4/1961. (X. 14.) EüM rendelet

az élelmiszerforgalom közegészségügyi szabályainak megállapításáról

Az élelmiszerek és italok előállításáról és forgalmáról szóló 1958. évi 27. törvényerejű rendelet végrehajtása tárgyában kiadott 50/1958. (IX. 6.) Korm. rendelet 34. §-ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a kereskedelmi miniszterrel és a Fogyasztási Szövetkezetek Országos Tanácsával egyetértésben az alábbiakat rendelem:[1][2]

1. § (1) Az élelmiszerek forgalomba hozatalánál e rendelettel egyidejűleg kiadott közegészségügyi szabályokat kell megtartani.

(2) Az (1) bekezdésben említett közegészségügyi szabályokat e rendelet közzétételét követően megjelenő Népjóléti Közlöny, Ipari és Kereskedelmi Értesítő és SZÖVOSZ Tájékoztató közli.

2. §[3]

3. § Ez a rendelet és az egyidejűleg kiadott közegészségügyi szabályok 1961. évi december hó 1. napján lépnek hatályba; hatálybalépésükkel egyidejűleg a 3/1952. (III. 23.) EüM rendelet hatályát veszti.

Lábjegyzetek:

[1] Az 1958. évi 27. törvényerejű rendeletet az 1976. évi IV. törvény, az 50/1958. (IX. 6.) Korm. rendeletet pedig az 1022/1976. (VII. 11.) MT határozat, azt pedig az 1988. évi IV. törvény 19. §-ának (1) bekezdése hatályon kívül helyezte. Lásd az 1995. évi XC. törvényt és a végrehajtásáról szóló 1/1996. (I. 6.) FM-NM-IKM rendeletet.

[2] A Fogyasztási Szövetkezetek Országos Tanácsa megszűnt, helyette Fogyasztási Szövetkezetek Országos Szövetsége néven működik szervezet.

[3] A 2. § az 1968. évi I. törvény 117. §-ának (2) bekezdése értelmében hatálytalan.