40/2006. (X. 27.) EüM-FVM együttes rendelet
a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhető növényvédőszer-maradék mértékéről szóló 5/2002. (II. 22.) EüM-FVM együttes rendelet módosításáról
Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (10) bekezdésében, valamint a növényvédelemről szóló 2000. évi XXXV. törvény 65. §-ának (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:
1. §
A növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhető növényvédőszer-maradék mértékéről szóló 5/2002. (II. 22.) EüM-FVM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 1. számú melléklete e rendelet melléklete szerint módosul.
2. §
(1) Ez a rendelet - a (2) bekezdésben foglaltak kivételével - a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.
(2) E rendelet mellékletének 1., 3., 5-6., 8. és 19. pontja 2007. január 21-én lép hatályba.
(3)[1]
(4) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg
a) a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhető növényvédőszer-maradék mértékéről szóló 5/2002. (II. 22.) EüM-FVM együttes rendelet módosításáról szóló 55/2005. (XI. 23.) EüM-FVM együttes rendelet melléklete 2. pontjának "fenamidon" szövegrészei helyébe a "122. fenamidon" szövegrész, 3. pontjának "izoxaflutol" és "izoxaflutol(64) " szövegrészei helyébe a "202. izoxaflutol(64) " szövegrész, 4. pontjának "karfentrazon-etil" és "karfentrazon-etil(65) " szövegrészei helyébe a "212. karfentrazon-etil(65) " szövegrész, 5. pontjának "maleinsav-hidrazid" szövegrészei helyébe a "249. maleinsav-hidrazid" szövegrész, 6. pontjának "mekoprop (mekoprop-P) " és "mekoprop (mekoprop-P) (66) " szövegrészei helyébe "256. mekoprop (mekoprop-P) (66) " szövegrész, 7. pontjának "propizamid" szövegrészei helyébe a "331. propizamid" szövegrész, 8. pontjának "trifloxistrobin" szövegrészei helyébe a "387. trifloxistrobin" szövegrész lép;
b) az R.-nek a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhető növényvédőszer-maradékmértékéről szóló 5/2002. (II. 22.) EüM-FVM együttes rendelet módosításáról szóló 8/2006. (II. 27.) EüM-FVM együttes rendelet melléklete 14. pontjával megállapított, 2007. április 21-én hatályba lépő, a glifozát hatóanyaghoz tartozó kultúra-határérték előírásai a "tea (szárított) 2" szövegrészt követően a "cikória 10" előírással egészülnek ki.
(5) Ez a rendelet a következő európai uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 2005/48/EK irányelve (2005. augusztus 23.) a 86/362/EGK, a 86/363/EGK és a 90/642/EGK tanácsi irányelvnek a gabonafélékben, valamint egyes állati és növényi eredetű termékekben, illetve azok felületén található egyes peszticid-szermaradványok megengedett legmagasabb mértéke vonatkozásában történő módosításáról;
b) a Bizottság 2005/76/EK irányelve (2005. november 8.) a 90/642/EGK és a 86/362/EGK tanácsi irányelvnek a bennük a krezoxim-metilre, a ciromazinra, a bifentrinre, a metalaxilra és az azoxistrobinra vonatkozóan meghatározott megengedett legmagasabb szermaradvány-értékek tekintetében történő módosításáról;
c) a Bizottság 2006/30/EK irányelve (2006. március 13.) a 86/362/EGK, a 86/363/EGK és a 90/642/EGK tanácsi irányelvek mellékleteinek a benomil-csoport és a karbofurán megengedett legmagasabb határértékei tekintetében történő módosításáról;
d) a Bizottság 2006/60/EK irányelve (2006. július 7.) a 90/642/EGK tanácsi irányelv mellékleteinek trifloxistrobinra, tiabendazolra, abamektinre, benomilra, karbendazimre, tiofanát-metilre, miklobutanilre, glifozátra, trimetil-szulfóniumra, fenpropimorfra és klórmekvátra vonatkozó maximális maradékanyag-szintek tekintetében történő módosításáról.
Dr. Molnár Lajos s. k.,
egészségügyi miniszter
Gráf József s. k.,
földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter
Melléklet a 40/2006. (X. 27.) EüM-FVMegyüttes rendelethez
1. Az R. 1. számú melléklete 1. abamektin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
1. | abamektin] | "málna, szeder | *0,1 | |
egyéb ehető héjú kabakosok | *0,02 | |||
görögdinnye | 0,01 | KH" |
2. Az R. 1. számú mellékletének 30. benomil hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"30. | benomil | almatermésűek | 0,2 | |
cseresznye, meggy | 0,5 | |||
kajszibarack, nektarin, őszibarack | 0,2 | |||
ringló, szilva | 0,5 | |||
egyéb csonthéjasok | *0,1 | KH | ||
szőlő (csemege) | 0,3 | |||
szőlő (bor) | 0,5 | |||
ribiszke, málna, köszméte, szamóca | 0,1 | KH | ||
egyéb bogyós gyümölcsűek | *0,1 | KH | ||
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,1 | KH | ||
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,1 | KH | ||
citromfélék | 0,1 | KH | ||
papaya | 0,2 | |||
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, papaya) | 0,1 | KH | ||
paprika | 0,1 | KH | ||
paradicsom, padlizsán | *0,5 | |||
okra | *2 | |||
egyéb solanacea (kivéve burgonya) | *0,1 | KH | ||
uborka, cukkini | 0,1 | KH | ||
görögdinnye | 0,1 | KH | ||
egyéb kabakosok | *0,1 | KH | ||
zöldbab (hüvellyel), zöldborsó (hüvellyel) | *0,2 | |||
egyéb friss hüvelyes zöldségek | *0,1 | KH |
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
száraz hüvelyes zöldségek | *0,1 | KH | ||
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | 0,1 | KH | ||
hagymafélék | *0,1 | KH | ||
kelbimbó | *0,5 | |||
káposztafélék (kivéve kelbimbó) | *0,1 | KH | ||
leveles zöldségek | *0,1 | KH | ||
szárukért termesztett zöldségek | *0,1 | KH | ||
termesztett, vadon termő gombák | *0,1 | KH | ||
csemegekukorica | 0,1 | KH | ||
búza (szem), rozs (szem), tritikálé (szem) | 0,1 | KH | ||
árpa (szem), zab (szem) | 2 | |||
kukorica (áru) | 0,01 | KH | ||
cirok | 0,01 | KH | ||
egyéb gabonafélék | *0,01 | KH | ||
rizs | 0,01 | KH | ||
cukorrépa | ***1 | |||
burgonya | 0,1 | KH | ||
napraforgómag | 0,1 | KH | ||
szójabab | 0,2 | |||
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag, napraforgómag, szójabab) | *0,1 | KH | ||
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | ||
lucerna | ***1 | |||
komló (szárított) | *0,1 | KH | ||
tea (szárított) | 0,1 | KH | ||
menta, orvosi csucsor, gyűszűvirág | ***1 | |||
édeskömény, levendula, kistélizöld |
3. Az R. 1. számú mellékletének 177. sorában a "glifo-zát és izopropilamin sója" hatóanyag megnevezés helyébe a "glifozát" hatóanyagnév lép, valamint a sor az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
177. | glifozát] | "cikória | 10" |
4. Az R. 1. számú mellékletének 208. karbendazim hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"208. | karbenda- | alma | 0,2 | |
zim(36) | almatermésűek (kivéve alma) | *0,2 | ||
cseresznye | *0,5 | |||
meggy | 0,5 | |||
őszibarack, nektarin, kajszibarack | *0,2 | |||
ringló, szilva | *0,5 | |||
egyéb csonthéjasok | *0,1 | KH | ||
szőlő (csemege) | 0,3 | |||
szőlő (bor) | 0,5 | |||
bogyós gyümölcsűek | *0,1 | KH | ||
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,1 | KH | ||
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,1 | KH | ||
citromfélék | 0,1 | KH | ||
papaya | 0,2 | |||
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, papaya) | 0,1 | KH | ||
paprika | *0,1 | KH | ||
paradicsom, padlizsán | *0,5 | |||
okra | *2 | |||
egyéb solanacea (kivéve burgonya) | *0,1 | KH | ||
kabakosok | *0,1 | KH | ||
zöldbab (hüvellyel) | *0,2 | |||
zöldborsó (hüvellyel), takarmányborsó | 0,2 | |||
egyéb friss hüvelyes zöldségek | *0,1 | KH | ||
száraz hüvelyes zöldségek | *0,1 | KH | ||
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,1 | KH | ||
hagymafélék | *0,1 | KH | ||
kelbimbó | *0,5 | |||
káposztafélék (kivéve kelbimbó) | *0,1 | KH | ||
leveles zöldségek | *0,1 | KH | ||
szárukért termesztett zöldségek | *0,1 | KH | ||
termesztett, vadon termő gombák | *0,1 | KH | ||
csemegekukorica | 0,1 | KH | ||
búza (szem), rozs (szem), tritikálé (szem) | 0,1 | KH |
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
árpa (szem), zab (szem) | 2 | |||
kukorica (áru, siló) | 0,01 | KH | ||
egyéb gabonafélék | *0,01 | KH | ||
rizs | *0,01 | KH | ||
cukorrépa | ***0,1 | |||
burgonya | *0,1 | KH | ||
napraforgómag, repcemag, mustármag | 0,1 | KH | ||
szójabab | *0,2 | |||
gyapotmag, mákszem, lenmag, tökmag, olajtök, olajretek | *0,1 | KH | ||
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | ||
komló (szárított) | *0,1 | KH | ||
tea (szárított) | 0,1 | KH | ||
búza (szalma), árpa (szalma) | ***0,5 | " |
5. Az R. 1. számú melléklete 277. miklobutanil hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
277. | miklobutanil] | "zöldbab (hüvellyel) | *0,3" |
6. Az R. 1. számú melléklete 369. tiabendazol hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
369. | tiabendazol] | "cikória | *1" |
7. Az R. 1. számú mellékletének 374. tiofanát-metil hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"374. | tiofanát-metil | almatermésűek | 0,5 | |
cseresznye, meggy | 0,3 | |||
őszibarack, nektarin, kajszibarack | 2 | |||
ringló, szilva | *0,3 | |||
egyéb csonthéjasok | *0,1 | KH | ||
szőlő (csemege) | 0,1 | KH | ||
szőlő (bor) | 3 | |||
ribiszke, málna, köszméte, szamóca | 0,1 | KH | ||
egyéb bogyós gyümölcsűek | *0,1 | KH |
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,2 | |||
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,2 | |||
citromfélék | 0,1 | KH | ||
papaya | 1 | |||
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, papaya) | 0,1 | KH | ||
paprika | *0,1 | KH | ||
paradicsom, padlizsán | *2 | |||
okra | *1 | |||
egyéb solanacea (kivéve burgonya) | *0,1 | KH | ||
uborka | 0,1 | KH | ||
egyéb ehető héjú kabakosok | *0,1 | KH | ||
dinnyefélék, tökfélék | *0,3 | |||
hüvelyes zöldségek | *0,1 | KH | ||
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,1 | KH | ||
hagymafélék | *0,1 | KH | ||
kelbimbó | *1 | |||
káposztafélék (kivéve kelbimbó) | *0,1 | KH | ||
fejes saláta | *0,1 | KH | ||
spenót, sóska, petrezselyem-, zellerlevél, kapor | 0,1 | KH | ||
egyéb leveles zöldségek | *0,1 | KH | ||
szárukért termesztett zöldségek | *0,1 | KH | ||
csemegekukorica | *0,1 | KH | ||
termesztett, vadon termő gombák | *0,1 | KH | ||
búza (szem), rozs (szem), tritikálé (szem) | 0,05 | |||
árpa (szem), zab (szem) | 0,3 | |||
egyéb gabonafélék | *0,01 | KH | ||
rizs | *0,01 | KH | ||
cukorrépa | ***1 | |||
burgonya | 0,1 | KH | ||
szójabab | *0,3 | |||
napraforgómag | 0,1 | KH | ||
olajos magvúak (kivéve szójabab, napraforgómag, földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,1 | KH |
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | ||
komló (szárított) | *0,1 | KH | ||
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
8. Az R. 1. számú melléklete 387. trifloxistrobin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
387. | trifloxistrobin] | "ringló, szilva | 0,2 | |
zöldbab (hüvellyel) | 0,5" |
9. Az R. 1. számú melléklete 23. azoxistrobin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
23. | azoxistrobin] | "mangó, papaya | 0,2 | |
retek | *0,2 | |||
egyéb fejképző káposztafélék | *0,3 | |||
egyéb leveles káposztafélék | *5 | |||
kínai kel | 5" |
10. Az R. 1. számú melléklete 38. bifentrin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
38. | bifentrin] | "ribiszke | *0,5" |
11. Az R. 1. számú melléklete 64. ciromazin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
64. | ciromazin] | "zöldbab (hüvellyel), zöldborsó (hüvellyel) | *5 | |
sárgarépa | *1" |
12. Az R. 1. számú melléklete 119. etofumezát hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
119. | etofumezát(23)] | "petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya | *1 |
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
köménymag, borókamag, szerecsendió, bors (fekete, fehér), vanília hüvelyek | *0,5 | |||
egyéb fűszerek | *0,5" |
13. Az R. 1. számú melléklete 242. kresoxim-metil hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
242. | kresoxim-metil] | "póréhagyma | *5" |
14. Az R. 1. számú melléklete 259. metalaxil hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
259. | metalaxil] | "torma, retek | *0,1" |
15. Az R. 1. számú melléklete 260. metalaxil-M hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
260. | metalaxil-M(42 | "torma, retek | *0,1" |
16. Az R. 1. számú melléklete 303. pimetrozin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
303. | pimetrozin] | "leveles kel | *0,1" |
17. Az R. 1. számú melléklete 369. tiabendazol hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:
[Sorszám | Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
369. | tiabendazol] | "gránátalma | 0,05 | KH |
édes burgonya, jamgyökér, manióka | *15" |
18. Az R. 1. számú melléklete a következők szerint módosul:
a) a 23. azoxistrobin hatóanyag
aa) "déli gyümölcsök (kivéve: citromfélék, banán) 0,05 KH" szövegrésze helyébe a "déli gyümölcsök (kivéve citromfélék, banán, mangó, papaya) 0,05 KH" szövegrész lép;
ab) "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve: burgonya, sárgarépa, pasztinák, petrezselyemgyökér, zellergumó, torma, bakszakáll) *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya, sárgarépa, pasztinák, petrezselyemgyökér, retek, zellergumó, torma, bakszakáll) *0,05 KH" szövegrész lép;
ac) "kelkáposzta, kínai kel 5" szövegrésze helyébe a "kelkáposzta 0,3" szövegrész lép;
ad) "kelbimbó 0,1" szövegrésze helyébe a "kelbimbó 0,3" szövegrész lép;
ae) "egyéb virágzatukért termesztett és fejképző káposztafélék *0,05 KH" szövegrésze helyébe "egyéb virágzatukért termesztett káposztafélék *0,5" szövegrész lép;
b) a 64. ciromazin hatóanyag
ba) "hüvelyes zöldségek *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "hüvelyes zöldségek [kivéve zöldbab (hüvellyel), zöldborsó (hüvellyel) ] *0,05 KH" szövegrész lép;
bb) "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve: burgonya) *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve: burgonya, sárgarépa) *0,05 KH" szövegrész lép;
bc) "egyéb solanacea (kivéve: burgonya) *0,05 KH" szövegrész helyébe az "egyéb solanacea (kivéve: burgonya) *1" szövegrész lép;
bd) "petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya *15" szövegrész lép;
c) a 119. etofumezát hatóanyag "leveles zöldségek *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "leveles zöldségek (kivéve petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya) *0,05 KH" szövegrész lép;
d) a 233. klórmekvát hatóanyag "körte *0,3" szövegrésze helyébe a "körte *0,2" szövegrész lép;
e) a 242. kresoxim-metil hatóanyag "hagymafélék *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "hagymafélék (kivéve póréhagyma) *0,05 KH" szövegrész lép.
f) a 243. lambda-cihalotrin hatóanyag "egyéb spenótfélék *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "egyéb spenótfélék *0,5" szövegrész lép;
g) a 269. metomil hatóanyag "paprika 0,05 KH" szövegrésze helyébe a "paprika 0,2" szövegrész lép;
h) a 369. tiabendazol hatóanyag
ha) "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve: burgonya) *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve: burgonya, édes burgonya, jamgyökér, manióka) *0,05 KH" szövegrész lép;
hb) "papaya, gránátalma" szövegrésze helyébe a "papaya" szövegrész lép;
19. Az R. 1. számú melléklete a következők szerint módosul:
a) a 387. trifloxistrobin hatóanyag
aa) "bogyós gyümölcsűek (kivéve köszméte, ribiszke) *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "bogyós gyümölcsűek (kivéve köszméte, ribiszke, szamóca) *0,02 KH" szövegrész lép;
ab) "hüvelyes zöldségek *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "hüvelyes zöldségek [kivéve zöldbab (hüvellyel) ] *0,02 KH" szövegrész lép;
b) a 369. tiabendazol hatóanyag "leveles zöldségek *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "leveles zöldségek (kivéve cikória) *0,05 KH" szövegrész lép;
c) az 1. abamektin hatóanyag
ca) "bogyós gyümölcsűek (kivéve szamóca) *0,01 KH" szövegrésze helyébe a "bogyós gyümölcsűek (kivéve málna, szamóca, szeder) *0,01 KH" szövegrész lép;
cb) "uborka, görögdinnye 0,01 KH" szövegrésze helyébe az "uborka 0,02" szövegrész lép;
cc) "kabakosok (kivéve uborka, görögdinnye) *0,01 KH" szövegrésze helyébe az "egyéb nem ehető héjú kabakosok *0,01 KH" szövegrész lép;
d) a 277. miklobutanil hatóanyag "hüvelyes zöldségek *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "hüvelyes zöldségek [kivéve zöldbab (hüvellyel) ] *0,02 KH" szövegrész lép;
e)[2]
f)[3]
g) a 136. fenpropimorf hatóanyag "póréhagyma *0,5" szövegrésze helyébe a "póréhagyma *1" szövegrész lép.
20. Az R. 1. számú melléklete MAGYARÁZAT részének (36) pontja helyébe a következő szöveg lép:
"(36) karbendazim, benomil + karbendazim együttes mennyisége karbendazimban kifejezve"
21. Az R. 1. számú mellékletének MAGYARÁZAT része a következő (68)-(75) pontokkal egészül ki:
"(68) mezotrion, mezotrion + MNBA (4-metil-szulfo-nil-2-nitrobenzoesav) együttes mennyisége mezotrionban kifejezve
(69) flufenacet, a flufenacet - egyenértékben kifejezett N fluorofenil-N-izopropil molekula tartalmazó vegyületek összessége
(70) jodoszulfuron-metil Na, a jodoszulfuron-metil sói jodoszulfuron-metilben kifejezve
(71) klórprofám, klórprofám + 3-klór-anilin együttes mennyisége klórprofámban kifejezve, burgonyában, szermaradék-meghatározása kizárólag klórprofámra
(72) dimetenamid-P, dimetenamid és izomérjeinek együttes mennyisége
(73) ioxinil, ioxinil + észtereinek együttes mennyisége, ioxinilben kifejezve
(74) mepanipirim, mepanipirim + (2-anilin-4-hid-roxi-propil)-6-metilpirimidin metabolit együttes mennyisége, mepanipirimben kifejezve
(75) propoxikarbazon, propoxikarbazon + sói + 2-hid-roxi-propoxi-propoxikarbazon, propoxikarbazonban kifejezve"
Lábjegyzetek:
[1] Hatályon kívül helyezte a 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM együttes rendelet 3. § (3) bekezdése c) pontja. Hatálytalan 2007.04.12.
[2] Hatályon kívül helyezte a 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM együttes rendelet 3. § (3) bekezdése c) pontja. Hatálytalan 2007.04.12.
[3] Hatályon kívül helyezte a 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM együttes rendelet 3. § (3) bekezdése c) pontja. Hatálytalan 2007.04.12.