170 | ||
2.16.11. | Étkezési ecet bepárlási maradék meghatározása | 1 380 | ||
2.16.12. | Étkezési ecet ecetsavtartalom meghatározása | 1 170 | ||
2.16.13. | Étkezési ecet fluoreszcencia próba | 1 170 | ||
2.16.14. | Étkezési ecet formaldehid-tartalom meghatározása | 3 180 | ||
2.16.15. | Étkezési ecet hangyasavtartalom kimutatása | 1 170 | ||
2.16.16. | Étkezési ecet metil-alkohol tartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.17. | Étkezési ecet oxidációs próba | 1 380 | ||
2.16.18. | Étkezési ecet szulfát-ion kimutatása | 850 | ||
2.16.19. | Finomszesz aldehidtartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.20. | Finomszesz bepárlási maradék meghatározása | 1 380 | ||
2.16.21. | Finomszesz észtertartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.16.22. | Finomszesz fluoreszcencia meghatározása | 1 170 | ||
2.16.23. | Finomszesz furfuroltartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.24. | Finomszesz kozmaolaj-tartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.25. | Finomszesz nehézfém-tartalom kimutatása | 640 | ||
2.16.26. | Finomszesz oxidációs próba | 1 380 | ||
2.16.27. | Finomszesz savtartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.16.28. | Furfuroltartalom meghatározása | 2 230 | ||
2.16.29. | Hangyasavtartalom meghatározása direkt módszerrel | 1 380 | ||
2.16.30. | Hangyasav meghatározása GC-vel | 8 370 | ||
2.16.31. | Kénessav kimutatása | 530 | ||
2.16.32. | Kénessavtartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.16.33. | Kozmaolaj-tartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.34. | Metanoltartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.35. | Ólomtartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.16.36. | Összes ciántartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.16.37. | Réztartalom meghatározása határérték módszerrel | 1 380 | ||
2.16.38. | Réztartalom meghatározása spektrofotometriás módszerrel | 3 710 | ||
2.16.39. | Sósborszesz észtertartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.16.40. | Sósborszesz mentoltartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.16.41. | Szintetikus színező anyag kimutatása | 1 380 | ||
2.16.42. | Szintetikus színező anyag meghatározása | 7 740 | ||
2.16.43. | Tartóssági próba | 740 | ||
2.16.44. | Tojáslikőr tojástartalom meghatározása zsír alapján | 3 920 | ||
2.16.45. | Vastartalom kimutatása | 1 170 | ||
2.16.46. | Vastartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.17. | Tartósított élelmiszer vizsgálata | |
2.17.1. | Alkotórészek arányának meghatározása | |
2.17.2. | Benzoesav-tartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 |
2.17.3. | Bulk-index szárítmányoknál | 3 600 |
2.17.4. | Ecetsavtartalom meghatározása kén-dioxid mellett | 2 760 |
2.17.5. | Ecetsavtartalom meghatározása | 1 380 |
2.17.6. | Ecetsavtartalom meghatározása kén-dioxid, hangyasav mellett | 4 240 |
2.17.7. | Főzési idő meghatározása | 850 |
2.17.8. | Gesztenyekészítmény héjtartalom meghatározása | 850 |
2.17.9. | Gesztenyekészítmény vízoldható szárazanyag-tartalom meghatározása | 1 380 |
2.17.10. | Glutaminsav meghatározása enzimesen | 5 090 |
2.17.11. | Gyorsfagyasztott termékek előfőzöttségének meghatározása | 850 |
2.17.12. | Gyorsfagyasztott termékek főzési próbája | 850 |
2.17.13. | Gyorsfagyasztott termékek hőmérséklet mérése | 530 |
2.17.14. | Gyorsfagyasztott zöldborsó szemkeveredés meghatározása | 640 |
2.17.15. | Gyorsfagyasztott zöldség alkoholban oldhatatlan rész meghatározása | 2 330 |
2.17.16. | Hangyasavtartalom meghatározása direkt módszerrel | 2 760 |
2.17.17. | Hangyasavtartalom meghatározása ecetsav mellett | 3 920 |
2.17.18. | Kénessavtartalom meghatározása desztillálással | 4 560 |
2.17.19. | Kénsavtartalom meghatározása jodometriásan | 3 710 |
2.17.20. | Méret meghatározása | 850 |
2.17.21. | Mustár konzisztencia meghatározása | 530 |
2.17.22. | Mustárolaj-tartalom meghatározása | 1 380 |
2.17.23. | Nátriumglutamát-tartalom meghatározása VRK-val | 7 740 |
2.17.24. | Nitráttartalom meghatározása enzimesen | 5 090 |
2.17.25. | Nitráttartalom meghatározása fotometriás módszerrel | 3 920 |
2.17.26. | Nitráttartalom meghatározása ionszelektív elektróddal | 1 380 |
2.17.27. | Nitrittartalom meghatározása fotometriás módszerrel | 3 710 |
2.17.28. | Nitrittartalom meghatározása ionszelektív elektróddal | 1 380 |
2.17.29. | Növényi élelmiszerek mikroszkópos vizsgálata | 3 070 |
2.17.30. | Összes karotintartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 |
2.17.31. | Paradicsompor vízoldható színezéktartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 |
2.17.32. | Paradicsompor zsíroldható színezéktartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 |
2.17.33. | Paradicsomsűrítmény feketepont vizsgálata | 1 380 |
2.17.34. | Paradicsomsűrítmény Howard-szám vizsgálat | 2 330 |
2.17.35. | Pektintartalom meghatározása | 3 070 |
2:17.36. | Pektintartalom meghatározása (AOAC) | 17 070 |
2.17.37. | Szalicilsav-tartalom meghatározása | 3 710 |
2.17.38. | Szulfittartalom meghatározása enzimesen | 5 090 |
2.17.39. | Tömített zárás vizsgálata | 420 |
2.17.40. | Vízaktivitás (aW) meghatározása tenziometriásan | 3 070 |
2.17.41. | Vízfelvevő-képesség meghatározása | 850 |
2.17.42. | Zöldborsó zsengeség meghatározása finométerrel | 850 |
2.18. | Tej, tejipari termékek vizsgálata | |
2.18.1. | Állományvizsgálat penetrométerrel | 850 |
2.18.2. | Foszfatáz enzim kimutatása | 850 |
2.18.3. | Foszfatáz enzim meghatározása döntő módszerrel | 3 920 |
2.18.4. | Habtejszín keménység meghatározása | 530 |
2.18.5. | Habtejszín térfogatnövekedés meghatározása | 530 |
2.18.6. | Ízesített tejesitalok üledéktartalom meghatározása | 530 |
2.18.7. | Laktáttartalom meghatározása | 3 922 |
2.18.8. | Maslitest-próba | 420 |
2.18.9. | Metilénkék próba | 420 |
2.18.10. | Presszó tejpor oldódási idő meghatározása | 530 |
2.18.11. | Rezazurin próba | 420 |
2.18.12. | Savanyú tejkészítmények sűrűség meghatározása piknométerrel | 1 910 |
2.18.13. | Savópor sűrűség meghatározása | 530 |
2.18.14. | Stroch-próba | 850 |
2.18.15. | Tartóssági próba | 420 |
2.18.16. | Tej fagyáspontcsökkenés meghatározása | 3 180 |
2.18.17. | Tej kálciumtartalmának meghatározása komplexometriával | 2 330 |
2.18.18. | Tej kálciumtartalmának meghatározása permanganometriával | 2 760 |
2.18.19. | Tej refrakciószám meghatározása | 1 380 |
2.18.20. | Tej tisztasági próba | 530 |
2.18.21. | Tej tompítottság vizsgálata titrálással | 1 380 |
2.18.22. | Tej Whiteside-próba | 210 |
2.18.23. | Tejipari alapanyag termék homogénezett vizsgálata | 1 170 |
2.18.24. | Tejpor/savkazein oldhatósági index meghatározása | 850 |
2.18.25. | Tejsűrűség meghatározása Mohr–Westphal-mérleggel | 950 |
2.18.26. | Tejsűrűség meghatározása piknométerrel | 1 910 |
2.18.27. | Tejsűrűség meghatározása tejfokmérővel | 850 |
2.18.28. | Tejszínhab keménység meghatározása | 420 |
2.18.29. | Tejszínhab léeresztés vizsgálat | 420 |
2.18.30. | Vaj vízeloszlás vizsgálat | 320 |
2.18.31. | Vaj vízmentes szárazanyag-tartalmának meghatározása | |
2.18.31.1. | – tájékoztató módszerrel | 2 330 |
2.18.31.2. | – döntő módszerrel | 3 180 |
2.18.32. | Vajszérum pH-meghatározása | 1 380 |
2.19. | Toxikológiai és szermaradvány-vizsgálat | |
2.19.1. | Anabolikus hormonok) meghatározása GC-vel, hormononként | 11 870 |
2.19.2. | Anabolikus hormonok meghatározása ELISA-val, hormononként | 10 070 |
2.19.3. | Arzéntartalom meghatározása fotometriával | 4 660 |
2.19.4. | Carbadox és egyéb szerek műszeres vizsgálata | 12 830 |
2.19.5. | Diquat- és paraquat-tartalom meghatározása spektrofotometriával | 7 740 |
2.19.6. | Ditiokarbamát meghatározása | 6 570 |
2.19.7. | Ditiokarbamátok meghatározása GC-vel | 10 070 |
2.19.8. | Egyéb peszticid maradékok meghatározása egyéb analitikai eljárással | 10 710 |
2.19.9. | Egyéb peszticid maradékok meghatározása HPLC eljárással | 20 990 |
2.19.10. | Egyéb peszticid maradékok meghatározása VRK eljárással | 8160 |
2.19.11. | Egyéb peszticidek műszeres vizsgálata | 10 490 |
2.19.12. | Egyéb peszticidmaradék meghatározása GC-vel | 19 930 |
2.19.13. | Elővizsgálat növényvédőszer-maradék megállapítására | 10 710 |
2.19.14. | Fenoxiecetsav-származékok meghatározása GC-vel | 10 490 |
2.19.15. | Formaldehid meghatározása fotometriával | 3 600 |
2.19.16. | Formaldehid meghatározása GC-vel | 8 160 |
2.19.17. | Foszforhidrogén-tartalom meghatározása GC-vel | 10 070 |
2.19.18. | Foszforhidrogén-tartalom meghatározása spektrofotometriával | 3 710 | ||
2.19.19. | Foszforhidrogén-tartalom meghatározása színreakcióval | 3 710 | ||
2.19.20. | Gyógyszer hatóanyagtartalom vizsgálata HPLC-vel és GC-vel | 12 300 | ||
2.19.21. | Hormonhatású gyomirtószer-maradék meghatározása GC-vel | 15 580 | ||
2.19.22. | Hormonvizsgálat DES-RIA-val | 8 480 | ||
2.19.23. | Kloramfenikol és gátlóanyagok műszeres vizsgálata | 9 960 | ||
2.19.24. | Klórozott szénhidrogének savra érzékeny (kapillár GC) | 17 490 | ||
2.19.25. | Klórozott szénhidrogének savra érzékeny (töltetes GC) | 11 660 | ||
2.19.26. | Klórozott szénhidrogének savra nem érzékeny (kapillár GC) | 13 990 | ||
2.19.27. | Klórozott szénhidrogének savra nem érzékeny (töltetes GC) | 10 710 | ||
2.19.28. | Kozmaolaj-tartalom meghatározása GC-vel | 10 070 | ||
2.19.29. | Metilbromid-tartalom meghatározása | 5 830 | ||
2.19.30. | Mikotoxinok meghatározása ELISA-val, toxinonként | 10 070 | ||
2.19.31. | Mikotoxinok meghatározása GC-vel, toxinonként | 13 990 | ||
2.19.32. | Mikotoxinok meghatározása HPLC-vel | 20 990 | ||
2.19.33. | Mikotoxinok meghatározása VRK-val: | |||
2.19.33.1. | –Aflatoxin (B1, B2, G1, G2) | 5 830 | ||
2.19.33.2. | – egyéb mikotoxinok | 4 450 | ||
2.19.34. | Organofoszfát meghatározása GC-vel | 15 370 | ||
2.19.35. | Organofoszfát meghatározása VRK-val | 8 480 | ||
2.19.36. | Organoklór meghatározása GC-vel | 15 370 | ||
2.19.37. | Piretroidok meghatározása GC-vel | 13 460 | ||
2.19.38. | Poliklórozott bifenilek meghatározása GC-vel | 18 340 | ||
2.19.39. | Sulfonamidok meghatározása VRK-val | 7 740 | ||
2.19.40. | Triazin-származékok meghatározása GC-vel | 15 370 | ||
2.20. | Üdítőital vizsgálata | |||
2.20.1. | Aflatoxin-Bi meghatározása RIA-val | 7 210 | ||
2.20.2. | Állátszósági meghatározása | 850 | ||
2.20.3. | Bepárlási maradék meghatározása | 1 380 | ||
2.20.4. | Kinintartalom meghatározása | 7 630 | ||
2.20.5. | Koffeintartalom meghatározása | 7 630 | ||
2.20.6. | Összes keménység meghatározása | 1 380 | ||
2.20.7. | Szabad klórtartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.20.8. | Széndioxid-tartalom meghatározása | 530 | ||
2.20.9. | Szikvíz fröccsentési próba | 210 | ||
2.21. | Vendéglátóipari termék vizsgálata | |||
2.21.1. | Fagylalt, parfé sűrűségének meghatározása | 2 010 | ||
2.21.2. | Gesztenyekészítmények héjtartalmának meghatározása | 740 | ||
2.21.3. | Kávéital vízoldható szárazanyag-tartalom meghatározása | 1 380 | ||
2.21.4. | Tejpor oldhatóság meghatározása fagylaltporban | 1 380 | ||
2.22. | A víz kémiai vizsgálata | |||
2.22.1. | Alumíniumtartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.22.2. | Ammónium-ion meghatározása | 1 800 | ||
2.22.3. | Bepárlási maradék meghatározása | 1 380 | ||
2.22.4. | Ivóvízvizsgálat egyszerű kémiai (rutin) | 11 300 | ||
2.22.5. | Fluoridtartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.22.6. | Foszfáttartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.22.7. | Jodidtartalom meghatározása | 2 440 | ||
2.22.8. | Klorid-ion meghatározása | 1 170 | ||
2.22.9. | Mangán-ion meghatározása | 3 710 | ||
2.22.10. | Nitráttartalom meghatározása | 3 920 | ||
2.22.11. | Nitrittartalom meghatározása | 3 710 | ||
2.22.12. | Ólomtartalom meghatározása spektrofotométerrel | 3 710 | ||
2.22.13. | Összes keménység meghatározása | 1 170 | ||
2.22.14. | Réztartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.22.15. | Szabad klórtartalom meghatározása | 1 800 | ||
2.22.16. | Vas-ion meghatározása | 3 710 | ||
2.22.17. | Víz mikroszkópos biológiai vizsgálata, egyszerű | 5 500 | ||
2.22.18. | Víz mikroszkópos biológiai vizsgálata, részletes | 9 500 | ||
2.22.19. | Víztoxikológiai vizsgálat (4 akut teszt) | |||
2.22.19.1. | – szennyvízből | 50 800 | ||
2.22.19.2. | – egyéb vízből | 26 300 | ||
2.23. | Zöldség, gyümölcs vizsgálata | |||
2.23.1. | Egészségi állapot vizsgálata | 950 | ||
2.23.2. | Érettségi fok vizsgálata | 420 | ||
2.23.3. | Friss fogyasztásra szánt gyümölcs és zöldség vizsgálata | |||
2.23.3.1. | – a tétel azonossági és megfelelési vizsgálata megkezdett 10 tonnádként | 4 500 | ||
2.23.3.2. | – a tétel munkaszüneti napon elvégzett azonossági és megfelelési vizsgálata meg- | |||
kezdett 10 tonnánként | 7 600 | |||
2.23.3.3. | – az áru alkalmassá tételét követé ismételt vizsgálat megkezdett 10 tonnánként | 4 500 | ||
2.23.3.4. | – a meghiúsult szállítás esetén, a rakományok számától függetlenül, esetenként | 3 900 | ||
2.23.3.5. | – ha az ellenőrnek i óránál többet kell várakoznia a vizsgálat elvégzésére, a megkez- | |||
dett óránkénti díj | 1 060 | |||
2.23.4. | Kénessavtartalom meghatározása desztillációs módszerrel | 3 600 | ||
2.23.5. | Mikroszkópos vizsgálat | 3 070 | ||
2.23.6. | Osztályozottság vizsgálata | 950 | ||
2.23.7. | Zsengeség vizsgálata | 850 | ||
2.24. | Zsír, olajipari termék vizsgálata | |||
2.24.1. | A-vitamin-tartalom meghatározása | 9 120 | ||
2.24.2. | Anizidin szám meghatározása | 3 710 | ||
2.24.3. | Antioxidáns-tartalom kimutatása GC-vel | 10 180 | ||
2.24.4. | Antioxidáns-tartalom kimutatása VRK-val | 5 830 | ||
2.24.5. | Antioxidáns-tartalom meghatározása VRK-val | 7 630 | ||
2.24.6. | Benzoesav-tartalom meghatározása margarinban, vizesfázisból | 13 040 | ||
2.24.7. | Cisz, cisz 1–4 pentadién szerkezetű zsírsav meghatározása | 5 410 | ||
2.24.8. | Csúszáspont meghatározása | 2 230 | ||
2.24.9. | Dermedéspont meghatározása Zsukov-módszerrel | 1 380 | ||
2.24.10. | El nem szappanosított rész meghatározása hexános módszerrel | 2 330 | ||
2.24.11. | Elszappanosítási szám meghatározása | 1 800 | ||
2.24.12. | Erukasav-tartalom meghatározása | 11 340 | ||
2.24.13. | Étolaj átlátszóság meghatározása | 850 | ||
2.24.14. | Hidroxil szám, acetil szám meghatározása | 2 760 | ||
2.24.15. | Izolált transz telítetlen komponens meghatározása | 10 180 | ||
2.24.16. | Jódszám meghatározása Wijs-módszerrel | 2 330 | ||
2.24.17. | Jódszínszám meghatározása | 1 380 | ||
2.24.18. | Napraforgóolaj viasztartalom meghatározása | 2 760 | ||
2.24.19. | Nikkeltartalom meghatározása margarinból, fotometriásan | 3 710 | ||
2.24.20. | Oldószertartalom meghatározása GC-vel | 10 280 | ||
2.24.21. | Oldószertartalom meghatározása szárításos módszerrel | 1 380 | ||
2.24.22. | Oxidált zsírsavtartalom meghatározása | 2 760 | ||
2.24.23. | Peroxidszám meghatározása | 7 840 | ||
2.24.24. | Savszám meghatározása | 9 220 | ||
2.24.25. | Sűrűség meghatározása areométerrel | 850 | ||
2.24.26. | Sűrűség meghatározása Mohr-Westphal-mérleggel | 950 | ||
2.24.27. | Sűrűség meghatározása piknométerrel | 1 910 | ||
2.24.28. | Szerves szennyeződés meghatározása | 2 760 | ||
2.24.29. | Tokoferoltartalom meghatározása | 7 100 | ||
2.24.30. | Tokoferoltartalom meghatározása (AOAC) | 12 400 | ||
2.24.31. | Törésmutató meghatározása | 850 | ||
2.24.32. | Zsiradékok A- és B-szám meghatározása | 2 760 | ||
2.24.33. | Zsiradékok dermedéspont meghatározása | 2 760 | ||
2.24.34. | Zsiradékok füstpontjának meghatározása | 3 710 | ||
2.24.35. | Zsiradékok poláros komponensének meghatározása | 4 350 | ||
2.24.36. | Zsiradékok szappantartalom meghatározása | 2 760 | ||
2.24.37. | Zsiradékok UV-fényelnyelésének meghatározása | 4 350 | ||
2.24.38. | Zsíroldószerben oldhatatlan rész meghatározása | 2 440 | ||
2.24.39. | Zsírsavösszetétel meghatározása GC-vel | 11 340 | ||
2.25. | Egyéb vizsgálatok | |||
2.25.1. | Alfa-galaktozid oligoszaharidok meghatározás (VRK) | 25 120 | ||
2.25.2. | Alkaloidok (morfin) meghatározás mákban (VRK) | 8 800 | ||
2.25.3. | Aminoplasztok (EXTR) | 11 660 | ||
2.25.4. | Aminósav összetétel meghatározás, analizátorral | 27 450 | ||
2.25.5. | Aromaanyagok GC-s vizsgálata | 11 660 | ||
2.25.6. | Az élelmiszer adalékanyagok tisztasági specifikációinak való megfelelőség vizsgálata | 11 660 | ||
2.25.7. | Azonosítás | 1 170 | ||
2.25.8. | Benzo/a/piren és egyéb detektálható PAH-ok meghatározása (VRK) élelmiszerekben | 16 540 | ||
2.25.9. | Benzo/a/piren és egyéb detektálható PAH-ok meghatározása (VRK) fehérolajban | 26 290 | ||
2.25.10. | Benzo/a/piren és egyéb detektálható PAH-ok meghatározása (VRK) gyurmában, | |||
csomagolóanyagban | 12 930 | |||
2.25.11. | Benzo/a/piren és egyéb detektálható PAH-ok meghatározása (VRK) makroparaf- | |||
finban | 31 480 | |||
2.25.12. | Benzo/a/piren és egyéb detektálható PAH-ok meghatározása (VRK) mikroparaffinban | 11 240 | ||
2.25.13. | BGA (EU) szerint (EXTR) | 13 990 | ||
2.25.14. | Biotin, meghatározás mikrobiológiai módszerrel | 19 500 | ||
2.25.15. | Cellofán (EXTR) | 11 660 | ||
2.25.16. | EDTA meghatározása, spektrofotom | 16 640 | ||
2.25.17. | Élelmi rost frakciók (vízben oldhatatlan) meghatározása (AOAC) | 17 490 | ||
2.25.18. | Élelmi rost frakciók (vízben oldható) meghatározása (AOAC) | 17 490 | ||
2.25.19. | Élelmi rost meghatározása (AOAC) | 22 370 | ||
2.25.20. | Emészthető fehérje, meghatározás Ackerman szerint | 15 370 | ||
2.25.21. | Etilbromid meghatározás (TITR) . | 5 940 | ||
2.25.22. | Etilénoxid meghatározás (GC) | 13 040 | ||
2.25.23. | FDA szerint (EXTR) | 9 430 | ||
2.25.24. | Fehérje frakciók meghatározás,(PAGE) | 18 340 | ||
2.25.25. | Festék leoldódás | 3 500 | ||
2.25.26. | Festék, ragasztó, egyéb készítmény | 11 660 | ||
2.25.27. | Finnsav meghatározás (fotometria) | 16 110 | ||
2.25.28. | Fluor meghatározás élelmiszerben (POT) | 9 430 | ||
2.25.29. | Fluor meghatározás ömlesztett sóban, konyhasóban (SPF) | 4 660 | ||
2.25.30. | Folsav meghatározás, mikrobiológiai módszerek | 20 560 | ||
2.25.31. | Ftálimidek meghatározás (UV spektrofotometria) | 8 160 | ||
2.25.32. | Gumi, szilikongumi meghatározás (EXTR) | 14 420 | ||
2.25.33. | Hisztamin meghatározás (SPF) | 10 710 | ||
2.25.34. | Jód meghatározás élelmiszerben (GC) | 20 990 | ||
2.25.35. | Jód meghatározás jódozott sóban (titrimetria) | 5 940, | ||
2.25.36. | Kerámiaedényekből kioldódó fémek meghatározása AAS-sel (pl. Pb, Cd, Cu, Zn) ~ , | 8160 | ||
2.25.37. | Kobalamin mikrobiológiai meghatározása | 22 470 | ||
2.25.38. | Koleszterin meghatározás (GLC) | 34 450 | ||
2.25.39. | Kombinált fólia vizsgálata (EXTR) | 16 220 | ||
2.25.40. | Konjugált dién vizsgálata (UV spektrofotometria) | 10 920 | ||
2.25.41. | Lágyító meghatározás élelmiszerből (GC) | 23 430 | ||
2.25.42. | Lágyító meghatározás műanyagból (GC) | 17 280 | ||
2.25.43. | Malondialdehid meghatározás (TBA spektrofotometria) | 10 070 | ||
2.25.44. | Metilhigany meghatározás (GC) | 13 010 | ||
2.25.45. | Monomer meghatározás (VC, sztirol) (GC) | 16 220 | ||
2.25.46. | Műanyag adalékanyag | 9 330 | ||
2.25.47. | Műbél vizsgálata (EXTR) | 10 600 | ||
2.25.48. | Macin meghatározása, mikrobiológiai módszerrel | 18 970 | ||
2.25.49 | O-fenil-fenol, bifenil-tartalom meghatározása | 9 540. | ||
2.25.50. | Pantotensav meghatározása, mikrobiológiai módszerrel | 19 930 | ||
2.25.51. | PET vizsgálata (EXTR) | 11 660, | ||
2.25.52. | Piridoxin meghatározása (HPLC) | 22 470 | ||
2.25.53. | Poliamid (EXTR) | 11 660 | ||
2.25.54. | Polietilén, polipropilén PVCvizsgálata (EXTR) | 11 660 | ||
2.25.55. | Polietilén, polipropilén tartály | 41 980 | ||
2.25.56. | Polisztirol vizsgálata [illóanyag, alkoholos (EXTR)] | 9 430 | ||
2.25.57. | Riboflavin meghatározása (HPLC) | 18 870 | ||
2.25.58. | Színkioldás meghatározása (EXTR) | 850 | ||
2.25.59. | Tagadólakk vizsgálata (EXTR) | 11 660 | ||
2.25.60. | Tartósítószerek VRK meghatározása | 7 630 | ||
2.25.61. | Teflon (EXTR) | 13 460 | ||
2.25.62. | Tiamin meghatározása (HPLC) | 19 720 | ||
2.25.63. | Tisztító-, fertőtlenítőszerek vizsgálata | |||
2.25.63.1. | Tisztító-, fertőtlenítőszerek vizsgálata – a szer teljes körű vizsgálata a használati | |||
utasításában megadott körülmények között in vitro | 48 970 | |||
2.25.63.2. | Tisztító-, fertőtlenítőszerek vizsgálata – minősítő vizsgálat paraméterenként (mik- | |||
roba, hőmérséklet, koncentráció, időtartam, szervesanyag-tartalom) | 2 760 | |||
2.25.64. | Tubus belsőlakk vizsgálata (EXTR) | 34 660 | ||
2.25.65. | Vanillin meghatározása (VRK) | 7 630 | ||