8/2006. (II. 27.) EüM-FVM együttes rendelet
a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhető növényvédőszer-maradék mértékéről szóló 5/2002. (II. 22.) EüM-FVM együttes rendelet módosításáról
Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (10) bekezdésében, valamint a növényvédelemről szóló 2000. évi XXXV. törvény 65. §-a (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:
1. §[1]
2. §
Az R. 1. számú melléklete e rendelet melléklete szerint módosul.
3. §
(1) Ez a rendelet - a (2) bekezdésben foglaltak kivételével - a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.
(2) E rendelet mellékletének
a) 1-9. pontja 2007. február 24-én,
b) 10-22. pontja 2007. április 21-én,
c) 23-24. és 30. a)-g) pontja 2006. április 27-én,
d) 25-29. és 30 h)-t) pontja 2006. május 10-én lép hatályba.
4. §
Ez a rendelet a következő uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 2005/48/EK irányelve (2005. augusztus 23.) a 86/362/EGK, a 86/363/EGK és a 90/642/EGK tanácsi irányelvnek a gabonafélékben, valamint egyes állati és növényi eredetű termékekben, illetve azok felületén található egyes peszticid-szermaradványok megengedett legmagasabb mértéke vonatkozásában történő módosításáról,
b) a Bizottság 2005/70/EK irányelve (2005. október 20.) a gabonafélékben, valamint az egyes állati és növényi eredetű termékekben, illetve azok felületén található egyes peszticid-szermaradványok megengedett legmagasabb mértékének meghatározása tekintetében a 76/895/EGK, 86/362/EGK, 86/363/EGK és a 90/642/EGK tanácsi irányelvek módosításáról (1., 2., 4. cikk, I., II., V. és VI. melléklet),
c) a Bizottság 2005/74/EK irányelve (2005. október 25.) a 90/642/EGK tanácsi irányelvnek az abban rögzített etofumezát, lambda-cihalotrin, metomil, pimetrozin és tia-bendazol szermaradvány legmagasabb mértékére tekintettel történő módosításáról,
d) a Bizottság 2005/76/EK irányelve (2005. november 8.) a 90/642/EGK és a 86/362/EGK tanácsi irányelvnek a bennük a krezoxim-metilre, a ciromazinra, a bifentrinre, a metalaxilra és az azoxistrobinra vonatkozóan meghatározott megengedett legmagasabb szermaradvány értékek tekintetében történő módosításáról.
Dr. Rácz Jenő s. k.,
egészségügyi miniszter
Pásztohy András s. k.,
földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi politikai államtitkár
Melléklet a 8/2006. (II. 27.) EüM-FVM együttes rendelethez
1. Az R. 1. számú mellékletének flufenacet hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[2]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"flufenacet(69) | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
kukorica (áru, siló, takarmány) | 0,05 | KH | |
gabonafélék (kivéve kukorica) | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
burgonya | 0,1 | ||
napraforgómag | 0,05 | KH | |
olajos magvúak (kivéve napraforgómag, földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,05 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH" |
2. Az R. 1. számú mellékletének fosztiazát hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[3]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"fosztiazát | almatermésűek | *0,02 | KH |
csonthéjasok | *0,02 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,02 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,02 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citromfélék | 0,02 | KH | |
banán | 0,05 | ||
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, banán) | 0,02 | KH | |
paprika, paradicsom | 0,02 | KH | |
padlizsán | *0,02 | KH | |
uborka | 0,02 | KH | |
kabakosok (kivéve uborka) | *0,02 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
hagymafélék | *0,02 | KH | |
káposztafélék | *0,02 | KH | |
leveles zöldségek | *0,02 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
gabonafélék | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | 0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,05 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH" |
3. Az R. 1. számú mellékletének iprodion hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[4]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"iprodion | almatermésűek | 5 | |
csonthéjasok | 3 | ||
szőlő (bor, csemege) | 10 | ||
szamóca | 15 | ||
vadon termő bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
egyéb bogyós gyümölcsűek | *10 | ||
dió, mandula, gesztenye | *0,02 | KH | |
mogyoró | *0,2 | ||
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citrom | 5 | ||
mandarin | 1 | ||
citromfélék (kivéve citrom, mandarin) | 0,02 | KH | |
kivi | 5 | ||
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, kivi) | 0,02 | KH | |
paprika, paradicsom | 5 | ||
padlizsán | *5 | ||
uborka, cukkíni | *2 | ||
dinnyefélék, tökfélék | *1 | ||
zöldbab (hüvellyel) | *5 | ||
zöldbab (fejtett) | *0,02 | KH | |
zöldborsó (hüvellyel) | *2 | ||
zöldborsó (fejtett) | *0,3 | ||
egyéb friss hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
száraz hüvelyes zöldségek | *0,2 | ||
sárgarépa | 0,3 | ||
zellergumó, pasztinák | 0,3 | ||
torma | *0,1 | ||
retek | *0,3 | ||
egyéb gyökér- és gumós zöldségek | *0,02 | KH | |
vöröshagyma | 0,2 | ||
zöldhagyma | *3 |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
fokhagyma, mogyoróhagyma | *0,2 | ||
egyéb hagymafélék | *0,02 | KH | |
kelbimbó | *0,5 | ||
kínai kel | *5 | ||
fejeskáposzta | 5 | ||
kelkáposzta | *0,02 | KH | |
egyéb fejképző és leveles káposztafélék | *0,02 | KH | |
brokkoli, karfiol | *0,1 | ||
egyéb virágzatukért termesztett káposztafélék | *0,1 | ||
karalábé | *0,02 | KH | |
fejessaláta | 10 | ||
endívia, galambbegy saláta, zsázsa | *10 | ||
vízitorma | *0,02 | KH | |
cikória | *0,2 | ||
spenót, sóska, mángold | *0,02 | KH | |
petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya | *10 | ||
rebarbara | *0,2 | ||
szárukért termesztett zöldségek (kivéve rebarbara) | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH | |
búza (szem), árpa (szem), zab (szem) | *0,5 | ||
gabonafélék [kivéve árpa (szem), búza (szem), zab (szem)] | *0,02 | KH | |
rizs | *3 | ||
cukorrépa | ***0,2 | ||
burgonya | *0,02 | KH | |
napraforgómag | 0,5 | ||
repcemag | *0,5 | ||
lenmag | *0,5 | ||
szójabab, gyapotmag, mustármag, mákszem, tökmag, olajtök, olajretek | *0,02 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,02 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
4. Az R. 1. számú mellékletének jodoszulfuron-metil Na hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[5]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"jodoszulfuron-metil Na(70) | almatermésűek | *0,02 | KH |
csonthéjasok | *0,02 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,02 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,02 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citromfélék | 0,02 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,02 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,02 | KH | |
kabakosok | *0,02 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
hagymafélék | *0,02 | KH | |
káposztafélék | *0,02 | KH | |
leveles zöldségek | *0,02 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
árpa (szem), búza (szem) | 0,02 | KH | |
gabonafélék [kivéve árpa (szem), búza (szem)] | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | *0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,02 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,02 | KH | |
komló (szárított) | *0,05 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH | |
árpa (szalma), búza (szalma) | ***0,05" |
5. Az R. 1. számú mellékletének mezotrion hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[6]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"mezotrion(68) | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
kukorica (áru, csemege) | 0,05 | KH | |
gabonafélék (kivéve kukorica) | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
burgonya | *0,05 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH | |
kukorica (siló, takarmány, vetőmag) | ***0,01" |
6. Az R. 1. számú mellékletének molinát hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[7]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"molinát | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
gabonafélék | *0,05 | KH | |
rizs | 0,05 | KH | |
burgonya | *0,05 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
7. Az R. 1. számú mellékletének pikoxistrobin hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[8]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"pikoxistrobin | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
árpa (szem), zab (szem) | 0,2 | KH | |
búza (szem), rozs (szem), tritikálé (szem) | 0,05 | KH | |
gabonafélék [kivéve kalászosok (szem)] | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
burgonya | *0,05 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
8. Az R. 1. számú mellékletének propikonazol hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[9]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"propikonazol | almatermésűek | *0,05 | KH |
őszibarack, nektarin, kajszibarack | *0,2 | ||
cseresznye, meggy, ringló, szilva | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | 0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
banán | 0,1 |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, banán) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
zöldborsó (hüvellyel), takarmányborsó | 0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek [kivéve zöldborsó (hüvellyel)] | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
póréhagyma | *0,1 | ||
hagymafélék (kivéve póréhagyma) | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
árpa (szem), zab (szem) | 0,2 | ||
kalászosok [kivéve árpa (szem), zab (szem)] | 0,05 | KH | |
cirok | 0,05 | KH | |
egyéb gabonafélék | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
cukorrépa (test) | ***0,05 | ||
cukorrépa (fej, levél) | ***0,1 | ||
burgonya | *0,05 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,1 | KH | |
földimogyoró | 0,2 | ||
kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH | |
kalászosok (szalma) | ***0,5 | ||
zöldborsó (szár és levél) |
9. Az R. 1. számú melléklete a sziltiofam új hatóanyag szermaradvány értékeivel egészül ki:[10]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"sziltiofam | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
gabonafélék | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
burgonya | *0,05 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
10. Az R. 1. számú mellékletének brómoxinil hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[11]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"brómoxinil | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paradicsom, paprika, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
kukorica (áru, siló) | 0,1 | ||
kalászosok (szem) | 0,05 | KH | |
gabonafélék [kivéve kalászosok (szem), kukorica] | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
burgonya | *0,05 | KH | |
napraforgómag, repcemag | 0,1 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
olajos magvúak (kivéve napraforgómag, repcemag, földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,1 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
11. Az R. 1. számú mellékletének dimetenamid-P hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[12]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"dimetenamid-P(72) | almatermésűek | *0,01 | KH |
csonthéjasok | *0,01 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,01 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,01 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,01 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,01 | KH | |
citromfélék | 0,01 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,01 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,01 | KH | |
kabakosok | *0,01 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,01 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,01 | KH | |
hagymafélék | *0,01 | KH | |
káposztafélék | *0,01 | KH | |
leveles zöldségek | *0,01 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,01 | KH | |
csemegekukorica | *0,01 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,01 | KH | |
kukorica (áru, takarmány) | 0,01 | KH | |
gabonafélék (kivéve kukorica) | *0,01 | KH | |
rizs | *0,01 | KH | |
burgonya | *0,01 | KH | |
napraforgómag, repcemag, szójabab | 0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve napraforgómag, repcemag, szójabab, földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,02 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,02 | KH | |
komló (szárított) | *0,02 | KH | |
tea (szárított) | 0,02 | KH" |
12. Az R. 1. számú mellékletének flazaszulfuron hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[13]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"flazaszulfuron | almatermésűek | *0,01 | KH |
csonthéjasok | *0,01 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | 0,02 | ||
bogyós gyümölcsűek | *0,01 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,01 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,01 | KH | |
citromfélék | 0,02 | ||
olívabogyó | 0,02 | ||
déligyümölcsök (kivéve citromfélék, olívabogyó) | 0,01 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,01 | KH | |
kabakosok | *0,01 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,01 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,01 | KH | |
hagymafélék | *0,01 | KH | |
káposztafélék | *0,01 | KH | |
leveles zöldségek | *0,01 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,01 | KH | |
csemegekukorica | *0,01 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,01 | KH | |
gabonafélék | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | *0,01 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,02 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,02 | KH | |
komló (szárított) | *0,02 | KH | |
tea (szárított) | 0,02 | KH" |
13. Az R. 1. számú melléklete a flurtamon új hatóanyag szermaradvány értékeivel egészül ki:[14]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"flurtamon | almatermésűek | *0,02 | KH |
csonthéjasok | *0,02 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,02 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,02 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citromfélék | 0,02 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,02 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,02 | KH | |
kabakosok | *0,02 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
hagymafélék | *0,02 | KH | |
káposztafélék | *0,02 | KH | |
leveles zöldségek | *0,02 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH | |
gabonafélék | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | *0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,05 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH" |
14. Az R. 1. számú mellékletének glifozát hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[15]
15. Az R. 1. számú mellékletének ioxinil hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[16]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"ioxinil(73) | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
sárgarépa, pasztinák | *0,2 | ||
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya, sárgarépa, pasztinák) | *0,05 | KH | |
vöröshagyma | 0,2 | ||
hagymafélék (kivéve vöröshagyma) | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
gabonafélék | *0,05 | KH | |
rizs | *0,05 | KH | |
burgonya | *0,05 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,1 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
16. Az R. 1. számú mellékletének klórprofám hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[17]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"klórprofám(71) | almatermésűek | *0,05 | KH |
csonthéjasok | *0,05 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,05 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,05 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,05 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,05 | KH | |
citromfélék | 0,05 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,05 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,05 | KH | |
kabakosok | *0,05 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,05 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,05 | KH | |
hagymafélék | *0,05 | KH | |
káposztafélék | *0,05 | KH | |
leveles zöldségek | *0,05 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,05 | KH | |
csemegekukorica | *0,05 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,05 | KH | |
gabonafélék | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | 10 | ||
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,1 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,1 | KH | |
komló (szárított) | *0,1 | KH | |
tea (szárított) | 0,1 | KH" |
17. Az R. 1. számú melléklete a mepanipirim új hatóanyag szermaradvány értékeivel egészül ki:[18]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"mepanipirim(74) | almatermésűek | *0,01 | KH |
csonthéjasok | *0,01 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *3 |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
szamóca | *2 | ||
bogyós gyümölcsűek (kivéve szamóca) | *0,01 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,01 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,01 | KH | |
citromfélék | 0,01 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,01 | KH | |
paradicsom | *1 | ||
paprika, padlizsán | *0,01 | KH | |
kabakosok | *0,01 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,01 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,01 | KH | |
hagymafélék | *0,01 | KH | |
káposztafélék | *0,01 | KH | |
leveles zöldségek | *0,01 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,01 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,01 | KH | |
csemegekukorica | *0,01 | KH | |
gabonafélék | *0,01 | KH | |
rizs | *0,01 | KH | |
burgonya | *0,01 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,02 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,02 | KH | |
komló (szárított) | *0,02 | KH | |
tea (szárított) | 0,02 | KH" |
18. Az R. 1. számú mellékletének piraklostrobin hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[19]
19. Az R. 1. számú melléklete a propoxikarbazon új hatóanyag alábbi szermaradvány értékeivel egészül ki:[20]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"propoxikarbazon(75) | almatermésűek | *0,02 | KH |
csonthéjasok | *0,02 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | *0,02 | KH | |
bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,02 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citromfélék | 0,02 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,02 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,02 | KH | |
kabakosok | *0,02 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
hagymafélék | *0,02 | KH | |
káposztafélék | *0,02 | KH | |
leveles zöldségek | *0,02 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH | |
gabonafélék | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
burgonya | *0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,02 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,02 | KH | |
komló (szárított) | *0,05 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH" |
20. Az R. 1. számú mellékletének quinoxifen hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[21]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"quinoxifen | almatermésűek | *0,02 | KH |
cseresznye, meggy | *0,3 | ||
csonthéjasok (kivéve cseresznye, meggy) | *0,02 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | 1 | ||
szamóca | *0,3 | ||
szeder, málna | *0,02 | KH | |
egyéb vesszőn termő bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
áfonya, ribiszke, köszméte | *1 | ||
vadon termő bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,02 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citromfélék | 0,02 | KH | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,02 | KH | |
paprika, paradicsom, padlizsán | *0,02 | KH | |
uborka, cukkini | *0,02 | KH | |
dinnyefélék, tökfélék | *0,05 | ||
hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
hagymafélék | *0,02 | KH | |
káposztafélék | *0,02 | KH | |
leveles zöldségek | *0,02 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH | |
búza (szem), rozs (szem), tritikálé (szem) | *0,02 | KH | |
árpa (szem), zab (szem) | *0,2 | ||
gabonafélék [kivéve kalászosok (szem)] | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | *0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,5 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH" |
21. Az R. 1. számú melléklete a trimetil-szulfónium kation (glifozát felhasználás esetén) új hatóanyag szermaradvány értékeivel egészül ki:[22]
22. Az R. 1. számú mellékletének zoxamid hatóanyaghoz tartozó sorainak szövege helyébe a következő szövegrész lép:[23]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
"zoxamid | almatermésűek | *0,02 | KH |
csonthéjasok | *0,02 | KH | |
szőlő (bor, csemege) | 5 | ||
bogyós gyümölcsűek | *0,02 | KH | |
dió, mandula, mogyoró, gesztenye | *0,02 | KH | |
kókuszdió, makadám dió, pisztácia, kesudió, pekándió | 0,02 | KH | |
citromfélék | 0,02 | KH |
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg] | |
déligyümölcsök (kivéve citromfélék) | 0,02 | KH | |
paradicsom | 0,5 | ||
egyéb solanacea (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
kabakosok | *0,02 | KH | |
hüvelyes zöldségek | *0,02 | KH | |
gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) | *0,02 | KH | |
hagymafélék | *0,02 | KH | |
káposztafélék | *0,02 | KH | |
leveles zöldségek | *0,02 | KH | |
szárukért termesztett zöldségek | *0,02 | KH | |
csemegekukorica | *0,02 | KH | |
termesztett, vadon termő gombák | *0,02 | KH | |
gabonafélék | *0,02 | KH | |
rizs | *0,02 | KH | |
burgonya | 0,02 | KH | |
olajos magvúak (kivéve földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag) | *0,05 | KH | |
földimogyoró, kakaóbab, nyerskávé, szezámmag | 0,05 | KH | |
komló (szárított) | *0,05 | KH | |
tea (szárított) | 0,05 | KH" |
23. Az R. 1. számú melléklete etofumezát hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:[24]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
etofumezát ] | |||
"petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya | *1 | ||
köménymag, borókamag, szerecsendió, bors (fekete, fehér), vanília hüvelyek | *0,5 | ||
egyéb fűszerek | *0,5" |
24. Az R. 1. számú melléklete tiabendazol hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:[25]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
tiabendazol] | |||
"gránátalma | 0,05 | KH | |
édes burgonya, jamgyökér, manióka | *15" |
25. Az R. 1. számú melléklete azoxistrobin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:[26]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
azoxistrobin] | |||
"retek | *0,2 | ||
egyéb fejképző káposztafélék | *0,3 | ||
egyéb leveles káposztafélék | *5" |
26. Az R. 1. számú melléklete ciromazin hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírásokkal egészül ki:[27]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
ciromazin] | |||
"egyéb solanacea (kivéve burgonya) | *1 | ||
zöldbab (hüvellyel), zöldborsó (hüvellyel) | *5 | ||
sárgarépa | *1" |
27. Az R. 1. számú melléklete kresoxim-metil hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:[28]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
kresoxim-metil] | |||
"póréhagyma | *5" |
28. Az R. 1. számú melléklete metalaxil hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:[29]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
metalaxil] | |||
torma, retek | *0,1" |
29. Az R. 1. számú melléklete metalaxil-M hatóanyaga az alábbi kultúra-határérték előírással egészül ki:[30]
[Hatóanyag | Kultúra | Határérték mg/kg | |
metalaxil-M] | |||
"torma, retek | *0,1" |
30. Az R. 1. számú mellékletében az alábbi hatóanyag-kultúra párok egyes határértékei a következők szerint módosulnak:[31][32]
a) az etofumezát hatóanyag "leveles zöldségek *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "leveles zöldségek (kivéve petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya) *0,05 KH" szövegrész lép;
b) a lambda-cihalotrin hatóanyag "egyéb solanacea (kivéve burgonya) *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "egyéb solanacea (kivéve burgonya) *0,05 KH" szövegrész lép;
c) a lambda-cihalotrin hatóanyag "spenót, sóska, mán-gold *0,5" szövegrésze helyébe a "spenót *0,5" szövegrész lép;
d) a lambda-cihalotrin hatóanyag "egyéb spenótfélék *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "egyéb spenótfélék *0,5" szövegrész lép;
e) a metomil hatóanyag "paprika 0,05 KH" szövegrésze helyébe a "paprika 0,2" szövegrész lép;
f) a pimetrozin hatóanyag "leveles kel *0,02 KH" szövegrésze helyébe a "leveles kel *0,1" szövegrész lép;
g) a tiabendazol hatóanyag "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya, édes burgonya, jamgyökér, manióka) *0,05 KH" szövegrész lép;
h) az azoxistrobin hatóanyag "mangó, papaya 0,05 KH" szövegrésze helyébe a "mangó, papaya 0,2" szövegrész lép;
i) az azoxistrobin hatóanyag "déli gyümölcsök (kivéve citromfélék, banán) 0,05 KH" szövegrésze helyébe a "déli gyümölcsök (kivéve citromfélék, banán, mangó, papaya) 0,05 KH" szövegrész lép;
j) az azoxistrobin hatóanyag "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya, sárgarépa, pasztinák, petrezselyemgyökér, zellergumó, torma, bakszakáll) *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya, sárgarépa, pasztinák, petrezselyemgyökér, retek, zellergumó, torma, bakszakáll) *0,05 KH" szövegrész lép;
k) az azoxistrobin hatóanyag "kelkáposzta 5" szövegrésze helyébe a "kelkáposzta 0,3" szövegrész lép;
l) az azoxistrobin hatóanyag "kelbimbó 0,1" szövegrésze helyébe a "kelbimbó 0,3" szövegrész lép;
m) az azoxistrobin hatóanyag "egyéb virágzatukért termesztett és fejképző káposztafélék *0,05 KH" szövegrésze helyébe "egyéb virágzatukért termesztett káposztafélék *0,5" szövegrész lép;
n) a bifentrin hatóanyag "ribiszke *0,05 KH" szövegrésze helyébe "ribiszke *0,5" szövegrész lép;
o) a ciromazin hatóanyag "paprika *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "paprika *1" szövegrész lép;
p) a ciromazin hatóanyag "hüvelyes zöldségek *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "hüvelyes zöldségek [kivéve zöldbab (hüvellyel), zöldborsó (hüvellyel) ] *0,05 KH" szövegrész lép;
r) a ciromazin hatóanyag "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya) *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "gyökér- és gumós zöldségek (kivéve burgonya, sárgarépa) *0,05 KH" szövegrész lép;
s) a ciromazin hatóanyag "petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya *0,05 KH" szövegrésze helyébe a petrezselyemlevél, zellerlevél, metélőhagyma, sáfrány, turbolya *15" szövegrész lép;
t) a kresoxim-metil hatóanyag "hagymafélék *0,05 KH" szövegrésze helyébe a "hagymafélék (kivéve póréhagyma) *0,05 KH" szövegrész lép.
31. Az R. 1. számú mellékletének MAGYARÁZAT része a következő (68)-(75) pontokkal egészül ki:
"(68) mezotrion, mezotrion + MNBA (4-metil-szulfonil-2-nitrobenzoesav) együttes mennyisége mezo-trionban kifejezve
(69) flufenacet, a flufenacet - egyenértékben kifejezett N fluorofenil-N-izopropil molekula tartalmazó vegyületek összessége
(70) jodoszulfuron-metil Na, a jodoszulfuron-metil sói jodoszulfuron-metilben kifejezve
(71) klórprofám, klórprofám + 3-klór-anilin együttes mennyisége klórprofámban kifejezve, burgonyában, szermaradék-meghatározása kizárólag klórprofámra
(72) dimetenamid-P, dimetenamid és izomérjeinek együttes mennyisége
(73) ioxinil, ioxinil + észtereinek együttes mennyisége, ioxinilben kifejezve
(74) mepanipirim, mepanipirim + (2-anilin-4-hidroxi-propil)-6-metilpirimidin metabolit együttes mennyisége, mepanipirimben kifejezve
(75) propoxikarbazon, propoxikarbazon + sói + 2-hid-roxi-propoxi-propoxikarbazon, propoxikarbazonban kifejezve"
Lábjegyzetek:
[1] Hatályon kívül helyezte a 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM együttes rendelet 3. § (3) bekezdése a) pontja. Hatálytalan 2007.04.12.
[2] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[3] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[4] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[5] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[6] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[7] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[8] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[9] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[10] Később lép hatályba. Hatályos 2007.02.24.
[11] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[12] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[13] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[14] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[15] A 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM rendelet 3. § (4) bekezdése alapján nem lép hatályba.
[16] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[17] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[18] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[19] A 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM rendelet 3. § (4) bekezdése alapján nem lép hatályba.
[20] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[21] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[22] A 17/2007. (IV. 4.) EüM-FVM rendelet 3. § (4) bekezdése alapján nem lép hatályba.
[23] Később lép hatályba. Hatályos 2007.04.21.
[24] Később lép hatályba. Hatályos 2006.04.27.
[25] Később lép hatályba. Hatályos 2006.04.27.
[26] Később lép hatályba. Hatályos 2006.05.10.
[27] Később lép hatályba. Hatályos 2006.05.10.
[28] Később lép hatályba. Hatályos 2006.05.10.
[29] Később lép hatályba. Hatályos 2006.05.10.
[30] Később lép hatályba. Hatályos 2006.05.10.
[31] A 30. pont a)-g) pontja később lép hatályba. Hatályos 2006.04.27.
[32] A 30. pont h)-t) pontja később lép hatályba. Hatályos 2006.05.10.